2014

Delen S

Back to Back

23 december 2014 mag Will het jaar feestrijk afronden tijdens de uitreiking in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas door Dirk Van der Auwera, marketingdirecteur bij Universal, van een platina award voor de verkoop van méér dan twintigduizend exemplaren van het album Back to Back, Tura gekoppeld aan Christoff , dat zijn platenfirma begin november in de markt had gezet naar aanleiding van een reeks dubbelconcerten.

Platina toekomst

23 december 2014 mag Christoff het jaar feestrijk afronden. Tijdens de uitreiking in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas ontvangt hij van Dirk Van der Auwera, marketing directeur bij Universal, een platina award voor de verkoop van méér dan twintigduizend exemplaren van het album Back to Back, Christoff & Will Tura. Christoff over die platina award: "_Elke award die ik krijg, neem ik nog steeds even dankbaar aan en doet mij iets als artiest. Net als de gouden, zal ook deze platina award een heel bijzondere plaatsje krijgen bij mij thuis. Het was sowieso al een enorme eer met een legende en voorbeeld als Will Tura deze "Back To Back" te mogen uitbrengen, maar dit is toch wel de kers op de taart._"

Hoop doet leven

Tijdens begrafenis koningin Fabiola

Dicht bij mij

Bart Peeters kleurt op speelse wijze onze muzikale cultuur. Dicht bij mij zingt hij samen met de Zuid-Afrikaanse Tutu Puoane in Café Corsari.

Eenzaam zonder jou

Integraal

Begin december 2014 verschijnen op het Universal-label Zjefs zes albums plus de bonus-dvd met VRT-materiaal in de verzamelbox "Integraal".

Hoop doet leven

De vijfde december 2014 overleed koningin Fabiola. Zij werd de twaalfde december in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel begraven. Op het einde van de plechtigheid zong Will als afscheid een aangepaste versie van Hoop doet leven. De zevende augustus 1993 had Will Tura tijdens de begrafenis van koning Boudewijn dat lied al eens gezongen. Op vraag van het hof en volgens de laatste wens van Fabiola ging Will graag een tweede keer op dit verzoek in. De media meldden diezelfde avond nog dat koning Filip tijdens het beluisteren van Hoop doet leven duidelijk een traan wegpinkte.

Stemmen

Eind 2014 is er het album Stemmen, een cd die om enige uitleg vraagt. Op een zonovergoten terras ontmoette hij tijdens Midem, de hoogmis van de muziekindustrie, Jean Klüger opnieuw. Vijftien jaar lang was hij zijn producer geweest die hem bij aanvang van zijn carrière alle kansen bood. Hij stelde hem voor om de belangrijkste liedjes die hij van zijn in uitgave had, op te nemen met een akoestische piano en enkel stemmen als arrangement.

Samen met pianist Leo Caerts dook Johan de Dan Lacksman Studio in en selecteerde uit het Vlaamse stemmen aanbod een rist die perfect bij dit project past: Marie & Jean-Louis Daulne, Amaranthe, The Jody's Singers, De Arnootjes, Scala en de gebroeders Kolacny. Het resultaat mag er wezen. Vijftien opvallende versies van onder meer Bar Tropical, Mooie dagen over Een vriend zien huilen, Hemel vol sterren tot en met 'k Voel me goed en Laat me nu toch niet alleen.

Opvallend bij dit album is de Zing Mee cd waardoor je thuis uit volle borst kan meezingen met de bekendste liedjes van Johan. Dat meezingen wordt vergemakkelijkt door de uitgeprinte teksten die bij de cd gevoegd zijn. En voor de fijnproever is er ook nog als extraatje de Making of-dvd met geïntegreerde clips en extra materiaal.

45 jaar Nicole & Hugo

Hun platenfirma Vlaamse Sterren is blij dat ze eind 2014 kan melden dat Nicole en Hugo nog een jaartje doorgaan. In 2015 zal het immers vijfenveertig jaar zijn dat ze lief en leed op de planken hebben gedeeld. De achtentwintigste november 2014 verschijnt op het label Vlaamse Sterren de verzamelbox Voor het doek valt - Het allerbeste van Nicole & Hugo, een verzameling van hun vijfenveertig populairste liedjes, aangevuld met hun allerlaatste en nieuwe album Muziek is ons leven plus een bonus-dvd met daarop hun theatershow en als toetje het interview Achter de schermen, dat in 2010 werd opgenomen.

