2016

Delen S

Winterrevue

Ook al hebben ze intussen definitief afscheid genomen, artiestenbloed kruipt waar het niet gaan kan. "Vooral bij Hugo begon het na een jaar weer te kriebelen", aldus Nicole. Van 15 december 2016 tot en met 15 januari 2017 zijn Nicole en Hugo te zien in zaal Elckerlyc in Antwerpen in de productie " Winterrevue" van regisseur Stany Crets samen met onder anderen Udo en Lisa uit The Voice. "We ambiëren geen comeback. We blijven voor de moeder van Nicole zorgen, dat is onze hoofdbekommernis. We brengen wel met Kerstmis nog een nieuwe single voor het goede doel uit, want we mogen toch nog af en toe eens een liedje op plaat zetten." "Winterrevue" is een totaalspektakel met populaire muziek, adembenemende dans, visuele acts en heel veel humor.

Clouseau danst

Op vrijdag 9 december 2016 gaven Koen en Kris Wauters om half negen in het Sportpaleis in Antwerpen de aftrap voor hun nieuwe show Clouseau Danst. Ze dansten en zongen haast letterlijk de pannen van het dak. In "Het Laatste Nieuws" lezen we 's anderendaags: "Clouseau vliegt niet en rijdt niet dit keer, maar bij de show die de band gisteren uitrolde in het Sportpaleis werden die hoogstandjes helemaal niet gemist. In een zee van lichtgevende polsbandjes verrasten de Wauters-broeders met strakke danspasjes, een slingerende catwalk, Gers Pardoel en misschien wel - op technisch, visueel én muzikaal vlak - hun sterkste passage sinds lang. "Het Nieuwsblad" kadert het als volgt: "Clouseau verbluft met ingenieuze lichtshow. Ze hebben zichzelf wat aangedaan. Koen en Kris hadden beloofd dat ze gingen dansen en daar konden ze dus niet onderuit. "Clouseau Danst" is hun meest aanstekelijke show in het Sportpaleis ooit, met als absolute blikvanger een ingenieus lichtspektakel. Van hun danstalent moeten Koen en Kris het gelukkig niet hebben, van hun hits des te meer."

Clouseau danst in het Sportpaleis

Op 9 en 10 december 2016 staan Koen en Kris in het "Sportpaleis" van Antwerpen voor de concertreeks "Clouseau danst". De vorige edities waren in het totaal goed voor honderdtwintig optredens oftewel 1.808.477 aanwezigen.

Verzamelaars

Uiteraard werd Vaya Con Dios door de jaren heen regelmatig verzameld. In de maand oktober van 1996 verschijnt de reeds eerder vermelde cd "The best of", goed voor een derde plaats in de Ultratop 200 Albums en goed voor zestien van hun grootste hits. De veertiende april 1998 lanceert Ariola Records het album "The Blue Sides of Vaya Con Dios" met nummers als What will come of this?, Lord, help me please, Philadelphia en Pack your memories. De vijfentwintigste november 2006 staat in de Ultratop 200 Albums de verzamelaar "The Ultimate Collection" op vijf, goed voor platina. De negende april 2010 is er op het RCA-label de verzamelbox "3 Original Album Classics". Omdat de fans er blijkbaar niet genoeg van krijgen, is er de vierentwintigste september 2012 op het Universal-label de verzamelaar "Alle 40 goed". En de tweede december 2016 verschijnt de dubbelaar "Top 40 Vaya Con Dios" met als bonustrack Milk & Sugar vs. Vaya Con Dios Hey (Nah neh nah).

Talk about it

Uit De Zevende Dag

Puur Deluxe

Op vrijdag 26 november 2016 brengt Dana met het oog op Kerstmis een luxe editie uit van haar succesvolle album Puur. Op Puur Deluxe staan een aantal nieuwe tracks waaronder de opvallende nieuwe single De liefde wint, een geschikte boodschap voor de aankomende feestdagen. We herkennen in de melodie wellicht de Enya-song I dreamt I dwelt in marble halls, een aria daterend van 1843, geschreven door M.Balfe voor zijn opera The Bohemian Girl. Om dat lied een groter draagvlak te geven, riep Dana Winner de hulp in van Herman Van Rompuy. Die waagt zich aan een opmerkelijke parlando op Dana’s nieuwe single. Dana schreef het nummer naar aanleiding van de terreuraanslagen en het onpeilbare kinderleed dat daaruit voortvloeit.

