2018

Delen S

Tussen winter en wonder

"Tussen winter en wonder" is de titel van de theatertournee waarmee Sabien eind 2018 samen met Amaryllis Temmerman door Vlaanderen trekt. Beiden zijn erg verknocht aan kerst en geloven steevast in de kracht van het positief denken en de invloed daarvan op onze samenleving. Ze dromen dan ook beiden van een wereld waarin de liefde regeert. Zij worden begeleid door pianist Dirk Schreurs en gitarist Marco Cirone in onder meer Kyrie Eleison van Willem Vermandere, Als de liefde niet bestond van Toon Hermans, Bakske vol met stro van Urbanus , Astrid Nijghs Alles wat ademt en Een beter land van Van Veen. Voeg daar nog een mooie selectie hertalingen van kerstklassiekers aan toe en we hebben de sfeer helemaal beet. De 8ste december 2018 heeft de première plaats in het Gemeenschapscentrum "Het Koetshuis" te Roosdaal.

Stay

Ook al treden ze sinds 2015 nog maar sporadisch op bij een of andere gelegenheid, singles uitbrengen doen Nicole & Hugo nog wel. Zo noteren wij hen de 17de juni 2017 op zes in de Vlaamse Top 50 met Alles komt terug en op vrijdag de 7de december 2018 brengen ze "Stay" als duet op de markt, de titelsong van de populaire soap "Sturm der Liebe", te bekijken op Vitaya.

Blanco agenda

Noem het maar een echte mijlpaal, want voor 2019 heeft Will beslist geen enkel optreden te plannen, zijn agenda oogt blanco. In de krant "Het Laatste Nieuws" van woensdag de 5de december lezen we: "Er staat geen enkel concert gepland. Het is de eerste keer in mijn carrière dat me dat overkomt, maar ik vind dat helemaal niet erg. Ik heb me voorgenomen om enkel nog in speciale gevallen op te treden. Misschien breng ik nog een album uit met eigen nummers of schrijf ik liedjes voor anderen. Ik ben 78, een leeftijd waarop het allemaal niet meer hoeft. Ik zoek wel nog een goede formule waarbij ik in optimale omstandigheden kwaliteit kan blijven leveren. Maar er is geen druk of haast bij en dat te mogen ervaren, is fantastisch."

Maestro Honoris Causa

Raymond mag zijn prijzenkast nog eens aanvullen. Dinsdag de 27ste november 2018 wordt hij gelauwerd door de Stichting Conservatorium Antwerpen. Hij ontvangt de titel "Maestro Honoris Causa" waarmee de Stichting het belang van kwaliteitsvolle lichte muziek wil onderlijnen. Het is de eerste keer sinds de oprichting van de Stichting dat de onderscheiding wordt toegekend aan een belangrijke persoonlijkheid uit het genre lichte muziek. Populaire muziek is nu eenmaal de meest beluisterde muziek en verdient volgens de Stichting dan ook de nodige aandacht. Eerdere titels gingen onder meer naar Walter Boeykens, Toots Thielemans, Dora van der Groen en Luk Perceval. Raymond van het Groenewoud trad na de uitreiking op met het Symfonie¬orkest van het Conservatorium. Guy Mortier nam de gelegenheidsrede voor zijn rekening.

Rock the opera

De 29ste juni 2018 bloklettert Het Laatste Nieuws: "Bizarre mix: Sergio met Filharmonisch orkest". "Sergio en een filharmonisch orkest, het is niet meteen een voordehandliggende combinatie. Toch brengt de flamboyante zanger dit najaar samen met het Praags Filharmonisch Orkest vijftig jaar rockgeschiedenis naar de Belgische zalen. Na shows in heel Europa speelt "Rock the Opera" dit najaar ook voor de allereerste keer in België. De show brengt staalharde rock met een hoog entertainmentgehalte. "En wie past er beter in dat plaatje dan Sergio?", vindt het management. Daarom koos het de Vlaamse topentertainer voor hun Belgische luik. "Ik was verrast toen de organisatie me benaderde, maar eens ik doorhad wat het precies inhield, was ik dolenthousiast”, zegt Sergio. Het is dan ook een repertoire om u tegen te zeggen. Met kleppers als Queen, Deep Purple, Led Zeppelin, Pink Floyd, The Police, U2 en The Rolling Stones zal Sergio zich volop kunnen uitleven. Sergio zal een zestal nummers brengen. "Rock the Opera" op 24 november in Antwerpen, op 25 november in Gent en op 26 november in Luik.