Op vraag van de fans bevat dit hebbeding ook enkele solosingles van Nicole uit de tijd dat ze nog optrad als Nicole Josy, waaronder Leven van liefde en On my own, en ook enkele liedjes van Hugo Sigal, zoals Bring him home en Alleen, die voor de eerste keer op cd te verkrijgen zijn. Als voorbode werd maandag de zeventiende november 2014 hun nieuwe single Muziek is ons leven op single uitgebracht, een vlot uptempo nummer geschreven door Gene Thomas , Wim Claes en Steven Defraine.

De twintigste december nemen ze definitief afscheid tijdens een slotconcert in de Stadsfeestzaal van Brugge.

House of cards

Dana brengt House of Cards bij De Weekwatchers op Radio 2.

Westenwind

Dana Winner brengt haar hit Westenwind bij De Weekwatchers op Radio 2.

40 jaar hits

Op 22 november 2014 brengt Mieke naar aanleiding van haar veertigjarige carrière op het Jaz-label het album "40 jaar hits - Het allerbeste van Mieke" uit met daarop veertig van haar meest bekende successen, beginnend met Een kind zonder moeder en eindigend met Een stukje paradijs. Op dat album ook twee liedjes die ze iets voordien op single had uitgebracht. Vooreerst Een lentedag, op single uitgebracht in de maand mei van dat jaar. Het is een tekst van Bart Herman op de melodie Any dream will do van Sir Andrew Lloyd Webber. En dan is er ook Mooie dromen, een duet van haar samen met Luc Van Meeuwen, geschreven door Wim Claes en Lee Castello, de achttiende oktober goed voor een zeventiende plaats in de Vlaamse Top 50.

Radio 1-sessie

Radio 1-sessie met Kris De Bruyne Vanuit 'Trix' in Antwerpen. Met muzikale gasten: Mauro Pawlowski, Clara Cleymans, Patrick Riguelle, Kommil Foo, Klaas De Somer en Neeka.

De laatste keer

In 2014 wordt vanaf de eerste augustus in de Genkse Vennestraat Rocc-O-rama ingericht, een pop-upexpo over Rocco Granata. Die tentoonstelling heeft plaats in de voormalige discobar waar Rocco zijn eerste vijfentwintig singletjes verkocht. Er staat onder meer een oude jukebox, een creatieve tijdslijn van Rocco's leven in een schitterend decor waar de bezoeker met een levensgrote afbeelding van Rocco op de foto kan.

Vrijdag de veertiende november 2014 geeft Rocco in C-Mine Cultuurcentrum in Genk de aftrap van zijn definitieve afscheidstournee. Een laatste keer zal hij de Vlaamse concertzalen in vuur en vlam zetten. Hij zal daarvoor uit zijn onmetelijk oeuvre zijn bekendste liedjes kiezen, aangevuld met pakkende beelden die naar zijn geliefde geboortestreek verwijzen. Hij zal tevens fragmenten brengen uit zijn album Rocco con Buscemi. Hij wordt tijdens deze tournee begeleid door een orkest onder leiding van Michel Bisceglia.

Voor de tweede maal getrouwd

In november 2014 stappen Kelly Pfaff en Sam Gooris voor de tweede keer in het huwelijksbootje. De twee reisden af naar Las Vegas om de droom van Sam waar te maken. Sam heeft er altijd van gedroomd om te trouwen in een typische Elviskapel in Las Vegas.

Feestival

In 2014 is er géén groots optreden in de Ethias Arena in Hasselt voorzien, maar pakken De Romeo's op zaterdag 31 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen uit met Het Feestival van De Romeo's. Davy Gilles: "Uiteraard spelen we ook onze zelfgeschreven Nederlandstalige nummers. Maar je hoeft niet per definitie fan van De Romeo's te zijn om je op Het Feestival te amuseren." Gunther Levi: "Absoluut waar! Wij willen onszelf uitdagen om een hele avond muziek en entertainment van de bovenste plank te brengen. En dat geldt ook voor de andere artiesten die op Het Feestival zullen staan." Speciaal voor deze editie nemen ze een nummer op dat samen met het weekblad Story wordt aangeboden. Elke lezer krijgt de kans om met een unieke downloadcode Feestival van De Romeo's gratis te downloaden. "Muziek verbindt mensen met elkaar en wanneer je samen zingt ontstaat er iets bijzonders. Vanuit die gedachte hebben we de themasingle Welkom op ons Feestival gemaakt. Een positief nummer waarmee we iedereen ook echt willen uitnodigen om op 31 oktober naar de eerste editie van Het Feestival van De Romeo's te komen. Het lijkt ons gewoon heel tof om straks met z'n allen dat nummer samen te zingen", aldus Chris Van Tongelen. Feestival is een cover van A Brand New Day van Diana Ross en Michael Jackson.