2021

Delen S

Magie in Liefde voor muziek

’s Morgens opstaan en te horen krijgen dat je in Vlaanderen op 1 staat, zonder er iets voor te hoeven doen”, dat was de reactie van Philippe toen hij op dinsdagochtend de 16de februari wakker werd met dit blijde nieuws. De dag voordien stond Willy centraal met zijn liedjes in het VTM-programma "Liefde voor muziek". De ene cover klonk al beter dan de andere. Het meest in het oorspringend bleek na de uitzending Magie van Philippe Robrecht, die dankzij Willy de dag nadien op 1 eindigde in de playlist van iTunes België. "We mogen allebei enorm fier zijn", zegt Willy Sommers daarover in Het Nieuwsblad. "Philippe ziet zijn lied weer opgepikt worden door een nieuw publiek. En voor mij is het de mooiste binnenkomer die ik me in dit avontuur kon wensen. Laat de zon de in je hart dook destijds vliegensvlug de lijsten in, maar niet zo snel als Magie. Het overtreft mijn stoutste verwachtingen.

Magie in Liefde voor muziek

Maandag de 15de februari 2021 stond Willy centraal met zijn liedjes in het VTM-programma "Liefde voor muziek". De ene cover klonk al beter dan de andere. Het meest in het oorspringend bleek na de uitzending Magie van Philippe Robrecht die dankzij Willy de dag nadien op 1 eindigde in de playlist van iTunes België. "We mogen allebei enorm fier zijn", zegt Willy Sommers daarover in Het Nieuwsblad. "Philippe ziet zijn lied weer opgepikt worden door een nieuw publiek. En voor mij is het de mooiste binnenkomer die ik me in dit avontuur kon wensen. Laat de zon de in je hart dook destijds vliegensvlug de lijsten in, maar niet zo snel als Magie. Het overtreft mijn stoutste verwachtingen.” Voorts zong Bert Ostyn van Absynthe Minded de meer dan gesmaakte rockversie van Zeven anjers, zeven rozen, vertaalde Geike Arnaert Het water is veel te diep naar het Engels, en stak Ronny Mosuse de slow Jenny in een verrassende, jazzy jas.

'Amsterdam' op 1 in de Belpop 100

Amsterdam van Kris De Bruyne werd de 13de februari 2021 door de luisteraars van Radio 1 verkozen tot het beste Belgische nummer in de "Belpop 100". Het was de afsluiter na een week vol werk van eigen bodem, naar aanleiding van “De Week van de Belgische Muziek”. Op twee eindigde Kommil Foo met Ruimtevaarder en op 3 Het Zesde Metaal met Ploegsteert. Welgeteld één dag voor het overlijden van Kris had Kommil Foo nog De tijd dringt opgenomen, een muzikale hommage aan Kris, bestemd voor het project "Belpop Helden".

Klaasje Meijer verlaat K3

Dinsdag de 9de februari 2021 laat Klaasje Meijer tijdens een persconferentie weten dat ze vanaf het najaar geen deel meer zal uitmaken van K3. Ze staat met graagte binnen de groep haar plaats af aan iemand anders zodat zij een nieuwe weg kan inslaan. De 25-jarige zangeres wil namelijk haar carrière en haar leven op een andere manier invullen. Ze is echter niet van plan te stoppen met zingen. Via de sociale media zal ze haar fans daarover in de toekomst tijdig inlichten

Kris overleed na een langdurige ziekte

Woensdag de 3de februari 2021 overleed Kris De Bruyne, omringd door zijn echtgenote en kinderen, na een langdurige ziekte. Hij leed sinds enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer. In de pers werd de dagen na zijn overlijden nog eens verwezen naar het belang van hem binnen de Vlaamse muziek. Hij mag voor velen nog altijd het erepodium delen met onder anderen Jan De Wilde en Raymond van het Groenewoud. Hij laat een indrukwekkend oeuvre achter, al zal hij altijd onlosmakelijk verbonden blijven met zijn klassieker Amsterdam. Kris leed sinds enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer.

That's amore voor Sophia Loren

Ook al is Rocco letterlijk al een tijdje uitgezongen, zijn liedjes van toen blijven nog altijd volop naklinken. De 15de januari 2021 lanceerde Netflix de historische documentaire "What would Sophia Loren do?". Regisseur Ross Kaufmann vroeg niet alleen aan Sophia Loren zelf, inmiddels 86, of ze wou meewerken, maar hij klopte ook aan bij Rocco of hij diens versie van That's amore mocht gebruiken. Granata natuurlijk in de wolken. Dat zowel Sophia als hij Italiaanse roots hebben, zal wel een grote rol gespeeld hebben in zijn beslissing.