2019

Delen S

Lotto Arena

Zaterdag 9de november 2019 wordt voor David een hoogtijdag. A dream will come true. Hij mag optreden in het voorprogramma van het jubileumconcert "30 jaar Dana Winner- Live in Concert" in de Lotto Arena in Antwerpen. "Ik heb verschillende kaarsjes gebrand in de hoop dat ik de openingsact voor Dana zou mogen verzorgen. Het is dan opnieuw een zoveelste droom die voor mij uitkomt." In februari had David het jaar al goed ingezet met zijn nieuwe succcesvolle single Beiregoe en van de 21 tot en met de 22ste september trok hij met zijn fans voor een weekend naar "De Efteling".

The way to your heart- remix

Woensdag de 13de maart 2019 verschijnt een remix van de grootste hit van Soulsister The way to your heart van de hand van de Antwerpse dj Robert Falcon, alias Robbert Cools uit Lier. Falcon is inmiddels een gevestigde naam in het circuit van populaire dj's die doorbrak met het nummer I'll be waiting. In 2017 zette hij een opvallende set neer op “Tomorowland" in Boom en Dubai. Robbert ontving in 2018 de Cultuurprijs van de stad Lier.

Hartaanval

Een dag die Paul Severs niet snel zal vergeten, is dinsdag de 12de maart 2019. Tijdens een fietstocht in zijn thuisbasis Sint-Renelde, een deelgemeente van Tubeke, werd Paul geveld door een plotse hartaanval. Omstaanders slaagden erin hem te reanimeren, maar Paul belandde in een coma. Hij werd afgevoerd naar het Universitair Ziekenhuis in Anderlecht waar hij donderdag de 14de maart uit zijn coma ontwaakte.

Samen met Slongs

En Raymond blijft een bezoek brengen aan onze nationale hitlijsten. De 11de januari 2019 waagt hij een nieuwe aanval, deze keer met Slongs (alias Slongs Dievanongs, alias Charissa Parassiadis) die op die dag met de nodige trots haar nieuwe single Wat je doet met mij aan ons voorstelt, in duet met Raymond. "Raymond had me gevraagd om samen een song te schrijven voor zijn laatste album en dat werd de "Bonestaakdans. Onze klik was zo goed dat we besloten om ook op mijn nieuwe plaat samen te werken. Voor de single "Wat Je Doet Met Mij" zijn we vertrokken van het refrein waarop Raymond de ziel uit zijn lijf schreeuwt en dan heeft de rest van de song zich snel ingevuld. Het gaat over toxische relaties waarbij je 2 kanten van een magneet hebt. Over aantrekken en afstoten. We hebben het lied al in 2017 gemaakt en het werd nadien ook het eerste nummer dat we in de studio opnamen voor mijn nieuwe plaat." De single staat ook op Slongs nieuwe album "#GOEGAAN" dat de 1ste maart werd gereleaset. "Raymond beseft misschien niet hoeveel hij heeft bijgedragen aan mijn schrijfproces, maar ik weet het wel en ik zal het nooit vergeten", aldus Slongs.

Iedereen Beroemd

En Jelle weet van geen ophouden. Hij is als het ware gebeten door de musicalmicrobe. Hij is nu al, anno begin 2018, druk in de weer met het schrijven van de muziek voor de musical “Iedereen Beroemd” naar de Oscar-genomineerde film van Dominique Deruddere uit 2000. Jelle werkt hieraan samen met zijn goede vriend en collega regisseur Frank Van Laecke. De musical gaat de 17de februari 2019 in première in Zaal Elckerlyc in Antwerpen.

Ridder van Toledo

Vrijdag de 15de februari 2019 stuurt Stef ons vanuit Kaapstad zijn nieuwste album "Ridder van Toledo". Het lijkt alsof hij muzikaal een nieuwe weg is ingeslagen. Het album klinkt anders dan de rest. Elf songs op rij die het ganse gezin kan smaken. "Drie jaar geleden al ontstond langzaam het idee om songs te schrijven die zowel voor ouders als kinderen toegankelijk zijn. Teksten met verschillende lagen voor verschillende leeftijden met muziek die qua stijl alle kanten op beweegt. Het is een echt bandproject dat gezamenlijk vorm werd gegeven en geschreven. Een van de leukste projecten van de afgelopen jaren omdat het vanuit het niets ontstond, zonder dat we wisten waar het toe zou leiden." Omdat Vlaanderen hem na aan het hart blijft liggen, nam Stef dit album hondstrouw op in zijn "Studio Niemandsland" te Wachtebeke in een productie van hemzelf en Steven Cornillie, tevens uitgebracht op zijn eigen label.

