Wendy Van Wanten

Haar eerste album

Wanneer zij in 1990 van de VRT een Gouden Bertje in ontvangst mag nemen als populairste tv-figuur, maakt zij van de gelegenheid gebruik haar eerste single als Wendy Van Wanten aan het publiek voor te stellen en dat wordt het liedje Bij jou zijn geschreven door Paul Vermeulen en Marc Dex . Bij jou zijn bereikt in 1991 net de tiende plaats in de Vlaamse Top Tien. Zes maanden later valt de keuze op Kijk eens diep in mijn ogen, een duet dat zij opneemt samen met Willy Sommers . De eenentwintigste september staan zij op één in de Vlaamse Top Tien.

Je kan het een gewiekste zet noemen, maar als opvolger kiest zij voor het liedje Iemand dat zij samen met haar zoontje Dylan opneemt, al heeft het singlekopend publiek daar niet echt oren naar. Ook niet naar liedjes zoals Holiday Love, Ik zie je graag en Altijd samen met jou die ook op haar eerste album Verliefd staan dat in 1991 op het CNR label wordt uitgebracht.

Wanneer Herr Seele en Kamagurka op tv verschijnen met de TV1-reeks Lava wordt Wendy in de tweede reeks uitgenodigd om daarin de rol van Emmanuela te spelen. Om van de Wendyhype mee te profiteren, duikt haar personage op in het stripalbum De Poenpakker rond de figuur van Jean-Pierre Van Rossem, getekend door Erik Meynen.