2019

Delen S

30 jaar

De 9de november 2019 is het een hoogtijdag voor Dana Winner. Dan treedt ze op in de "Lotto Arena" in Antwerpen als kroon op haar 30-jarige carrière. Het wordt een interactieve show waarbij Dana samen met haar publiek haar carrière in de bloemetjes zet. Een uitgelezen kans om de parels uit haar repertoire van de afgelopen dertig jaar live te herbeleven. Een concert dat in combinatie met de ambiance van de "Lotto Arena" alleen maar kan uitmonden in een geweldige avond. Tijdens dit concert zal ook haar cover van One Moment In Time van Whitney Houston, die ze bracht tijdens haar Liefde Voor Muziek-avontuur, niet ontbreken. Deze cover ging ook viraal op Youtube en leverde méér dan 16 miljoen views op. Vrijdag de 17de mei zet Dana haar feestjaar alvast in met de nieuwe single Waar Jij Ook Bent. "Voor dat nummer heb ik nauw samengewerkt en samen geschreven met de Nederlandse producer en componist, Gordon Groothedde. Naast zijn recente werk voor o.a. Miss Montreal en Marco Borsato leverde hij ook de laatste hitsingle van o.a. Krezip af. Met Gordon werken was bijzonder fijn en inspirerend. Ook al heb ik het hem misschien niet altijd heel gemakkelijk gemaakt. Maar ik ben zo ontzettend trots op deze gezamenlijke creatie en productie!", aldus Dana Winner.

Lotto Arena

Zaterdag 9de november 2019 wordt voor David een hoogtijdag. A dream will come true. Hij mag optreden in het voorprogramma van het jubileumconcert "30 jaar Dana Winner- Live in Concert" in de Lotto Arena in Antwerpen. "Ik heb verschillende kaarsjes gebrand in de hoop dat ik de openingsact voor Dana zou mogen verzorgen. Het is dan opnieuw een zoveelste droom die voor mij uitkomt." In februari had David het jaar al goed ingezet met zijn nieuwe succcesvolle single Beiregoe en van de 21 tot en met de 22ste september trok hij met zijn fans voor een weekend naar "De Efteling".

30 jaar

De 22ste oktober 2019 wordt Helmut vijftig en staat hij dertig jaar op de planken. Dat moet gevierd worden! Helmut pakt in het najaar uit met zijn jubileumtournee "30 jaar Helmut Lotti in concert" die de 20ste december van start gaat in de Capitole in Gent. Zoals steeds wordt hij begeleid door de Golden Symphonic Orchestra. Met hen brengt hij zijn grootste hits van de voorbije decennia plus nummers uit zijn succesvolle album "Soul Classics in Symphony" waarvan er inmiddels meer dan 30.000 exemplaren verkocht werden. Van dat album ligt nu ook een dvd-versie in de winkel met daarop de tv-special die de 16de december 2018 door Eén werd uitgezonden. Tijdens deze show bracht Helmut en zijn orkest een keure aan soultoppers, onder meer My Girl van The Temptations, Hallelujah I love her so van Ray Charles en het verrassend zoetgevooisde Purple Rain van Prince.

De Morgen

Tijdens zijn lange carrière heeft Bart honderden interviews gegeven, maar nog nooit aan de krant "De Morgen". Sinds zijn succesvolle deelname aan "Liefde voor Muziek" wordt Bart anders en ernstiger gequoteerd. Zaterdag de 18de mei 2019 wijdt "dm.magazine" onder de hoofding "Ik had meer van het succes moeten genieten" acht pagina's aan Kaëll die openlijk toegeeft dat hij niet van de stempel schlagerzanger houdt en dat hij niet enkel hoempapa zingt. "Op school moest ik uit mijn schulp kruipen, alles was een overwinning: op een podium staan, mezelf durven tonen, emoties uiten. Ik volg nog altijd zangles. Door hard te werken heb ik het uiterste uit de kan gehaald. Maar ik blijf een gevoelig iemand, dat verlegen manneke van vroeger. Alles komt nog altijd te hard binnen bij mij. Eén gemene opmerking, daar lig ik dagen over te piekeren."

