2020

Delen S

Hanne in het huwelijksbootje

De 31ste december 2020 lezen we onder meer in "Gazet van Antwerpen" dat Hanne Verbruggen, de Mechelse zangeres van K3, getrouwd is met haar vriend Jorn. Dat maakte ze zelf bekend op Instagram. “Ik dacht oprecht dat een weergave van 2020 enkel uit foto’s van mezelf in de zetel zou bestaan, maar niets is minder waar!”, aldus Hanne. De bijbehorende foto maakt duidelijk waar de Mechelse op doelt: ze is blijkbaar in het diepste geheim getrouwd met haar vriend Jorn. Het is niet duidelijk wanneer het koppel effectief in het huwelijksbootje stapte: ze waren al twee jaar verloofd, maar de plannen voor het huwelijk leken door corona even op de lange baan geschoven. Niet dus...

250.000 keer 'Je hebt me 1000 maal belogen'

Vrijdag de 11de december 2020 krijgt Laura Lynn van haar platenfirma TopAct/Universal een multi platina-award naar aanleiding van haar 15-jarige carrière en omdat ze in 2005 haar grote hit Je hebt me 1000 maal belogen uitbracht. Die Vlaamse klassieker ging inmiddels al zo'n 250.000 keer over de spreekwoordelijke toonbank. Naar aanleiding van haar feestjaar bracht Laura onlangs een volledig nieuwe versie van Je Hebt Me 1000 Maal Belogen uit, in een geheel eigentijdse productie van Gene Thomas. Laura heeft intussen haar hart verpand aan de Nederlandstalige country. Haar album "Country" haalde in 2018 de 1ste plaats van de Ultratop Albumcharts. De opvolger "Country 2" werd een toptienhit. Laura is een van de gasten in "De Loftrompetten Tv-Show" die op donderdagavond 31 december op MENT TV te zien is. Daarin brengt zij de 2020-versie van Je Hebt Me 1000 Maal Belogen en in première haar nieuwe single Country Girl.

De verjaardagsshow

Tijdens het weekend van 12 en 13 december 2020 trakteert Radio 2 de luisteraars op "De verjaardagsshow" van Raymond van het Groenewoud. Naar aanleiding van zijn 70ste verjaardag etaleerde de meest populaire radiozender van Vlaanderen een aantal bekende liedjes van Raymond, uitgevoerd door een rist van zijn collega’s. In de vorm van twee miniconcerten kunnen we genieten van Bent Van Looy, Bart Peeters, Laura Tesoro, Yevgueni, Bart Herman, Paul Michaels en Bart Kaëll met hun interpretatie van een aantal Raymond-klassiekers. Als kers op de muzikale taart geeft Raymond zelf ook nog een solo-optreden, te beluisteren via de nieuwe Radio 2 App.

2020

We begonnen ons net af te vragen hoe het met Philippe Robrecht zou zijn, maar de 7de december 2020 verrast hij ons plots met het album "2020". Daarop 11 nieuwe liedjes en 11 herwerkte oude bekende liedjes, zoals hij ze omschrijft. Daaronder Vurige Tongen en Magie. Het is even wennen, maar het blijven ijzersterke songs. Voor deze plaat deed Philippe onder meer een beroep op de bekende basgitarist Karl Clews die eerder te horen was op platen van Jamiroquai en Ronan Keating. Qua nieuwe nummers liggen liedjes als Ooit, November, Je zwaait en Grafschrift vrij snel in het gehoor.

Suza Nina

De 25ste december 2020 is het 40 jaar geleden dat Louis Neefs samen met zijn echtgenote Liliane Van Asbroeck bij een auto-ongeval om het leven kwam. Om dit te herdenken, brengt Connie Neefs de 4de december 2020 een nieuwe versie uit van Suza Nina die ze samen met haar dochter Hannelore Candries zingt. Zij treden trouwens al jaren samen op met het programma "Louis Neefs, wat een leven". Platenfirma Philips bracht in de maand december van 1981 Suza Nina door Louis Neefs gezongen op single uit. Die steeg naar de 2de plaats in de Vlaamse Top Tien.

