2019

Delen S

Rasa

Belcanto gaat blijkbaar geen enkele uitdaging uit de weg. In 2020 krijgt hij een rol in "Rasa", het jubileumballet van Opera Vlaanderen. Rasa is een kruising tussen opera en ballet. De Argentijnse choreograaf Daniel Proietto maakt het stuk voor de vijftigste verjaardag van Ballet Vlaanderen. “Op dit niveau heb ik nooit eerder iets gedaan”, aldus Belcanto. “Voor mij is het een verborgen droom om zoiets te doen. Ik zie het als een bekroning van mijn artistieke parcours. Daarom heb ik ook toegezegd.” Opgelet: Belcanto laat zijn dansschoenen aan de kant staan. Hij zal in de voorstelling enkel zingen en acteren. “Ik heb drie zangstukken en ben een soort gids die de hoofdrolspeler begeleidt. Het ligt volledig buiten mijn comfortzone. Ik vind het een stunt als ik dit tot een goed einde breng”, vertelt hij vrijdag de 13de december 2019 - let op de datum- in "Het Nieuwsblad".

Draai dan 0800 63 222

Op woensdag 4 december 2019, aan de vooravond van de "Dag van de Vrijwilliger", warmt Radio 2 zijn luisteraars op voor "De Warmste Week". Speciaal voor hun actie "Radio 2 Hotline" maakten zij een cover van de hit Draai dan 79 72 04 van Will Tura, Draai dan 0800 63 222. Het nummer werd de daarop volgende weken vaak gedraaid. Will Tura zet voor deze gelegenheid zijn hit zelf in met: ‘‘Ik heb m’n nummer doen veranderen voor De Warmste Week.” Voorts horen we de ambassadeurs Maaike Cafmeyer, Kristel Verbeke, Barbara Dex en Mathias Vergels samen met de Radio 2-presentatoren Sven Pichal, Siska Schoeters, Anja Daems, Cathérine Vandoorne, David Van Ooteghem, Caren Meynen, Vanessa Vanhove, Guy De Pré, Kim Debrie, Christel Van Dyck, Dirk Ghijs, Marc Pinte, Cara Cobbaert, Dennis van den Buijs, Jens Lemant en Jeroen Guns.

Koen Bruggemans stopt

Maandag 2 december 2019 laat Get Ready weten dat hun line-up wordt aangepast. Koen Bruggemans stopt als leerkracht in het lager onderwijs en kiest voor een andere job. Die is jammer genoeg niet te combineren met de drukke agenda van de groep. Het laatste optreden met Koen staat gepland op 11 januari 2020 tijdens "Vorselaar Schlager" in Vorselaar. Nadien wordt hij vervangen door Dimitri Vantomme. Begin deze eeuw zong hij bij de groepen Spirit en Sodapop. Op dit moment treedt hij op met zijn coverband Dimi en de Kasten en de formatie Teek.

60 jaar

De 30ste november 2019 wordt Bart Peeters zestig jaar! Dat moet sowieso gevierd worden. Op 26, 27, 29 en 30 november november 2019 en 3, 4, 7 en 10 januari 2020 geeft Bart in het totaal acht deluxe-concerten in de "Lotto Arena". Hijzelf is behoorlijk onder de indruk, want eerst stond er slechts één concert gepland. Maar de fans hebben honger en happen gretig toe. Hoogtepunt tijdens zijn concerten wordt ongetwijfeld het moment waarop hij samen met een méér dan vijfhonderd stemmen tellend koor op het podium zal staan. In première zal hij ook zijn nieuwe single brengen, Kies mij, die pas de 13de februari 2020 officieel zal gereleaset worden. Zijn optreden zal nog lang in ons geheugen blijven hangen als we Bart mogen geloven: "Ik ben het aan mijn publiek verplicht. Het wordt een best-of-concert om van te duizelen. Ik ga het onderste uit de kan halen zodat de mensen een concertbeleving ervaren waar ze weken nadien nog goed gezind van zullen rondlopen!"

Dromen

Vrijdag de 15de november 2019 presenteren Klaasje, Hanne en Marthe de nieuwe K3-cd "Dromen". In het totaal twaalf liedjes, waarvan er vier het voorbije jaar reeds op single werden uitgebracht, waaronder Land van de regenboog en Gigi. Volgens Klaasje is het openingsnummer van het album Altijd blijven dromen een ode aan de onschuld en de fantasie, een pleidooi om doorheen het leven een kindse verwondering en enthousiasme te behouden. K3 brengt in De Held een ode aan de papa's, mama's, opa's en oma's die ooit reuzesterk en onsterfelijk leken te zijn, maar die stilaan ouder worden en uiteindelijk wegglippen uit dit leven. Opvallend op dit album is het nummer Zo een liedje met daarin de grootste hits van de groep van de voorbije twintig jaar verwerkt. Om het album te lanceren, trok K3 bij de release naar 3 scholen, geselecteerd uit 900 kandidaten. Uitkijken naar een gouden plaat hoeft K3 niet meer, want het album was van bij de lancering meteen goed voor goud! Vanaf begin 2020 gaat de tournee "Dromen" van start. De fans kunnen thuis alvast de nieuwe liedjes instuderen.