Samen leven

De 29ste januari 2019 kondigt Margriet met trots haar nieuwste single aan en dat mag ook, want ze heeft een lied opgenomen samen met dochter Celien Samen leven, geschreven door Jimmy Frey en Werner Belon. Geef toe een combinatie waar we al een tijdje op zaten te wachten. Die song is niet nieuw, want we kennen die al van een eerdere versie door Jimmy Frey samen met Artiesten tegen Kanker (een Levenslijnactie in 1990 voor een eerste maal op het getouw gezet door VTM met als boegbeeld Jimmy Frey) op single uitgebracht en de 17 februari 1990 goed voor een eerste plaats in de Vlaamse Top 10. Margriet paste de tekst wat aan en stak het geheel in een nieuw jasje. Celien zal Samen leven sowieso met haar moeder zingen tijdens haar concert in "Le Cirq" te Hoogstraten op 9 februari. Die avond stelt Celien ook haar nieuwste album voor.

Nooit meer alleen

De 29ste januari 2019 is er de nieuwe single van Isabelle A "Nooit meer alleen", een duet met Koen Wauters. Zij hebben elkaar beter leren kennen toen ze in 2017 samen opdoken in "Liefde voor muziek". Aan "Het Laatste Nieuws" vertelde Isabelle: “Toen ik het nummer voor het eerst beluisterde, hoorde ik in de tweede strofe in gedachten gewoon Koens stem. Dus heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en Koen gebeld. Luister naar de song, als je het ziet zitten, tof. Als je het niet wilt doen, even goede vrienden. Wat later belde Koen terug. Hij zei dat hij heel erg gepakt was door de tekst en dat hij het heel graag wou doen. Geweldig natuurlijk, want wie droomt er niet van om een duet met Koen te mogen zingen?” De 14-jarige dochter van Koen, Zita, maakte de bijhorende clip op haar iphone.

Hartoperatie

Het nieuwe jaar 2019 startte voor Christoff in mineur. Hij moest tijdens de eerste week van januari hoogdringend een hartoperatie ondergaan. Aan "Het Laatste Nieuws" vertelt hij daarover: "Ik heb samen met mijn zus Lindsay een hele reeks uitverkochte kerstconcerten gegeven in december. Maar toen ik na de feestdagen ging sporten, werd ik plots onwel. Ze hebben me meteen naar de spoed gebracht. Ik ben goed bevriend met cardioloog Pedro Brugada en toen die mijn dossier ingekeken had, sloeg hij meteen alarm. Ik had een lekkende hartklep en het was ernstig, zei hij. Ik moest zo snel mogelijk geopereerd worden." Christoff werd geopereerd door hartspecialist Hugo Vanermen die ook koning Albert al tweemaal opereerde. Volgens hem was die ingreep bij Christoff hoogdringend: “Hij had een hartklep die heel erg lekte tussen de linkerkamer en de voorkamer van het hart. Je moet zo’n hartklep zien als een parachute die opgespannen wordt bij elke hartslag. Als een koordje te lang geworden is, sluit die klep niet meer goed. Bij elke hartslag wordt bloed weggepompt, maar bij Christoff vloeide 30 procent terug in de verkeerde richting.

Accordeonnisima

De 5de januari 2019 heeft in de "Gemeentelijke Feestzaal" aan de Zeelaan te De Panne de première plaats van het avondvullend programma "Accordeonnisima" waarin accordeonvirtuoos Ludo Mariën samen Sabien Tiels en Peter van Laet aan de hand van bekende songs van internationale artiesten die de accordeon in hun hart en hun muziek sloten, onder anderen The Beatles, Billy Joel en Emmylou Harris. Dichterbij huis noemen we Rocco Granata en zijn onafscheidelijke Marina. Ook Henny Vrienten, Arno, Stijn Meuris, Liesbeth List en Toon Hermans hebben de accordeon naar waarde weten te schatten. Sabien, Peter en Ludo worden voor deze gelegenheid begeleid door gitarist Bert Verschueren, violiste Virginie Jacquin en drummer Kris Debusscher.

Inishbofin

Wie graag op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van Philippe Robrecht in Inishbofin, acht kilometer uit de kust van Connemara in het graafschap Galway in Ierland, kan terecht op www.RCSTUDIO.BE Je kan op youtube zijn recente productie beluisteren en bekijken "Leave the light on”. Mocht je een bezoek aan hem willen brengen dan kan je terecht in het guesthouse "Bofin Cottage" dat hij ginder, naast zijn opnamestudio, uitbaat.