2017

Delen S

Clouseau 30

In 2017 zet Clouseau nog maar eens de feestneus op, deze keer om hun 30-jarig bestaan te vieren. De gebroeders Wauters starten dit najaar met een nieuwe concertreeks. De première vindt op 7 oktober in het Plopsa Theater in De Panne plaats. De nieuwe concerttour Clouseau 30 wordt er eentje zonder veel toeters en bellen. Koen en Kris verkiezen deze keer een intieme bezetting. "Heel wat klassiekers zullen de revue passeren en tussen de nummers door vertellen we leuke anekdotes uit ons dertigjarig bestaan", aldus Clouseau. Na de première volgen een rist optredens in Vlaanderen en Nederland. Alle info kan je vinden op www.clouseau30.be.

Garry Hagger's Jukebox

Zijn fans plezieren is iets dat Garry Hagger permanent bezighoudt. Hij wil dan ook van 2017 een opmerkelijk jaar maken. Op zaterdag 2 september geeft hij een uniek concert in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Garry Hagger's Jukebox wordt een onvergetelijke show waarin hij al zijn favoriete evergreens uit de jaren '60 en 70' in een hedendaags en Nederlandstalig jasje stopt. Allemaal liedjes die hij destijds meezong met de jukebox. Een avond dus met een nostalgische knipoog.

Nicole & Hugo Swinging Ann Salens

Nicole en Hugo blijven in het nieuws. Mode-ontwerpster Ann Salens ontfermde zich een tijdlang over hun garderobe. Aanleiding voor de MoMu Galerij beiden tentoon te stellen tijdens Nicole & Hugo Swinging Ann Salens. We krijgen een selectie van flamboyante stukken van Ann uit de kleerkast van Nicole & Hugo te zien, samen met uniek beeld-en videomateriaal. Deze tentoonstelling, die loopt van 23 april tot 27 augustus 2017, vertelt tevens het verhaal over de buitengewone vriendschap en het respect tussen de modeontwerpster en de showbizziconen. Na de tentoonstelling mag MoMu deze stukken aan haar collectie toevoegen.

Meiskes en jongens

Raymond is in de wolken! Op 19 april 2017 laat hij aan de media weten dat er een musical in de maak is, gebaseerd op zijn grootste hits. Deze musical Meiskes en jongens in een regie van Sébastien De Smet en gebaseerd op een ouder stuk van theatermaker Arne Sierens, zal in het najaar van 2018 in première gaan. Raymond mag voor het merendeel op zijn lauweren rusten. Ik hoef niet veel te werken, vertelt hij aan de pers, ik heb wel beloofd dat ik speciaal voor deze musical één nieuw nummer zal schrijven. Wordt sowieso vervolgd.

Ik wil je terug

In 2004 scoorde Natalia een zomerhit met I want you back van de hand van Jan Leyers en Michael Gavin. 13 jaar later maken Koen en Kris er op maandagavond 11 april 2017 tijdens het derde seizoen van het VTM-programma Liefde voor Muziek, een ingetogen cover van Ik wil je terug. Vanuit het niets stoot Clouseau met hun versie naar de koppositie in de Belgische iTunes Top 200.

Bart & Gasten

In de week van 3 tot en met 6 april 2017 verving Bart Peeters, Lieven Van Gils in diens talkshow Van Gils en gasten, voor de gelegenheid Bart & gasten genoemd. Op donderdag 6 april nam Bart voor de laatste avond de honeurs waar en deed dat op een speciale manier. De uitzending stond deels in het teken van Iedereen tegen kanker, de actie van Eén en Kom op tegen kanker waarbij Vlamingen worden opgeroepen om samen actie te ondernemen tegen kanker. Voor een zeer speciale samenwerking verliet gastheer Bart voor heel even de studio. Hij kreeg namelijk het idee om kankerpatiënten al zingend een hart onder de riem te steken. Bart zette zelf een actie op poten om samen met de meisjes van K3 de kinderen die in het UZ Gent op de afdeling kinderonco verblijven, met liedjes te verrassen. "Optreden voor kinderen die vechten tegen kanker is een heel intense ervaring. Op zo’n dag raak je doordrongen van respect voor de kinderen, hun ouders, broers, zussen en hun begeleiders." Ook Klaasje, Marthe en Hanne van K3 waren onder de indruk van het bezoek: "Natuurlijk wilden we er samen met Bart voor zorgen dat de kinderen even alles konden vergeten en gewoon samen zalig liedjes zingen. Het was een intense dag met veel emotie, maar we hebben vooral veel lachende gezichten gezien."

Bart & Gasten

Als aanloop naar hun tournee Clouseau30 vertelden Koen en Kris op woensdagavond 5 april 2017 op Eén tijdens Bart & gasten aan Bart Peeters dat zij een unieke best of-box zullen uitbrengen met daarop hun grootste hits, gekoppeld aan minder bekende songs en nooit eerder uitgegeven beeldmateriaal. Het leuke aan die release is dat de fans zelf mogen kiezen welke nummers op het album komen. Zij krijgen een maand, dus tot en met 5 mei, de tijd om te stemmen op hun drie favoriete songs. Deelnemers maken zo kans op een gesigneerde box en een meet & greet. Stemmen kan op www.clouseau30.be

Nummer 1

Op 6 mei 2017 geeft Wim een groots concert in de Wieze Oktoberhallen te Lebbeke. Die avond zingt Soutaer zijn meest bekende liedjes én een rist gloednieuwe. Als smaakmaker lanceert hij op 3 april de single Nummer 1, een cover van de Duitse hit Nummer Einz van de groep Stereoact. De Nederlandstalige tekst is van de hand van Soutaer zelf. De bijbehorende videoclip werd door Gill Quisquater geproduceerd, de zoon van Sergio. Nummer 1 is alvast de opwarmer voor Wims nieuwe album, zijn eerste in negen jaar tijd, dat nog dit jaar gereleased zal worden.