30 jaar

De 9de november 2019 is het een hoogtijdag voor Dana Winner. Dan treedt ze op in de "Lotto Arena" in Antwerpen als kroon op haar 30-jarige carrière. Het wordt een interactieve show waarbij Dana samen met haar publiek haar carrière in de bloemetjes zet. Een uitgelezen kans om de parels uit haar repertoire van de afgelopen dertig jaar live te herbeleven. Een concert dat in combinatie met de ambiance van de "Lotto Arena" alleen maar kan uitmonden in een geweldige avond. Tijdens dit concert zal ook haar cover van One Moment In Time van Whitney Houston, die ze bracht tijdens haar Liefde Voor Muziek-avontuur, niet ontbreken. Deze cover ging ook viraal op Youtube en leverde méér dan 16 miljoen views op. Vrijdag de 17de mei zet Dana haar feestjaar alvast in met de nieuwe single Waar Jij Ook Bent. "Voor dat nummer heb ik nauw samengewerkt en samen geschreven met de Nederlandse producer en componist, Gordon Groothedde. Naast zijn recente werk voor o.a. Miss Montreal en Marco Borsato leverde hij ook de laatste hitsingle van o.a. Krezip af. Met Gordon werken was bijzonder fijn en inspirerend. Ook al heb ik het hem misschien niet altijd heel gemakkelijk gemaakt. Maar ik ben zo ontzettend trots op deze gezamenlijke creatie en productie!", aldus Dana Winner.

Lotto Arena

Zaterdag 9de november 2019 wordt voor David een hoogtijdag. A dream will come true. Hij mag optreden in het voorprogramma van het jubileumconcert "30 jaar Dana Winner- Live in Concert" in de Lotto Arena in Antwerpen. "Ik heb verschillende kaarsjes gebrand in de hoop dat ik de openingsact voor Dana zou mogen verzorgen. Het is dan opnieuw een zoveelste droom die voor mij uitkomt." In februari had David het jaar al goed ingezet met zijn nieuwe succcesvolle single Beiregoe en van de 21 tot en met de 22ste september trok hij met zijn fans voor een weekend naar "De Efteling".

De eerste 3 albums zijn terug te koop

Haast en spoed is zelden goed, behalve in dit geval. De eerste drie studio-albums van Wim De Craene zijn vanaf vrijdag 8 november 2019 opnieuw verkrijgbaar, maar in strikt gelimiteerde versies. Elke langspeler verschijnt in een oplage van 500 exemplaren, waarvan 200 in kleur. Voortaan kan u weer ouderwets genieten van de elpees "Wim De Craene", "Brussel" en "Alles is nog bij het oude".

Tweesprong

Of Koen en Kris bijgelovig zijn, laten we in het midden, maar op vrijdag 8 november 2019 brengen zij hun dertiende studio-album uit, "Tweesprong". Koen en Kris schreven samen met Stefaan Fernande, Frank Boeijen, Jan Leyers en Frank Vander Linden veertien ijzersterke songs, volgens hen zowat het beste dat ze tot nu toe hebben afgeleverd. Tweesprong is gelijk de titel van de nieuwe single die als een soort rode loper naar deze nieuwe cd wordt uitgerold. In dezen zijn de teksten van het album erg belangrijk, niet allemaal even vlot verteerbaar, want inhoudelijk drijft het album op sterk wisselende emoties. Aan dit album koppelt Clouseau ook een tournee waarmee ze de 15de maart 2020 te gast zijn in de Ancienne Belgique in Brussel en de 5de mei vermoedelijk zullen afronden in het Kursaal te Oostende.

Aan de liefde ten onder

We hebben er jaren op moeten wachten. Vaak bleef het bij loze beloften, maar woensdag de 6de november 2019 wordt dat wachten beloont, want de boezemvrienden Jelle Cleymans en Jonas Van Geel komen eindelijk op de proppen met hun debuutsingle Aan de liefde ten onder. Nu nog de reacties van het publiek afwachten en dan op naar... een full album?

