Willy Sommers

40 jaar hits

Omdat verzamelaars het altijd goed blijven doen, brengt Sommers in 2011 de box 40 jaar hits uit, een dubbelalbum met daarop zijn bekendste songs. Op tekst van Jo De Clercq is er in 2012 de single Dromen van verre stranden, een bewerking van Una paloma blanca van The George Baker Selection, in de Radio 2 Vlaamse Top Tien goed voor een eerste plaats, en iets later van de hand van David Vervoort Ik moet aan je denken. Het schlagergehalte wordt sterk opgetrokken, de meezingers en de polonaises zijn nooit ver uit de buurt.

Een echte knaller wordt in 2013 het nummer Achter de wolken schijnt altijd de zon, geschreven door Phil Sterman. Met trots ziet Willy dat nummer naar de eerste plaats in de Vlaamse Top Tien stijgen. Die single siert ook de nieuwe cd Pluk de dag met daarop als aardigheidje het liedje Geef me de vijf, dat Bart Herman speciaal geschreven heeft als een duet voor Willy en zijn dochter Luna.

Als zomersingle lanceert Willy het liedje Que sera sera van de hand van Patrick Renier, ooit gangmaker van de carrière en de hits van Belle Perez. De single houdt in de Radio 2 Vlaamse Top Tien in de maand juli van 2013 halt op de zesde plaats.