Een nieuwe cd over pesten

De derde december 20 brengt Salim Seghers een nieuwe cd uit, eentje die voor hem veel betekent en waarmee hij afwijkt van zijn normale songkeuze: meestal liedjes over de liefde. Op deze cd vier nieuwe liedjes gelinkt aan het thema pesten. Salim stond als onderwijzer zelf jarenlang voor de klas en beseft beter dan wie ook hoe moeilijk kinderen het momenteel hebben. Samen met Rudy Maes schreef hij enkele nummers over de situatie waarmee de jongeren tegenwoordig te kampen en te worstelen hebben. Voor deze cd deed Salim een beroep op de 16-jarige Kitana voor het liedje Later als ik groot ben. Kitana is hoogbegaafd, maar dat hoge IQ is er de oorzaak van dat een deel van haar klas haar links laat liggen. De 11-jarige Wout was meermaals getuige van pestgedrag op school, hij heeft het geluk zelf geen slachtoffer te zijn. Hij zingt samen met Salim Vertrouw op jezelf.

Living Plus

Vanaf 19 november 2019 wordt Maarten een van de dagelijkse schermgezichten bij de nieuwe themazender TV Plus waar hij onder meer "Living Plus" zal presenteren.

Dans van de Farao

Niet geschikt voor bijgelovigen, maar vrijdag de 13de november 2020 verschijnt het nieuwe studio-album "Dans van de Farao" van K3 met daarop 12 superleuke liedjes, waarvan de helft uit de nieuwe K3-film die als alles vlot verloopt half december in première gaat! Het album bevat onder meer de singles Bubbel en Bikini vol zand. Om de fans extra te plezieren, maak je bij aankoop van de cd kans op leuke prijzen. Zit er een Golden Ticket bij de cd dan kan je een Meet & Greet met K3 versieren of een van de andere mooie prijzen. Door de corona-maatregelen verliepen de opnames anders dan gewoonlijk. "Normaal staan we met zijn drieën samen naast elkaar in de studio. Dat kon en mocht deze keer niet", zegt Hanne. "We hebben dus alles elk apart moeten inzingen. Dat was heel vreemd. Marthe mocht als eerste de liedjes opnemen. Ik kon haar stem dus al horen tijdens het inzingen, Klaasje hoorde ons allebei. Maar ik miste vooral het lachen en het samen zijn. We bellen elkaar wel veel en organiseren zoom-meetings maar dat is toch niet hetzelfde."

De weg

De 23ste oktober 2020 is er de release van het nieuwe album van Bart, "De Weg". Hij kwam op de idee van deze plaat na het lezen van de biografie van Johnny Cash die op het einde van zijn leven samen met producer Rick Rubin het album "American Recordings" opnam: de stem van Johnny en zijn akoestische gitaar. Meer was er niet nodig om van dit album een mijlpaal in diens carrière te maken. Naar dit voorbeeld nam Bart samen met producer Gabriel Peeters een rist liedjes op waarvan er vooraf vijf door zijn fans werden geselecteerd. Die simpele setting van stem en gitaar past heel goed in coronatijd en maakt van dit album een lust om in alle intimiteit naar te luisteren. Het album biedt trouwens een overzicht van de weg die Bart Herman intussen heeft afgelegd. "De Weg" is daardoor een heel persoonlijk geschenk aan de fans geworden.

Country 2 - de luxeversie

Laura Lynn had zich de viering van haar 15-jarige carrière heel anders voorgesteld, maar Covid-19 kwam een vervelend stokje tussen de muzikale wielen steken. Om haar fans enigszins te sussen en om niet bij de pakken te blijven zitten, bracht ze de 16de oktober 2020 een luxe versie van haar eerder dit jaar gereleaste album "Country 2” uit. Het album telt 3 bonustracks: Laat je hart slaan, Kom doe de line dance en Ik trek het me niet aan. Daarnaast ging Laura grasduinen in haar rijke repertoire en zocht speciaal voor haar vele fans haar vijftien mooiste liedjes uit, waarvan sommige een heel persoonlijke boodschap hebben. Natuurlijk mocht de mega-hit Je hebt me 1000 x belogen, waarmee het allemaal begon voor Laura, niet ontbreken. Maar het nummer kreeg een bijzondere en eigentijdse bewerking van Gene Thomas en zijn team, waarmee de song heel eigentijds klinkt.