50

Dinsdag 22 oktober 2019, een hoogtijdag in het leven van Helmut Lotti. Hij wordt die dag niet alleen 50, maar organiseert voor al diegenen die veel betekend hebben in zijn carrière een privéfeest in de "Marmeren Zaal" van de Elizabethzaal in Antwerpen, daar waar in 1995 de eerste "Lotti Goes Classic" werd opgenomen. Intussen heeft Helmut dertien miljoen verkochte cd's op zijn palmares staan. Naar aanleiding van dit gebeuren brengt Universal de box "Golden Collection" uit, waarvan 5000 genummerde exemplaren en door Helmut persoonlijk gesigneerd, met daarin 21 cd's en 13 dvd's. "Op je vijftigste mag je al eens achterom kijken. Ik zag in 1973 Elvis Presley in "Aloha from Hawaii" en wilde vanaf dan maar één ding: zingen met een groot orkest. Ik denk dat het aardig gelukt is", aldus een glunderende Helmut.

Luc Steeno 30

De 22ste oktober 2019 stelt Luc Steeno naar aanleiding van zijn 30ste verjaardag als artiest zijn nieuwe album "30" voor in "Hotel Merina" in Benidorm. Hij krijgt daar onder meer het gezelschap van Laura Lynn. Naar die viering toe neemt Luc een stevige aanloop met een gloednieuwe single. Na zijn zomerhit De hele zomer, pakt Luc uit met Dans, dans, dans, geschreven door John Terra samen Danïel Ditmar, een echte oorwurm met een meeslepende discobeat, die ook op het nieuwe album zal te horen zijn. Dat langverwachte nieuwe album ligt vrijdag de 25 ste oktober in de winkel. Luc levert deze keer maar liefst 3 CD’s af: nieuwe nummers, grote hits én verborgen pareltjes. Al de hits van destijds werden uit de kast met als extraatje een nieuw versie van "Bel me, schrijf me", deze keer samen met Laura Lynn. Op CD3 serveert Luc de meest verborgen pareltjes die het nooit tot singles hebben geschopt, maar die hij voor deze gelegenheid op één schijfje heeft gebundeld. Luisterliedjes eigenlijk om nog lang van te genieten.

30 jaar

De 22ste oktober 2019 wordt Helmut vijftig en staat hij dertig jaar op de planken. Dat moet gevierd worden! Helmut pakt in het najaar uit met zijn jubileumtournee "30 jaar Helmut Lotti in concert" die de 20ste december van start gaat in de Capitole in Gent. Zoals steeds wordt hij begeleid door de Golden Symphonic Orchestra. Met hen brengt hij zijn grootste hits van de voorbije decennia plus nummers uit zijn succesvolle album "Soul Classics in Symphony" waarvan er inmiddels meer dan 30.000 exemplaren verkocht werden. Van dat album ligt nu ook een dvd-versie in de winkel met daarop de tv-special die de 16de december 2018 door Eén werd uitgezonden. Tijdens deze show bracht Helmut en zijn orkest een keure aan soultoppers, onder meer My Girl van The Temptations, Hallelujah I love her so van Ray Charles en het verrassend zoetgevooisde Purple Rain van Prince.

Louis Neefsstraat

In 2007 werd naar aanleiding van zijn zeventigste verjaardag in zijn geboortedorp Gierle de Louis Neefsstraat ingehuldigd. Nu, anno 2019, bijna veertig jaar na zijn overlijden, wordt in Mechelen op de Kamet-site, een nieuwe woonwijk op een voormalig bedrijventerrein aan de Vaart, een straat naar hem genoemd. "Mijn broer is in Mechelen komen wonen toen hij zijn echtgenote Liliane leerde kennen. Hij was in deze gemeente ook politiek actief en graag gezien door de mensen", aldus zijn zus Connie Neefs die het een fantastisch initiatief vindt.

La Cage Aux Folles

Op 16 oktober 2019 gaat in zaal "Elckerlyc" in hartje Antwerpen de Broadway-klassieker "La Cage Aux Folles" in première. Het van oorsprong Franse toneelstuk werd door de jaren heen jaren al ontelbare keren vertaald en verfilmd, maar tot een Vlaamse musicalversie kwam het nog niet. Daar komt nu verandering in. Regisseur Stany Crets wist een indrukwekkende cast te verzamelen. De rol van de legendarische Zaza wordt gespeeld door Koen Crucke. Johny Voners speelt Georges. Maar ook Greet Rouffaer, Daisy Thys, Manou Kersting, Matthew Michel en Helle Vanderheyden staan op de scène. Er speelt een live-orkest en een ensemble van elf geweldige dansers. "Ik heb in mijn leven al zeker vierhonderd opera- en theaterrollen ¬gespeeld, maar Zaza is toch iets speciaals. Dat personage heeft zoveel facetten, biedt zoveel mogelijkheden qua emoties. Hij verandert constant van karakter, een droom voor elke acteur! Ik wil ook nog even beklemtonen dat het geen travestieshow is. Het verhaal speelt zich af in die wereld, maar gaat veel dieper", aldus een dolenthousiaste Koen Crucke.