2018

Delen S

Dichtbij

Op zatermiddag de 17de februari 2018 start David Vandyck met zijn eerste theatertournee "Dichtbij". De première heeft plaats in het GC "'t Koetshuis" te Roosdaal. In de intieme sfeer van kleine theaters, dichtbij zijn publiek, wil David het komende jaar de allermooiste Nederlandstalige liedjes zingen, daarbij begeleid door een liveband. "Ik droom er a lang van om rond te trekken met een eigen theatertour vol mooie liedjes. Eigen songs, maar ook nummers van anderen die me telkens opnieuw ontroeren: van Toon Hermans en Marco Borsato, over Dana Winner en Will Tura tot en met Willeke Alberti en Jacques Brel", aldus David.

Bazaar Bizar

Eind december 2017 brengt Liliane een speciale versie op single uit van Soldiers of love waarmee ze in 1987 deelnam aan het Eurovisiesongfestival in Brussel, dertig jaar geleden dus. Zij nam deze speciale versie op samen met de groep MANdolinMAN. Vanaf februari 2018 gaan MANdolinMAN, Jan De Smet, Herr Seele en Liliane Saint Pierre samen op tournee door Vlaanderen met hun voorstelling "Bazaar Bizar". Daarin brengen ze nummers als Ca plane pour moi, Inch'Allah, Gedachten zonder woorden en natuurlijk Soldiers of love. Special guest is dwarsfluitist Stefan Bracaval. In de persmap lezen we: "Jan De Smet draagt MANdolinMAN reeds van bij hun start een warm hart toe en is altijd te vinden voor vreemde muziekjes. Herr Seele is ook niet te beroerd om een mandoline vast te pakken. Tegenover zoveel mannelijk testosteron kan enkel een vrouw met een stem die reikt tot in Parijs standhouden …. Liliane Saint-Pierre". U mag trouwens ook zeer benieuwd zijn naar wat er tussen de liedjes zoal zal gebeuren. De première heeft zaterdag de 10de februari 2018 plaats in zaal “De Grote Post” te Oostende.

Dex tot de tweede macht

Vader, moeder zult gij eren, een gebod dat dochter Barbara goed onthouden heeft, want in de loop van de maand mei 2017 laat zij weten dat zij aan een nieuwe cd werkt waarin ze de liefde voor haar vader, haar grote held en voorbeeld, bezingt. De release van de cd Dex tot de tweede macht staat gepland in februari 2018. De eerste single daaruit komt in november 2017 op de markt. Samen met de lancering van dat album volgt er een gelijknamige theatertournee waarin Barbara de liefde voor haar vader bezingt. Dat het een intimistische muziekvoorstelling wordt die naar de keel grijpt, staat vast. Van haar vader heeft ze veel geleerd. Met hem heeft ze veel gedeeld, gelachen, gehuild, gediscussieerd en gemusiceerd. Zijn eerlijkheid en heerlijkheid hebben haar als mens gevormd. Het muzikale heeft ze van hem geërfd. Heel aangrijpend en persoonlijk blaast ze de liedjes van haar vader nieuw leven in. Op 8 februari 2018 gaat de productie in première in de Kuub van Cultuurhuis de Warande te Turnhout.

Ik geef niet op

Uit Van Gils & Gasten

40 jaar

2018 wordt een opmerkelijk jaar voor Jo Vally. Hij staat dan 40 jaar op de planken. Maandagavond de 15de januari kwam hij dat op Eén even in de kijker zetten in het programma "Van Gils en Gasten". Hij zong daar niet alleen live zijn recente single Ik geef het niet op, maar vertelde onder meer ook dat hij op zaterdag 6 oktober een groots concert geeft, "Pop-Symfonie", in het Kursaal van Oostende. Jo gaf al eerder de aanzet toen hij tijdens de vierde editie van “Loftrompetten” op zes december 2017, georganiseerd door MENT in samenwerking met Sabam, Vlapo en Radio 2, uit handen van minister-president Geert Bourgeois de carrièreprijs in ontvangst mocht nemen.

Kern

Vrijdag de 5de januari 2018 brengt Stef Bos zijn zestiende album uit. "Kern" klinkt groots. Bos zingt over de liefde, het leven, de dood en de werkelijkheid. Het opzet was van elk liedje in de studio verschillende versies op te nemen. "Vreemd genoeg keerden we vaak terug naar de meest rudimentaire vorm van het nummer, zodat het uiteindelijk een behoorlijk klassieke cd is geworden. Maar we kunnen - en misschien doen we dat ook in de nabije toekomst - "Kern" vier of vijf keer uitbrengen, en het zal telkens als een andere plaat klinken", aldus Stef. "Kern" is de laatste plaat opgenomen volgens een vast stramien. Het mag op de volgende albums alle kanten uit gaan. Stef gaat ook een laatste keer met de band op tournee. Daarna gaat hij met hen meer projectmatig aan de slag. Stef wil daarmee zijn grenzen verder aftasten, wetend dat zijn publiek hem dat van harte gunt. De 19de januari 2018 stelt Stef Bos "Kern" voor in de AB in Brussel.