Will Ferdy

Meegaan met je tijd

Will is blij verrast wanneer hij in 1980 van Radio 2 Omroep West-Vlaanderen de kans krijgt om het programma Zilverdraden tussen goud te presenteren. Drie jaar later glundert hij opnieuw wanneer hij van het Ministerie van Nederlandse Cultuur de Medaille Pro Musica in ontvangst mag nemen en geridderd wordt in de kroonorde.

Op platengebied is er de release van het album Meegaan met je tijd en Mijn liedjes volume 1, een overzicht van zijn bekendste liedjes opgenomen tussen 1948 en 1983. Met het door hemzelf geschreven Ik hou van jou, je t’aime tant, ich liebe dich scoort Will Ferdy in het najaar van 1984 na al die jaren nog eens een dikke radiohit. De vijftiende december van dat jaar staat hij met dat nummer op één in de Vlaamse Top Tien. De tweeëntwintigste juni van het daaropvolgende jaar vinden wij hem in diezelfde hitlijst op de zevende plaats terug met Een wals van duizend tellen. Wie een beetje thuis is in het repertoire van Jacques Brel vermoedt meteen dat dit een vertaling is van diens La Valse à mille temps.

Het jaar nadien zal hij nog twee keer in diezelfde Top Tien opduiken en wel met Zo af en toe en Dag winter, telkens goed voor een zevende plaats. Nadien lijkt het alsof die hitlijsten hem niet meer lusten. Dan is het qua hitnoteringen over and out.