Wendy Van Wanten

De grote hits

Samen met haar manager besluit Wendy, omdat de echte hits uitblijven, op zoek te gaan naar een nieuwe producer en die vinden zij in de persoon van Jack Rivers met wie zij de grootste hits in haar loopbaan zal scoren. Op tekst van Dennis Peirs, alias Jo met de Banjo, en gebaseerd op de hit Avant de nous dire adieu van de Franse zangeres Jeane Manson blikt zij Blijf nog één nacht in. In de maand september van 1994 staat Wendy er vier weken na mekaar mee op de eerste plaats van de Vlaamse Top Tien.

Vervolgens kiest zij voor een vertaling van Wrap Your Arms Around Me van Agnetha Fältskog dat als Sla je arm om me heen graag gedraaid wordt, ook door Radio 2. Of zij daarbij aan prins Laurent moet gedacht hebben, laten wij in het midden, maar de pers krijgt haar ontmoeting met hem tijdens een modedefilé in Parijs in de gaten en koppelt beiden dolverliefd aan mekaar tot groot ongenoegen van het Belgische Hof.

Dat gerucht komt een tijdje later wat in de schaduw te staan door het succes dat zij scoort met Verborgen Verdriet, een bewerking van de klassieker La Paloma die Wendy eerst niet ziet zitten, maar na lang aandringen van Jack Rivers toch opneemt. Het wordt in de Vlaamse Top Tien een dijk van een hit. In de Ultra Top Vijftig stoot ze de tiende juni zelfs door naar de derde plaats. Zij krijgt dat jaar voor die prestatie de trofee "Radio 2 Zomerhit" cadeau. Iets later zit er opnieuw een nummer één in voor Wendy wanneer zij Kiss me goodbye opneemt, een cover van die bekende hit van Petula Clark. In diezelfde Ultra Top Vijftig zit er de eenentwintigste oktober een vierde plaats in.

Op het CNR label verschijnt het album Verborgen Verdriet. Dat album gaat zomaar liefst dertigduizend keer over de toonbank en maakt van Wendy in Vlaanderen een gevierde ster.