Willy Sommers

Zijn eerste album

Omdat Willy zo vaak optreedt, wordt er snel beslist een orkest op te richten en dat wordt de professionele band De Sommerstip, samengesteld aan de hand van muzikanten uit degelijke andere orkesten, zeven man sterk. Het was dus vrij duur om Sommers voor een avondje te boeken, wat niet belette dat zijn agenda nokvol zat. Tot vijfentwintig keer per maand optreden was vaste prik.

Van dan af werd het een moeilijke opdracht om dat immense succes van Zeven anjers, zeven rozen te evenaren. Voor liedjesleverancier en producer Roland Verlooven geen gemakkelijke klus. Er wordt ook vrij snel beslist een langspeelplaat in te blikken: Met Sympathie. Willy's repertoire wordt plots met twaalf liedjes uitgebreid, erg handig tijdens zijn liveoptredens, die voor de rest met Engelstalig repertoire worden aangevuld, onder meer liedjes van The Beatles en The Bee Gees.

Als single wordt getipt op Sympathie is geen liefde, opnieuw geschreven door Armath, schuilnaam voor Roland Verlooven. De twaalfde december 1971 staat Willy met die single op één in de Vlaamse Top Tien. Hij geraakt ook helemaal boven in die Vlaamse hitlijst met de daaropvolgende twee singles Weet je nog die slow en Een kleine foto. De twintigste november 1972 krijgt Willy van zijn platenfirma een gouden plaat voor de verkoop van vijfhonderdduizend singles in nog geen twee jaar tijd.