Willy Sommers

Back to the seventies

Willy vindt dat het stilaan tijd wordt dat hij een andere draai aan zijn repertoire geeft en gaat zich de komende maanden wat bezinnen. Hij pakt de zeventiende maart 2015 uit met de single Liefste, een vertaling door Willy van de Amerikaanse hit uit 1972 I'd love you to want me van Lobos. Het is de rode loper naar zijn nieuwste album waar hij druk mee bezig is en waarop hij een rist liedjes laat horen waar hij in de jaren zeventig tuk op was.

Aan de fans vraagt Willy voor deze gelegenheid of zij in hun plakboeken op zoek willen gaan naar foto's samen met hem uit de seventies. Willy maakt daaruit een keuze en zij krijgen een speciale plaats in de vormgeving van zijn nieuwste cd én maken kans op een etentje in jaren-zeventig-stijl samen met hun idool.

Als opvolger voor de stevige radiohit Liefste, kiest Sommers als zomersingle voor een Nederlandse bewerking van Arms of Mary van Sutherland Brothers & Quiver, 'n wereldhit in 1974. Tekstschrijver Cliff Vrancken laat Willy in Sandy mijmeren over een jeugdliefde in het zomerse Oostende van weleer.