2019

Delen S

60 jaar

De 30ste november 2019 wordt Bart Peeters zestig jaar! Dat moet sowieso gevierd worden. Op 26, 27, 29 en 30 november november 2019 en 3, 4, 7 en 10 januari 2020 geeft Bart in het totaal acht deluxe-concerten in de "Lotto Arena". Hijzelf is behoorlijk onder de indruk, want eerst stond er slechts één concert gepland. Maar de fans hebben honger en happen gretig toe. Hoogtepunt tijdens zijn concerten wordt ongetwijfeld het moment waarop hij samen met een méér dan vijfhonderd stemmen tellend koor op het podium zal staan. In première zal hij ook zijn nieuwe single brengen, Kies mij, die pas de 13de februari 2020 officieel zal gereleaset worden. Zijn optreden zal nog lang in ons geheugen blijven hangen als we Bart mogen geloven: "Ik ben het aan mijn publiek verplicht. Het wordt een best-of-concert om van te duizelen. Ik ga het onderste uit de kan halen zodat de mensen een concertbeleving ervaren waar ze weken nadien nog goed gezind van zullen rondlopen!"

30 jaar

De 9de november 2019 is het een hoogtijdag voor Dana Winner. Dan treedt ze op in de "Lotto Arena" in Antwerpen als kroon op haar 30-jarige carrière. Het wordt een interactieve show waarbij Dana samen met haar publiek haar carrière in de bloemetjes zet. Een uitgelezen kans om de parels uit haar repertoire van de afgelopen dertig jaar live te herbeleven. Een concert dat in combinatie met de ambiance van de "Lotto Arena" alleen maar kan uitmonden in een geweldige avond. Tijdens dit concert zal ook haar cover van One Moment In Time van Whitney Houston, die ze bracht tijdens haar Liefde Voor Muziek-avontuur, niet ontbreken. Deze cover ging ook viraal op Youtube en leverde méér dan 16 miljoen views op. Vrijdag de 17de mei zet Dana haar feestjaar alvast in met de nieuwe single Waar Jij Ook Bent. "Voor dat nummer heb ik nauw samengewerkt en samen geschreven met de Nederlandse producer en componist, Gordon Groothedde. Naast zijn recente werk voor o.a. Miss Montreal en Marco Borsato leverde hij ook de laatste hitsingle van o.a. Krezip af. Met Gordon werken was bijzonder fijn en inspirerend. Ook al heb ik het hem misschien niet altijd heel gemakkelijk gemaakt. Maar ik ben zo ontzettend trots op deze gezamenlijke creatie en productie!", aldus Dana Winner.

Lotto Arena

Zaterdag 9de november 2019 wordt voor David een hoogtijdag. A dream will come true. Hij mag optreden in het voorprogramma van het jubileumconcert "30 jaar Dana Winner- Live in Concert" in de Lotto Arena in Antwerpen. "Ik heb verschillende kaarsjes gebrand in de hoop dat ik de openingsact voor Dana zou mogen verzorgen. Het is dan opnieuw een zoveelste droom die voor mij uitkomt." In februari had David het jaar al goed ingezet met zijn nieuwe succcesvolle single Beiregoe en van de 21 tot en met de 22ste september trok hij met zijn fans voor een weekend naar "De Efteling".

De eerste 3 albums zijn terug te koop

Haast en spoed is zelden goed, behalve in dit geval. De eerste drie studio-albums van Wim De Craene zijn vanaf vrijdag 8 november 2019 opnieuw verkrijgbaar, maar in strikt gelimiteerde versies. Elke langspeler verschijnt in een oplage van 500 exemplaren, waarvan 200 in kleur. Voortaan kan u weer ouderwets genieten van de elpees "Wim De Craene", "Brussel" en "Alles is nog bij het oude".

Tweesprong

Of Koen en Kris bijgelovig zijn, laten we in het midden, maar op vrijdag 8 november 2019 brengen zij hun dertiende studio-album uit, "Tweesprong". Koen en Kris schreven samen met Stefaan Fernande, Frank Boeijen, Jan Leyers en Frank Vander Linden veertien ijzersterke songs, volgens hen zowat het beste dat ze tot nu toe hebben afgeleverd. Tweesprong is gelijk de titel van de nieuwe single die als een soort rode loper naar deze nieuwe cd wordt uitgerold. In dezen zijn de teksten van het album erg belangrijk, niet allemaal even vlot verteerbaar, want inhoudelijk drijft het album op sterk wisselende emoties. Aan dit album koppelt Clouseau ook een tournee waarmee ze de 15de maart 2020 te gast zijn in de Ancienne Belgique in Brussel en de 5de mei vermoedelijk zullen afronden in het Kursaal te Oostende.