Samen met Sugarfree

Op vrijdag 31 maart 2017 laat Garry, gretig op zoek naar een zomerhit, ons kennis maken met zijn nieuwste single. Of moeten we zeggen die van Nathalie en Gildy, want het duo Sugarfree besliste het nummer Ik heb de hele nacht liggen dromen, waarmee Garry al in 2005 scoorde, opnieuw op te nemen. Voor deze gelegenheid vroegen ze aan Garry of hij met hen niet in duet (duel) wilde gaan. Hij hoefde geen twee keer na te denken om samen met beide dames deze oude hit van de Nederlandse zanger Wolter Kroes nog eens nieuw leven in te blazen.

De Muze is weer open

Hoe blij zou Ferre geweest zijn, mocht hij dit nog hebben kunnen meemaken. Op 23 maart 2017 lezen we in "Gazet van Antwerpen" dat barman Joris Vyt het café heeft overgenomen en de zaak heeft opgefrist zonder wat aan de autenthieke sfeer te veranderen. "De Muze hoort bij Antwerpen. De afgelopen maanden was er een donker gat op de Melkmarkt. Blij dat die periode nu voorbij is", aldus een trouwe en opgetogen klant. Op donderdag 23 maart gingen omstreeks zeven uur de deuren voor het grote publiek weer open.

Liefde en vertrouwen

Ruim anderhalf jaar werkte Lindsay aan haar nieuwe cd Liefde en vertrouwen die ze op vrijdag 17 maart 2017 aan haar fans voorstelde. Deze cd bevat twaalf nummers, waaronder haar vorige single Hartstilstand en de recente single Kalispera Griekenland, een duet met Laura Lynn en een cover van de Duitse zanger G.G. Anderson. Met dit nummer geraakten ze de 25ste februari tot op de 25ste plaats in de Vlaamse Top 50. Er staat nog een duet op het album, Je verovert mijn hart, nu eens niet met Christoff, maar wel met Luc Steeno.

In 't nieuw

Het heeft 4 jaar geduurd, maar eindelijk is het zover. Op 17 maart 2017 brengt Bart een nieuw album op de markt In 't nieuw. Hij stelde deze de 15de maart in primeur voor in Centrum De Ronde van Vlaanderen in zijn geboortestad Oudenaarde, een plek die hem na aan zijn hart ligt. Als rode loper bracht Bart op 28 januari 2017 al de door hemzelf, samen met Filip Martens, geschreven single Ik kan het niet geloven uit. Op dit nieuwe album enkele akoestische songs waarmee Bart terug wil keren naar de essentie zoals onder meer ook te horen op het recente album van Justin Bieber. Als meest opvallend nummer noteren we "Peizde nog aan mij?", gezongen in het Oudenaardse dialect en opgedragen aan Barts eerste liefde. "Zij was wel degelijk een meisje", aldus Bart, "en woont momenteel in Dubai. Ooit zal ze het wel te horen krijgen!"

Will Ferdy 90

Op 9 maart 2017 wordt Will Ferdy 90. Dit wordt gevierd met een “Lunch & Concert” op zondag 12 maart om 12.00u. in het "Lindner Hotel" te Antwerpen. Hij wordt die namiddag in de vocale bloemen gezet door Lissa Lewis, Jurgen De Smet, Yvette Ravell, Lilly West, de Melando’s, Phil Hunter, Mark Riské, Danny Sinclair, Bobby Setter, Patrick Fakkel en Johan Bracke die allen uitsluitend songs uit het repertoire van Will zullen vertolken. Het geheel wordt afgerond met een mini-concert door Will Ferdy zelf, volgens velen de grondlegger van het Nederlandstalig lied in Vlaanderen.

Getrouwd

Steek de loftrompet, want op donderdag 2 maart 2017 vernemen we dat Michael Lanzo in alle stilte getrouwd is met zijn partner John tijdens een besloten ceremonie op het gemeentehuis van Izegem waar zij een samenlevingscontract hebben ondertekend. De twee zijn ondertussen al acht jaar samen. Als kers op de huwelijkstaart opende diezelfde dag Michaels nieuwe zaak Het Muziekcafé met feestzaal Den Toerist. Hij baat die zaak samen met Andy Vervaecke uit, vader van het kindsterretje Kitana met wie Michael eerder het duet Tibeau opnam.

Wat een leven met Bent Van Looy

Op woensdag 28 februari maakte Bent Van Looy bij De Madammen van Radio 2 met veel lef en trots bekend dat hij op donderdag 16 maart 2017 tijdens De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers in het Kursaal van Oostende Wat een leven (Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb) van Louis Neefs zal vertolken. Deze Vlaamse evergreen, geschreven door Rocco Granata en Phil Van Cauwenbergh, en een hit voor Louis in 1965, zal tijdens dit gala voor de eeuwigheid een plaats krijgen in De Eregalerij van Radio 2 en Sabam for Culture. Een feestelijk moment en een mooi cadeau, want op 8 augustus 2017 zou Louis 80 jaar geworden zijn. Het was Rocco Granata zelf die de 16de maart de prijs in ontvangst kwam nemen.