Roller Disco - de strip

Zoals de ouden zongen, piepen de jongen. In een vorig leven lanceerde K3 in 1999 het stripverhaal "K3 x 2". Woensdag de 21ste november 2018 brengt de Standaard Uitgeverij een nieuw verhaal in stripvorm op de markt "Roller Disco" naar het gelijknamige tv-programma en hun nieuwste album. De tekenpen is vanaf nu in handen van Dirk Stallaert. In deze strip gooit K3 alles in de strijd om hun disco te redden van een duister figuur. Die wil de "Roller Disco" sluiten, maar dat laten Marthe, Klaasje en Hanne niet zomaar gebeuren. In een spannende reis tegen de tijd zetten zij alles op alles om de "Roller Disco" te redden. En ja hoor, ook de figuur die Jacques Vermeire in de tv-reeks vertolkt, zal in de stripreeks opduiken.

Roller disco

Vrijdag de 16de november 2018: de geboorte van het nieuwe K3-album "Roller Disco", het vierde op rij. De nieuwe K3 is inmiddels goed voor méér dan een half miljoen verkochte exemplaren én een speciale award. Zaterdag de 21ste november noteren we K3 met hun nieuwe album op 1 in de Ultratop Album 200. Op "Roller Disco" springen naast de nummers Whoppa! en Luka Luka vooral Liefde geeft je vleugels, La la later en Mooier dan je denkt in het oor. Dat laatste is een zachte ballad met een boodschap van hoop. "Het is mijn favoriete nummer op het album", vertelt Klaasje. "Ik kan me het moment nog goed herinneren waarop componist Alain Vande Putte het nummer voor het eerst voor ons speelde. We waren op teamweekend in de Ardennen toen hij plots zijn gitaar bovenhaalde en begon te zingen. We waren meteen verkocht." De 21ste maart verscheen Whoppa! reeds op single waarmee K3 in de Vlaamse Top 50 de 19de plaats bereikte. Vijf plaatsen hoger geraakten ze de 14de augustus met Luka Luka. Roller Disco, eveneens een nummer geschreven door Miguel Wiels, Peter Gillis en Alain Vande Putte, belandde niet in de Vlaamse Top 50, een bewijs dat K3 het vooral moet hebben van hun albumverkoop.

De Loftrompetten

Woensdag de 14de november 2018 werden in Oostende voor de vijfde maal "De Loftrompetten" uitgereikt, een organisatie van de artiestenbelangenvereniging VLAPO en Ment-TV. Producers, presentatoren van Radio 2, de leden van de raad van bestuur van VLAPO en Ment-TV en journalisten van diverse media stemden weer tot een shortlist binnen verschillende categorieën. De 80-jarige Jimmy Frey ontving die avond "De Carrièreprijs”.

De Loftrompetten 2018

Woensdag de 14de november 2018 werden in Oostende voor de vijfde maal "De Loftrompetten" uitgereikt, een organisatie van de artiestenbelangenvereniging VLAP**O en Ment-TV. Producers, presentatoren van Radio 2, de leden van de raad van bestuur van VLAPO en Ment-TV en journalisten van diverse media stemden weer tot een shortlist binnen verschillende categorieën. In de categorie "Beste nummer gebracht door een zangeres" werd Laura Lynn bekroond voor Laat je hart slaan**. Dit lied, in een productie van Steve Willaert, is een vertaling door Peter Van Laet van de hit Let your love flow van The Bellamy Brothers. Hiermee stond Laura de 11de augustus 2018 op de 6de plaats in de Vlaamse Top 50.

De Loftrompetten 2018

Woensdag de 14de november 2018 werden in Oostende voor de vijfde maal "De Loftrompetten" uitgereikt, een organisatie van de artiestenbelangenvereniging VLAPO en Ment-TV. Producers, presentatoren van Radio 2, de leden van de raad van bestuur van VLAPO en Ment-TV en journalisten van diverse media stemden weer tot een shortlist binnen verschillende categorieën. In de categorie "Beste nummer gebracht door een zanger" werd Christoff bekroond voor Stapel op jou. Dit lied, in een productie van Hans Aalbers, is een vertaling door Jan Smit van de Duitse hit Wenn nicht jetzt, wann dann? van Höhner. Hiermee stond Christoff de 18de augustus 2018 op de 10de plaats in de Vlaamse Top 50.

Nieuwe Jas

Het was inderdaad even wachten, maar vrijdag de 9de november 2018 ligt het album "Nieuwe Jas" van Mama's Jasje in de winkel. We horen meteen dat Peter Van Laet de knepen van het vak nog in de stembanden en de vingers heeft. Zo schreef hij naar aanleiding van de aanslag op de concertzaal Bataclan in Parijs De wereld bloedt. Een drietal jaren eerder pende hij in de Ardennen Drie seconden bij mekaar en als allereerste nummer voor deze plaat schreef hij Steel niet. Dat doet hij ondanks dat toch voor een tweetal liedjes, Peter gaat namelijk even leentjebuur spelen bij Philippe Robrecht en Ramses Shaffy voor geslaagde covers van Magie en Laat me. Aan "Het Laatste Nieuws" vertelde Peter: "Als het tegenvalt geen probleem. Ik werk namelijk in de bouw. Acht jaar geleden vroeg een kameraad me om bij hem te komen werken. Ik had op dat moment een lichte degout van de muziekindustrie. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ik ben altijd een klusser geweest!" Mama's Jasje is intussen goed voor 1,4 miljoen verkochte cd's en dat zijn er nog altijd meer dan De Kreuners en dEUS.

