Will Tura

Jaren 80

In de loop van de jaren tachtig scoort Will Tura tweeëndertig hits. Ook nu weer een greep uit dat hitaanbod: Het leven is als toneel (1981), De Rode Duivels gaan naar Spanje (1982), Vergeet Barbara (1984), Geef me liefde (1989) en Mooi het leven is mooi (1989). Volgens kenners blijft echter Ik mis je zo (1984) uit die periode nog altijd een van zijn mooiste nummers.

Will vindt zijn songs veel interessanter vanaf het moment dat Steve Willaert er als arrangeur wordt bijgehaald. Steve gaf Wills composities een méér Amerikaans getinte muzikale touch. Zijn nummers klinken van dan af meer up-to-date. Een blijvende waarde, ook tijdens die jaren tachtig, is zijn vaste producer Jean Klüger.

Wanneer Will vijfentwintig jaar op de planken staat, trakteert hij de fans op de elpee 25 jaar Tura en gunt zichzelf een opname in het mekka van de countrymuziek Nashville, een uitstapje dat hij in 1984 nog eens herhaalt, om daar samen met The Jordanaires en de voormalige muzikanten van Elvis Presley, Scotty Moore en D.J. Fontana, het album Tura zingt Elvis Presley in te blikken.