2019

Delen S

Iedereen Beroemd

En Jelle weet van geen ophouden. Hij is als het ware gebeten door de musicalmicrobe. Hij is nu al, anno begin 2018, druk in de weer met het schrijven van de muziek voor de musical “Iedereen Beroemd” naar de Oscar-genomineerde film van Dominique Deruddere uit 2000. Jelle werkt hieraan samen met zijn goede vriend en collega regisseur Frank Van Laecke. De musical gaat de 17de februari 2019 in première in Zaal Elckerlyc in Antwerpen.

Hartoperatie

Het nieuwe jaar 2019 startte voor Christoff in mineur. Hij moest tijdens de eerste week van januari hoogdringend een hartoperatie ondergaan. Aan "Het Laatste Nieuws" vertelt hij daarover: "Ik heb samen met mijn zus Lindsay een hele reeks uitverkochte kerstconcerten gegeven in december. Maar toen ik na de feestdagen ging sporten, werd ik plots onwel. Ze hebben me meteen naar de spoed gebracht. Ik ben goed bevriend met cardioloog Pedro Brugada en toen die mijn dossier ingekeken had, sloeg hij meteen alarm. Ik had een lekkende hartklep en het was ernstig, zei hij. Ik moest zo snel mogelijk geopereerd worden." Christoff werd geopereerd door hartspecialist Hugo Vanermen die ook koning Albert al tweemaal opereerde. Volgens hem was die ingreep bij Christoff hoogdringend: “Hij had een hartklep die heel erg lekte tussen de linkerkamer en de voorkamer van het hart. Je moet zo’n hartklep zien als een parachute die opgespannen wordt bij elke hartslag. Als een koordje te lang geworden is, sluit die klep niet meer goed. Bij elke hartslag wordt bloed weggepompt, maar bij Christoff vloeide 30 procent terug in de verkeerde richting.

Accordeonnisima

De 5de januari 2019 heeft in de "Gemeentelijke Feestzaal" aan de Zeelaan te De Panne de première plaats van het avondvullend programma "Accordeonnisima" waarin accordeonvirtuoos Ludo Mariën samen Sabien Tiels en Peter van Laet aan de hand van bekende songs van internationale artiesten die de accordeon in hun hart en hun muziek sloten, onder anderen The Beatles, Billy Joel en Emmylou Harris. Dichterbij huis noemen we Rocco Granata en zijn onafscheidelijke Marina. Ook Henny Vrienten, Arno, Stijn Meuris, Liesbeth List en Toon Hermans hebben de accordeon naar waarde weten te schatten. Sabien, Peter en Ludo worden voor deze gelegenheid begeleid door gitarist Bert Verschueren, violiste Virginie Jacquin en drummer Kris Debusscher.

Inishbofin

Wie graag op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van Philippe Robrecht in Inishbofin, acht kilometer uit de kust van Connemara in het graafschap Galway in Ierland, kan terecht op www.RCSTUDIO.BE Je kan op youtube zijn recente productie beluisteren en bekijken "Leave the light on”. Mocht je een bezoek aan hem willen brengen dan kan je terecht in het guesthouse "Bofin Cottage" dat hij ginder, naast zijn opnamestudio, uitbaat.