Wendy Van Wanten

Wendy zingt Dalida

In de loop van 2013 neemt Wendy nummers op die bedoeld zijn voor het album Wendy zingt Dalida, haar hommage aan deze bekende Franse zangeres. Zij brengt covers van de bekendste Dalidaklassiekers vertaald door Peter Van Noort: Vlieg je mee, Gigi l'Amoroso, Oma gaat naar de disco. Het duet Paroles, Paroles dat Dalida samen met Alain Delon opnam, zingt Wendy Van Wanten voor deze gelegenheid samen met Winsor Harmon beter bekend als Thorne uit de soapserie Mooi en meedogenloos.

Midden mei 2014 wordt Zomerdagdromen op single uitgebracht, een latinoklassieker die wij beter kennen als Bésame mucho van Emilio Tuero. Eerder werden al de liedjes Wat ik voel voor jou en Wat een avond op single uitgebracht.

Dalida is voor haar een voorbeeld van doorzetten, ondanks de vele tegenslagen die zij in haar carrière moest verwerken. Wendy vergelijkt het met haar leven waarin zij vooral door de pers zwaar werd aangevallen, onder meer naar aanleiding van haar vermeende relatie met prins Laurent die eind 2013 nog maar eens werd opgerakeld.