Willy Sommers

Tien Om Te Zien

Maar Willy heeft veel belangrijker nieuws gekregen. VTM gaat de eerste februari van dat jaar van start en Willy had in de loop van de maand september van 1988 van Mike Verdrengh, die samen met Guido Depraetere die zender had opgestart, een telefoontje gekregen met de vraag of hij het niet ziet zitten een muziekprogramma te presenteren. Dat moet Willy even laten bezinken, want hij voelt zich niet meteen geroepen om zomaar voor de camera's te gaan presenteren, laat staan een liedjesprogramma met daarin de bestverkochte Vlaamse singles.

Het programma in kwestie wordt Tien om te Zien. Willy heeft maar schrik dat hij dan niet meer in die top tien zal voorkomen, want hij kan toch moeilijk zijn eigen hits gaan aankondigen. Daar wordt, nadat Willy had toegezegd, meteen een mouw aan gepast, want Willy mocht het programma presenteren samen met Bea Van der Maat, in een vroeger leven zangeres van de popgroep Won Ton Ton. Dat contrast is meteen een schot in de roos en Willy blijkt zijn tweede hitadem te hebben gevonden.

De platenverkoop van Willy stijgt plots immens. Daar waar hij vroeger zo'n drieduizend singletjes van een nieuw nummer verkocht, wordt nu vlot de kaap van vijfentwintigduizend gepasseerd. En niet alleen Willy vaart er wel bij, ook de rest van zijn Vlaamse collega's. Het kan niet uitblijven of nieuw talent zal ook op de kar springen en die worden zijn naaste rivalen. Denken we maar aan zangers zoals Jo Vally , Luc Steeno , Bart Kaëll , Helmut Lotti en Clouseau.