Roots 66 - de roadshow

Die onvergetelijke trip dwars door de States in de iconische US-sportwagen Ford Mustang, de brandende zon van Texas, New-Mexico, Arizona, en Californië, hebben van Günther en Guy onvervalste Route 66-aficionados gemaakt. Het resultaat is een fantastisch avontuur, een onvergetelijke trip en een Günther Neefs zoals je hem nog nooit eerder hebt gehoord. Guy en Günther willen dit avontuur met hun publiek delen tijdens een wervelende roadshow "Roots 66". De 9de november 2018 heeft de première plaats in het CC van Heist-op-den-Berg.

Nooit meer oorlog

De 11de november 2018 herdenken België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Australië, Canada, India, Nieuw-Zeeland, Newfoundland, Zuid-Afrika, Portugal en de Verenigde Staten het feit dat honderd jaar geleden de Groote Oorlog 14-18 eindigde. Speciaal om al die soldaten en burgers te gedenken, brengen Mieke, Oscar Harris, Bandit en het Kinderkoor De Fonteintjes (uit Passendale) op hun nieuwste single Nooit meer oorlog een muzikaal eerbetoon, opdat we deze en ook de andere oorlogen niet zouden vergeten. Zondag de 4de november stelden ze deze dvd-videoclip al voor tijdens de Canadese Bevrijdingsmars in het gezelschap van onder anderen burgemeester Graaf Leopold Lippens en Olivier Nicoloff, ambassadeur van Canada. Nooit meer oorlog is een medley met onder meer de klassiekers We'll meet again, Over the rainbow en A song for the children. Het idee voor dit project ontstond nadat bezoekers aan de Tyne Co Cemetery, een Britse begraafplaats in Passendale, te kennen gaven iets te willen doen voor al die soldaten die hun leven gaven voor onze vrijheid.

Roller disco

Woensdag de 31ste oktober 2018 gaat op VTMKAZOOM "Roller Disco" van K3 in première. Het is de eerste fictiereeks waarin Hanne, Marthe en Klaasje optreden. In "K3 Roller Disco" staan de meisjes van K3 voor een uitdaging van formaat: ze gaan namelijk samen een rollerdisco uitbaten. Marthe verzorgt de bar, Hanne is verantwoordelijk voor het verhuur van de rolschaatsen en Klaasje is redder in nood op de rolschaatsbaan. Buurman Marcel, alias Jacques Vermeire, springt af en toe binnen en zorgt er naar goede gewoonte voor dat niet alles op wieltjes loopt. Dj Guus oftewel Samir Hassan draait de plaatjes in de rollerdisco. In hun discotheek verwachten ze de komende weken onder anderen Gunther Levi, Andy Peelman, Sean Dhondt, Dina Tersago en Sven De Ridder die in de rol van chef-kok een etentje op rollende tafels organiseert. Maar opgelet, niet alles gaat zonder slag of stoot.

De Romeo's 15 jaar

De 20ste oktober 2018 organiseren De Romeo's hun jubileumconcert "De Romeo's 15 jaar" in de "Stadsschouwburg" van Antwerpen. Geen meezingfeest à la Zingpaleis, maar een stijlvol en chique verjaardagsfeest waar het publiek kan meegenieten vanop de beste seats. Heel dit gebeuren draait om hun fans die ze voor deze gelegenheid extra in de vocale watten willen leggen. Zaterdag de 24ste november treden De Romeo's met hun jubileumconcert ook nog op in het "Ethias Theater" van Hasselt en vrijdag de 30ste november in het "Kursaal" van Oostende.

Roots 66 - het album en DVD

Muziek en auto’s hebben een sterke band gesmeed tussen Günther en Guy De Pré. In augustus 2018 zijn zij dus samen gaan rijden op de meest mythische van alle wegen: US Route 66. Een zoektocht over de grote plas naar de roots van onze muziek. Het is een multimediaal project geworden met live-reportages op Radio 2, een roadmovie op dvd en een authentieke elpee. Op 20 oktober 2018 worden de langspeler en de dvd "Roots 66" voorgesteld aan pers en publiek. Het album vat 3940 km samen in vijftien onvergetelijke tracks. De song Roadtrip van mijn leven is alvast een Nederlandstalig voorsmaakje van deze muzikale queeste. Deze single, geschreven door Günther samen met Stefaan Fernande, stond de 28ste juli op 10 in de Vlaamse Top 50.