Op de golven van mijn hart

Op dinsdag 22 november 2016 presenteert Jo zijn nieuwste album Op de Golven van mijn Hart. Voor deze cd besloot Jo terug te keren naar zijn roots en koos hij voor mooie Vlaamse songs waarvoor hij tekst en muziek liet schrijven door onder anderen John Terra , Jan De Vuyst, Johan Verminnen , Susy Baels, Miguel Wiels, Bart Herman en Jo De Clercq. De productie van het album lag in handen van John Terra. In het totaal 13 songs waaronder de nieuwe single Puur en als bonustrack een opmerkelijk nummer dat Jo liet schrijven ter gelegenheid van het huwelijk van dochter Carmen en schoonzoon Pieter en de geboorte van zijn kleinkinderen Stan, Lio en Noa, Dit Mooie Moment. "_Het publiek verwacht ambiancenummers en die krijgen ze ook. Maar er is op dit album ook plaats voor het zogenaamd betere lied. In Puur gaat bijvoorbeeld gezongen rap over in een melodie met Hooverphonic-achtige violen. Ik ben blij dat Radio 2 dat nummer meteen heeft opgepik_t", aldus een méér dan tevreden Jo Vally.

Tropical

Op zaterdag 19 november 2016 zijn we in de Ethias Arena in Hasselt toe aan de zevende editie van Het Zingpaleis. In de persmap lezen we: "Begin al maar te zoeken naar een kleurrijke outfit, want die ga je zeker nodig hebben! Het wordt zonder meer het heetste ambiancefeest van het jaar, want De Romeo's hebben gekozen voor het thema 'Tropical' als uithangbord voor hun feestje. Voor de nieuwe editie van Het Zingpaleis stappen De Romeo's af van één welbepaalde kleur, maar gaan ze resoluut voor een volledige thema-editie: Tropical!" Gunther Levi is in zijn nopjes. "Toegegeven, wij zijn allemaal heel warme mensen. We houden van de zon en vooral van de zuiderse sfeer. Vandaar ook het idee om in 2016 te gaan voor het heetste Zingpaleis ooit." "Muzikaal is het duidelijk dat we een aantal liedjes in tropische jasjes gaan stoppen. We gaan werken met extra percussie en we gaan nummers spelen die we voorheen nog nooit gespeeld hebben, maar die wel passen bij het thema. De integratie van salsa- en sambadanseressen is zeker een goede suggestie, waar wij uiteraard al aan gedacht hebben natuurlijk en niet anders kunnen dan daar enthousiast over zijn", grapt Chris.

Story-awards

Op zaterdagavond 19 november 2016, werden in de Ethias Arena te Hasselt de Story-Awards 2016 uitgereikt. Grote winnaar van de avond was K3. Hanne, Klaasje en Marthe namen één jaar geleden de fakkel over van Karen, Kristel en Josje en zijn ondertussen razend populair geworden bij kinderen en hun ouders. De dames namen 2 awards mee naar huis: Zangeres van het jaar en Favoriete nieuwkomer. Toeval of niet, Studio 100 viel onrechtstreeks nog een derde keer in de prijzen. Gert Verhulst werd immers door de lezers van Story verkozen tot Man naar ons hart.

Warme wintersongs

Na zijn Engelstalige album Heaven is calling, brengt Thomas op vrijdag 18 november 2016 zijn nieuwe cd Warme Wintersongs uit, deze keer volledig in het Nederlands gezongen. "Wellicht mijn meest emotionele tot nu toe. Ik ben tijdens het schrijven van de songs meermaals mezelf tegengekomen", aldus Gene. Zo schrijft hij over het gemis van overleden vrienden, zijn oma en vooral zijn vader in Ik moet nu gaan. Jij gaat over de vrouw die hem het meest na aan het hart ligt, zijn echtgenote Kristel Verbeke. Het album bevat 12 liedjes, een mix van uptemposongs en ballades, waaronder ook een nieuwe versie van Voor haar, waarmee in 2003 zijn Nederlandstalige carrière begon, gelijk goed voor zijn eerste gouden plaat.