Ridder

Voortaan mogen we Jimmy met U aanspreken. Ivan Moerman, alias Jimmy Frey, werd begin mei 2019 door de Vlaamse vice-minister-president en minister van Cultuur Sven Gatz geridderd in de Leopoldsorde.

Licht

De 26ste april 2019 stelde Sabien in avant-première in het GC "De Kluize" te Oosterzele haar nieuwste album "Licht" voor. Op haar inmiddels achtste cd songs als Maskerloos, Los van tijd, het samen met Stef Bos speciaal voor haar zoon geschreven De reis, een cover van Zeg me dat het niet zo is van Frank Boeijen en een stijlvolle remake van haar hit De trein.

De allergrootste hits

De 26ste april 2019 verschijnt naar aanleiding van de 80ste verjaardag van Jimmy Frey op het Universal-label de driedelige cd-box "De allergrootste hits" met daarop twee nieuwe nummers: Momenten van geluk geschreven door Andy Free en Toreadood van de hand van Jimmy samen met Mary Boduin. Het aantrekkelijke voor de fans van dit album is de cd met daarop een selectie van Franse, Spaanse, Engelse en Duitstalige songs zoals Stay with me, Mi dulce geisha, Besser zu früh als zu spät en Ne me jette pas la pierre.

Liefde voor muziek

Maandag de 15de april 2019 ging bij VTM een nieuwe editie van start van "Liefde voor muziek". Deze keer namen Laura Tesoro, Stef Kamil Carlens, Milow, Ilse DeLange, Kommil Foo, Jan Leyers en Bart Kaëll deel. De reeks ging van start met een hommage aan de liedjes van Bart. "Alle collega's hebben heel mooie versies gemaakt, maar Stef Kamil heeft me gewoon heel diep geraakt. De manier waarop hij La Mamadora beleefde en zong, kwam van zo diep. Ik dacht echt 'wauw'. Ik had het zelf even moeilijk", aldus Bart. Daarnaast zong onder anderen Jan Leyers een folkgetinte versie van De Marie Louise, verraste Kommil Foo ons met 1000 terrassen in Rome en bracht Milow samen met Ilse DeLange een heel eigenzinnige versie van Zeil je voor het eerst. Bart zelf sloot zijn aflevering af met Annelies uit Sas van Gent van Louis Neefs, om alle getalenteerde mensen wiens carrière niet echt van de grond komt een hart onder de riem te steken.

Ster op Walk of Fame

Donderdag de 11de april 2019 krijgt Lindsay haar ster op de Walk of Fame in Plopsaland De Panne. “Het is een bijzondere eer en een mooie onderscheiding die mij te beurt valt. Ik weet nu al dat ik ontzettend trots ga zijn als we straks met onze dochter Lisa-Marie het pretpark bezoeken en ik daar, net als enkele van mijn collega’s, terug te vinden ben in de vorm van een ster. Naast mijn gouden en platina albums, Loftrompetten en andere muziekprijzen, is deze ster een van de mooiste onderscheidingen die je als artiest kan krijgen”, aldus Lindsay in Het Laatste Nieuws.

Paul is niet meer

Na opnieuw tweemaal in een coma te zijn beland, overlijdt Paul op dinsdag de 9de april 2019 in het Erasmusziekenhuis te Anderlecht. "De dokters in het ziekenhuis hebben hun uiterste best gedaan, maar de hersenschade die mijn vader opliep tijdens de val van zijn fiets – veroorzaakt door een zware hartaanval - bleef elke dag erger worden. De daaropvolgende verschillende complicaties hebben spijtig genoeg onvermijdelijk tot zijn overlijden geleid”, aldus zijn zoon Christophe. Paul werd dinsdag de 23ste april begraven tijdens een kerkelijke ceremonie in de Sint-Martinus Basiliek te Halle.