Will Tura

Duwtje in de rug

Gelukkig bleven ook de fans in Tura geloven, want in de loop van de jaren tachtig ging het almaar bergaf met de Vlaamse zangers, ze geraakten in een diep dal verzeild. Het bleef wachten tot het einde van de jaren tachtig en tot de komst van VTM en een programma als Tien om te zien om uit dat slop te geraken. Will bleef echter overeind door zijn vele liveoptredens.

Will probeert ook de muzikale trends van die tijd juist in te schatten. Hij gaat op zoek naar een eigentijdse sound die al meteen in 1980 te horen is op een van de grootste hits uit zijn carrière Hopeloos waarmee hij haast onverwacht tot op de tiende plaats van de Nederlandse top veertig geraakt. Een ereplaats is voorzien voor de synthesizer. Een hit scoren bij onze noorderburen was hem voordien alleen maar gelukt met Eenzaam zonder jou en Draai dan 797204.

Het jaar daarop presteert Will iets dat nog geen enkele Vlaming hem tot dan toe had voorgedaan. Hij treedt acht avonden na elkaar op in een compleet uitverkochte Passage 44, een Franstalig bastion in hartje Brussel. Hij laat zich op het podium bijstaan door het Toppop Ballet van Penney de Jager en tijdens twee liedjes wordt hij zelfs begeleid door een klassiek strijkkwartet.