Ann Christy-plein in Meise

De 15de oktober 2020 vernemen we via de media dat Ann Christy in Meise zal vereeuwigd worden. Daarover burgemeester Gerda Van den Brande van N-VA. : "We hebben op de gemeenteraad beslist dat er een Ann Christy plein komt, Ze is na 36 jaar nog altijd een heel belangrijke figuur in onze gemeente. En dat plein zal aan de Muze komen, het cultureel centrum." De link met Meise is niet ver te zoeken, zangeres Ann Christy woonde daar, net zoals als haar tekstschrijfster Mary Boduin. Die publiceerde de 6de oktober 2020 haar memoires in het boek "Dat heet dan gelukkig zijn". Er zijn ook plannen om Ann Christy postuum tot ereburger uit te roepen.

Goud voor '30 jaar Mama's Jasje'

Tijdens de première van de theatertour "30 jaar Mama's Jasje" op vrijdag de 2de oktober 2020 in het CC "De Steenoven" te Herzele ontvangt Peter Van Laet goud voor de verkoop van meer dan 10.000 exemplaren van het gelijknamige album.

Karma

Na zes jaar brengt Liliane nog eens op het Starman Records-label een nieuw album op de markt "Karma". 11 september 2020 was er als aanloop de single Laatste kans met op 25 september de release van de nieuwe cd met daarop achttien songs. Volgens Liliane is dit een artistiek hoogtepunt in haar muzikale loopbaan. Producer, arrangeur en musical director van dienst Andries Boone zocht voor elk van de 18 songs de juiste top-muzikanten bij elkaar. Het sterke songmateriaal werd speciaal voor Liliane geschreven door onder anderen Wannes Capelle, Guy Swinnen, Gert Bettens, Udo, Philippe Robrecht, Rick de Leeuw, Sabine Tiels en Guido Belcanto die met graagte inging op Lilianes uitnodiging om samen met haar te duetteren. Het album wordt op 2 oktober 2020 voorgesteld in "CC De Meent", Alsemberg waarna een uitgebreide najaarstour volgt.

Bart Peeters - Ik heb je graag

Radio 2 blijft Raymond alle eer betonen. Na de leuke cover van Chachacha door Bart Kaëll en de opvallende versie van Bierfeesten door Yevgueni, stelt Bart Peeters op dinsdag de 8ste september 2020 in "De Madammen" de unieke cover voor van Ik heb je graag die hij samen met Tom Vanstiphout heeft ingeblikt. Raymond is erbij, luistert mee en is achteraf enorm enthousiast over de versie van Bart en Tom. "Ik vind het heel fraai. Dat is echt het juiste woord. Onderweg in het nummer kwam dat woord vanzelf in me op: fraai. Spannend wat Bart met de tekst doet. Hij vond een heel eigen manier om het in te vullen", aldus Raymond. Bart Peeters van zijn kant: "Raymond is mijn held. Je helden coveren is niet vanzelfsprekend. Ik heb voor een minder bekend nummer gekozen, omdat ik vind dat ook de verborgen parels van Raymond klassiekers zijn".

'Laat de zon in je hart' op 1 in de Zomer 500

Op zaterdag 29, zondag 30 en maandag 31 augustus 2020 rondde De Grootste Familie een onvergetelijke zomer af met de “Radio 2 Zomer 500". Deze lijst met zonnige, vrolijke en opgewekte muziek werd gepresenteerd door Daan Masset, Lars De Groote, Peter Verhulst en Kim Debrie, de vertrouwde stemmen van de zomer van Radio 2. Op maandag de 31ste augustus hoorden we iets voor 18.00 u. dat Willy Sommers de uiteindelijke winnaar werd met Laat de zon in je hart. Die stootte Bryan Adams van de troon die daar vorige jaar op 1 stond met Summer of '69. De derde stek werd ingepalmd door Kaoma met hun zomerse Lambada.

Thuisconcerten 'From my home to your home'

Donderdag de 27ste augustus 2020 zorgt Dana voor 'n primeur. Zij heeft thuis, in Sint-Lambrechts-Herk, een concert van twee keer 40 minuten ingeblikt, waarvan donderdagavond vanaf 20.00 u. het eerste deel online te bekijken valt. Volgende week donderdag, de 3de september, volgt het tweede deel van het virtuele on - demand - concert. In het totaal blikte Dana op het thuisfront 80 minuten muziek in, gespreid over 2 concerten van telkens veertig minuten, in een regie van Hans Pannecoucke. “Ik kan in deze coronatijd niet blijven stilzitten”, zegt Dana Winner. “En ik wil zoveel mogelijk fans wereldwijd bereiken.” Dana hoopt via deze aanpak 65 miljoen mensen te animeren. Als internationale titel krijgen deze concerten dan ook de titel "From my home to your home" mee.