Willy Sommers

Parfum d'amour

Nog steeds onder de Philipsvlag en de veilige vleugels van Roland Verlooven is er in 1993 de cd Nooit meer alleen. Gouden hits levert deze cd niet op, al doen de singles Ergens is er iemand en Een liedje op de radio het in de Vlaamse hitlijsten meer dan behoorlijk. Omdat conceptalbums, cd's opgehangen aan een bepaalde kapstok, almaar belangrijker worden, gaat Willy samen met Roland op zoek naar een aantrekkelijk thema en dat wordt in 1993 de cd Parfum d'amour.

Roland is een maand naar Spanje getrokken om nummers te schrijven, maar hij komt terug zonder. Hij geeft aan Willy eerlijk toe dat de inspiratie op is. Dan maar op zoek gaan naar mooie bestaande liedjes en omdat Willy een zwak heeft voor Franse chansons, is de keuze snel gemaakt. Zij selecteren twaalf liedjes uit de muzikale Franse schatkist. Zo covert Willy onder meer Le premier pas van Claude-Michel Schönberg, Fais-moi une place van Julien Clerc, Je viens pas te parler d'amour van Daniel Guichard en Babacar van France Gall.

Het valt meteen op dat Willy niet gelijk voor de bekendste Franse liedjes is gegaan, dus niet voor een vertaling van Comme j'ai toujours envie d'aimer, Aline, Ma vie... Barbara en De eerste stap worden als single gekozen, maar hoogvliegers worden het niet. Het album zelf wordt wél goed onthaald en betekent een verademing tussen de andere Sommersplaten door.