Aan de liefde ten onder

We hebben er jaren op moeten wachten. Vaak bleef het bij loze beloften, maar woensdag de 6de november 2019 wordt dat wachten beloont, want de boezemvrienden Jelle Cleymans en Jonas Van Geel komen eindelijk op de proppen met hun debuutsingle Aan de liefde ten onder. Nu nog de reacties van het publiek afwachten en dan op naar... een full album?

50

Dinsdag 22 oktober 2019, een hoogtijdag in het leven van Helmut Lotti. Hij wordt die dag niet alleen 50, maar organiseert voor al diegenen die veel betekend hebben in zijn carrière een privéfeest in de "Marmeren Zaal" van de Elizabethzaal in Antwerpen, daar waar in 1995 de eerste "Lotti Goes Classic" werd opgenomen. Intussen heeft Helmut dertien miljoen verkochte cd's op zijn palmares staan. Naar aanleiding van dit gebeuren brengt Universal de box "Golden Collection" uit, waarvan 5000 genummerde exemplaren en door Helmut persoonlijk gesigneerd, met daarin 21 cd's en 13 dvd's. "Op je vijftigste mag je al eens achterom kijken. Ik zag in 1973 Elvis Presley in "Aloha from Hawaii" en wilde vanaf dan maar één ding: zingen met een groot orkest. Ik denk dat het aardig gelukt is", aldus een glunderende Helmut.

Luc Steeno 30

De 22ste oktober 2019 stelt Luc Steeno naar aanleiding van zijn 30ste verjaardag als artiest zijn nieuwe album "30" voor in "Hotel Merina" in Benidorm. Hij krijgt daar onder meer het gezelschap van Laura Lynn. Naar die viering toe neemt Luc een stevige aanloop met een gloednieuwe single. Na zijn zomerhit De hele zomer, pakt Luc uit met Dans, dans, dans, geschreven door John Terra samen Danïel Ditmar, een echte oorwurm met een meeslepende discobeat, die ook op het nieuwe album zal te horen zijn. Dat langverwachte nieuwe album ligt vrijdag de 25 ste oktober in de winkel. Luc levert deze keer maar liefst 3 CD’s af: nieuwe nummers, grote hits én verborgen pareltjes. Al de hits van destijds werden uit de kast met als extraatje een nieuw versie van "Bel me, schrijf me", deze keer samen met Laura Lynn. Op CD3 serveert Luc de meest verborgen pareltjes die het nooit tot singles hebben geschopt, maar die hij voor deze gelegenheid op één schijfje heeft gebundeld. Luisterliedjes eigenlijk om nog lang van te genieten.

30 jaar

De 22ste oktober 2019 wordt Helmut vijftig en staat hij dertig jaar op de planken. Dat moet gevierd worden! Helmut pakt in het najaar uit met zijn jubileumtournee "30 jaar Helmut Lotti in concert" die de 20ste december van start gaat in de Capitole in Gent. Zoals steeds wordt hij begeleid door de Golden Symphonic Orchestra. Met hen brengt hij zijn grootste hits van de voorbije decennia plus nummers uit zijn succesvolle album "Soul Classics in Symphony" waarvan er inmiddels meer dan 30.000 exemplaren verkocht werden. Van dat album ligt nu ook een dvd-versie in de winkel met daarop de tv-special die de 16de december 2018 door Eén werd uitgezonden. Tijdens deze show bracht Helmut en zijn orkest een keure aan soultoppers, onder meer My Girl van The Temptations, Hallelujah I love her so van Ray Charles en het verrassend zoetgevooisde Purple Rain van Prince.

Louis Neefsstraat

In 2007 werd naar aanleiding van zijn zeventigste verjaardag in zijn geboortedorp Gierle de Louis Neefsstraat ingehuldigd. Nu, anno 2019, bijna veertig jaar na zijn overlijden, wordt in Mechelen op de Kamet-site, een nieuwe woonwijk op een voormalig bedrijventerrein aan de Vaart, een straat naar hem genoemd. "Mijn broer is in Mechelen komen wonen toen hij zijn echtgenote Liliane leerde kennen. Hij was in deze gemeente ook politiek actief en graag gezien door de mensen", aldus zijn zus Connie Neefs die het een fantastisch initiatief vindt.

