Yasmine

Portfolio

Een enorme switch maakt Yasmine twee jaar later met het album Portfolio. Ze was het beu in het weekend van discotheek naar discotheek te hollen om daar een paar liedjes te kwelen en hop, verder naar de volgende danstempel. Ze hield intussen meer en meer van het repertoire van Daniel Lanois, Emmylou Harris en vooral Joni Mitchell. Yasmine tekent een contract bij Dino en krijgt tijdens de opnamen muzikale steun van onder anderen Eric Melaerts, Jody Pijper en Piet Van den Heuvel.

Als eerste single uit Portfolio wordt een song van John Terra Diep in mij op tekst van Daniel Ditmar gelicht, volgens John een van de mooiste liedjes die hij ooit heeft geschreven. Yasmine was bij John op bezoek en koos uit een hele rist demo's zonder aarzelen Diep in mij, dat ze eerst nog aan haar producer Eric Melaerts wilde voorleggen, die er volgens John een subliem arrangement bij schreef, wat het liedje een extra dimensie gaf.

Dat album Portfolio leverde nog een grote hit op, een song van Phil Spector, Gerry Goffin en Carole King: Ik was zo graag bij jou gebleven, oorspronkelijk door The Ronettes op plaat gezet als Is that what I get for loving you?, goed voor een achttiende plaats in de BRT Top Dertig in de lente van 1995. Portfolio wordt iets later met goud bekroond.