Prinsesje en Superman

Donderdag 10 november 2016 brengt K3 een nieuwe single uit, baanbrekend mogen we wel zeggen. In Prinsesje en Superman, geschreven door Miguel Wiels, Peter Gillis en Alain Vande Putte, zingen de meisjes namelijk voor het eerst expliciet over het aanvaarden van homoseksualiteit en gendervloeibaarheid: je niet volledig thuisvoelen in een van de twee geslachten. "Waarom mag een jongen nooit prinsesje, waarom mag een meisje nooit superman zijn? Soms houden prinsesjes van prinsesjes. Hier bij ons mag iedereen zijn wie ze zijn!” Voor K3 probleem. “De directe aanleiding om die tekst te schrijven was de aanslag in Orlando”, zegt vaste tekstschrijver Alain Vande Putte. “Daarnaast speelde ook de bezorgdheid over tendensen die weer opduiken, terwijl we toch 2016 zijn. Veel kinderen zullen de komende jaren hun geaardheid ontdekken, en er zijn ook steeds meer gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht. Wij zochten naar een K3-manier om dat aan te brengen.” Gert Verhulst verwacht wel kritiek. “Er zijn nog altijd mensen die homoseksualiteit verwerpelijk vinden, en in de VS sturen sommige ouders hun kinderen zelfs naar homokampen in de hoop dat ze daar genezen.

Ushuaia

Woensdag de 9de november ligt het nieuwe K3-album Ushuaia in de winkel. Net zoals hun debuutalbum 10.000 Luchtballonnen, bevat ook dit album twee cd's, met daarop twaalf nieuwe liedjes en twaalf oude K3-klassiekers die Marthe, Hanne en Klaasje een make-over gaven. Dat wordt meezingen met onder meer De 3 biggetjes, Liefdeskapitein, Je hebt een vriend en Loko Le. Nieuw zijn onder andere On va danser, Boembiboem en Choco Choco. Aan de eerste reacties te horen is K3 hotter dan ooit!

Radio 2 Limburg

Vanaf maandag 31 oktober 2016 gaat Maarten Cox aan de slag bij Radio 2 Limburg. Hij komt het team van presentatoren versterken. Daan Masset en Eva Droogmans blijven op post., maar als zij afwezig zijn, kruipt Maarten achter de microfoon.

Goud voor Vorsicht Unzensiert

Vlak voor zijn feestelijk optreden in het Casino Kursaal te Oostende op zondag 30 oktober 2016 werd Christoff door zijn platenfirma Universal een verrassing aangeboden. Als lid van de gelegenheidsgroep Klubbb 3 kregen hij, Florian Silbereisen en Jan Smit, goud voor de verkoop van méér dan 10.000 exemplaren in Vlaanderen van hun debuutalbum Vorsicht Unzensiert, intussen goed voor méér dan 180.000 exemplaren in Duitsland, terwijl het album het voorbije jaar ook in Zwitserland en Oostenrijk erg vlot over de toonbank ging.

Gouden verjaardagsconcert

Koen blijft in zijn feestelijke nopjes. Op zondagmiddag 23 oktober 2016 viert hij tijdens Gouden Verjaardagsconcert zijn professioneel gouden jubileum. In een presentatie van Gert Verhulst serveert hij in de "Bijloke Concertzaal" in zijn geliefde stad Gent een heerlijke concertante namiddag met gastoptredens door Margriet Hermans, Willy Claes, Dirk Brossé, Wendy Van Wanten, Jean Blaute, Marc Matthys, Miguel Wiels, Bart Herman en David Vandyck. Tijdens het eerste, wat intieme gedeelte, laat Koen zich aan de vleugel begeleiden, om in het tweede deel feestelijk uit te pakken met ambiancenummers, hierbij begeleid door het orkest van Dirk Peeters.