La Cage Aux Folles

Op 16 oktober 2019 gaat in zaal "Elckerlyc" in hartje Antwerpen de Broadway-klassieker "La Cage Aux Folles" in première. Het van oorsprong Franse toneelstuk werd door de jaren heen jaren al ontelbare keren vertaald en verfilmd, maar tot een Vlaamse musicalversie kwam het nog niet. Daar komt nu verandering in. Regisseur Stany Crets wist een indrukwekkende cast te verzamelen. De rol van de legendarische Zaza wordt gespeeld door Koen Crucke. Johny Voners speelt Georges. Maar ook Greet Rouffaer, Daisy Thys, Manou Kersting, Matthew Michel en Helle Vanderheyden staan op de scène. Er speelt een live-orkest en een ensemble van elf geweldige dansers. "Ik heb in mijn leven al zeker vierhonderd opera- en theaterrollen ¬gespeeld, maar Zaza is toch iets speciaals. Dat personage heeft zoveel facetten, biedt zoveel mogelijkheden qua emoties. Hij verandert constant van karakter, een droom voor elke acteur! Ik wil ook nog even beklemtonen dat het geen travestieshow is. Het verhaal speelt zich af in die wereld, maar gaat veel dieper", aldus een dolenthousiaste Koen Crucke.

Geloof, hoop en liefde

Vrijdag de 4de oktober 2019 verrast Michael zijn fans met zijn tweede Nederlandstalige album "Geloof, hoop en liefde" én met zijn nieuwste single Weekend, een uptempo song van de hand van Sabien Tiels. Speciaal voor Lanzo schreef Bart Herman Je thuis is waar men van je houdt. John Terra pende Hoop in mijn hart bij mekaar en Christoff overhandigde in CC "De Leest" te Izegem niet alleen persoonlijk het nieuwe album aan Michael, maar componeerde tevens speciaal voor hem Mama Leona. Op dit nieuwe album, met in het totaal vijftien songs, komen diverse muziekgenres aan bod. “Deze keer heb ik de tijd genomen om grondig na te denken over de liedjes en de reacties van het publiek tijdens mijn liveoptredens zijn alvast veelbelovend. Met een nieuwe ploeg, een nieuw album en nieuwe optredens in het vooruitzicht ben ik klaar voor een nieuwe start", aldus Michael.

En daarna ga ik vissen

We hebben er lang op moeten wachten, maar vrijdag de 4de oktober 2019 ligt er eindelijk een nieuw studio-album van Johan in de winkel. Vooraf was er nog het live-album "Plankenkoorts" met daaraan gekoppeld zijn succesvolle theatertournee. "En daarna ga ik vissen" is de titel van Johans nieuwste album met daarop veertien brandnieuwe liedjes. Het is geen eenmanstocht geworden, want Johan zocht steun en inspiratie bij onder anderen Lieven Coppieters, Jan Savenberg en Guido van Hellemont. Op deze cd staan weerom knappe songs zoals: Een eiland vol eenzaamheid, We komen en we gaan en Al je woorden op reis. In dezen denken we aan wat Jari Demeulemeester over Johan zei: "Verminnen is ontroering en vervoering voor wie wil en kan luisteren. Herkenbaarheid is zijn troef die hij verweeft in zoveel onsterfelijke liedjes. Johan weeft onze levensvragen tot een spinrag van ontroering." Met "Plankenkoorts" trekt Verminnen nog zeker tot en met de maand mei van 2020 doorheen Vlaanderen.

Natural Woman, a tribute to Carole King

Zaterdag de 20ste september 2019 gaat de nieuwe theatervoorstelling van Sabien "Natural Woman, a tribute to Carole King" in het CC van Heusden-Zolder in première. “Carole King is een van de strafste vrouwelijke songwriters ooit. Haar meest succesvolle album “Tapestry” stond lang voor ik geboren werd maar liefst zes jaar onafgebroken in de Amerikaanse hitlijsten en wordt beschouwd als een van de allerbeste elpees in de popmuziek van de jaren zeventig. Carole King schreef niet alleen hits voor zichzelf maar ook voor Aretha Franklin, The Everly Brothers, The Beatles, Celine Dion enz. Dan weet je het wel."