Will Ferdy

Will openhartig

Méér over zijn leven en zijn carrière komen we in 1987 aan de weet in zijn autobiografie Zo ben ik nu eenmaal. Twee jaar later verschijnt het vervolg De waarheid. In de zomer van 1990 brengt het Hebra Label de cd Will Ferdy gisteren, vandaag en morgen uit. Achttien liedjes die een bondig overzicht geven van het repertoire dat Will de voorbije jaren bij mekaar heeft gezongen. In 1991 is er het derde deel van zijn levensverhaal De moeilijke jaren.

De erkenning voor zijn talent blijft aanhouden, want in 1993 ontvangt hij van Sabam het Fuga-beeldje voor zijn grote inzet voor het betere Vlaamse lied. Datzelfde jaar wordt hij de tiende december gevierd voor zijn vijfenveertigjarige carrière. Om dat talent extra in de verf te zetten, pakt BMG in 1995 in de reeks De Atomische Jaren uit met De eerste successen van Will Ferdy, een overzicht van de hits die Will in de jaren vijftig scoorde met onder meer Het regent in de straten, Abadaba, Mijn schatteke, Istanbul en Zie-de ge me gère.

Gepusht door het succes van deze verzamelaar en om hem in een juist daglicht te stellen, is er het jaar nadien de verzamelaar De grootste toppers van Will Ferdy met: Het schrijverke, Christine, Het Vlakke Land, De stervende en Belijdenis. En de fans zijn er blij mee. Die zijn ook blij wanneer zij in 1994 Will bij Radio 2 horen opduiken in de rol van Mielke in de succesvolle radioreeks 't Koekoeksnest.