Will Tura

Ik ben een zanger

In een productie van Steve Willaert brengt Will in 2012 het album Ik ben een zanger op de markt met daarop uitsluitend composities van hemzelf op tekst van Dennis Peirs. Het meest in het oog en het oor springend is het nummer Vrede waarop Tura zich laat begeleiden door Triggerfinger. Tura slaat een andere weg in, weg van het commerciële, hij omarmt een jongere generatie met wie hij close gaat samenwerken. De titelsong is meteen de eerste single waarin Will zijn dankbaarheid wil uiten voor al die jaren dat hij van zijn publiek een zanger mocht zijn. Will besluit om voortaan zijn concerten met dit lied af te sluiten.

Vervolgens is er als tweede singlekeuze Zeg nooit waarmee Tura tot op de zesde plaats van de Top Tien geraakt, waarin Will laat horen dat hij in het leven blijft geloven. Het is een lied dat een positieve boodschap uitstraalt. Nadien volgt nog de single In de schaduw van de maan. Will schreef dit samen met Bart Herman en dan kan het niet anders dan dat dit een countrysong is geworden, een genre dat beide heren erg na aan het hart ligt.

Will heeft trouwens een pak van die herinneringen maar al te graag gebundeld in het kijkboek Will Tura Een Leven in Beeld, een fotoalbum samengesteld door Will Tura en dochter Sandy Blanckaert. Die foto's vertellen het verhaal van een man die zijn leven lang aan de muziek heeft gewijd: méér dan tienduizend optredens staan op zijn actief, soms tot achtentwintig optredens per maand mét orkest.