2014

Delen S

Afscheidsconcert

Het afscheidsconcert in Vorst-Nationaal.

Back to Back

23 december 2014 mag Will het jaar feestrijk afronden tijdens de uitreiking in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas door Dirk Van der Auwera, marketingdirecteur bij Universal, van een platina award voor de verkoop van méér dan twintigduizend exemplaren van het album Back to Back, Tura gekoppeld aan Christoff , dat zijn platenfirma begin november in de markt had gezet naar aanleiding van een reeks dubbelconcerten.

Platina toekomst

23 december 2014 mag Christoff het jaar feestrijk afronden. Tijdens de uitreiking in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas ontvangt hij van Dirk Van der Auwera, marketing directeur bij Universal, een platina award voor de verkoop van méér dan twintigduizend exemplaren van het album Back to Back, Christoff & Will Tura. Christoff over die platina award: "_Elke award die ik krijg, neem ik nog steeds even dankbaar aan en doet mij iets als artiest. Net als de gouden, zal ook deze platina award een heel bijzondere plaatsje krijgen bij mij thuis. Het was sowieso al een enorme eer met een legende en voorbeeld als Will Tura deze "Back To Back" te mogen uitbrengen, maar dit is toch wel de kers op de taart._"

Look at us now

Uit De Zevende Dag. Het laatste TV-optreden van Vaya Con Dios.

Look at us now

Uit De Zevende Dag. De instrumentale versie van "Look at us now"

Hoop doet leven

Tijdens begrafenis koningin Fabiola

Dicht bij mij

Bart Peeters kleurt op speelse wijze onze muzikale cultuur. Dicht bij mij zingt hij samen met de Zuid-Afrikaanse Tutu Puoane in Café Corsari.

Spaanse medaille voor Eviva España

Wanneer we de achtste december 2014 "Het Laatste Nieuws" doorbladeren, valt ons oog vrij snel op dit bericht waar we tot dan toe geen weet van hadden. Daarin vertelt Leo Caerts het volgende: "Ik werd ooit als componist van Eviva España gedecoreerd in Madrid. Ik kreeg daar uit handen van de minister van Cultuur een medaille, wat ik als een grote eer beschouwde. Op onze terugweg werd er in onze auto ingebroken en was ik mijn medaille meteen kwijt. Ik was in die tijd nog orkestleider van de band van Will Tura en een van onze fans had dat verhaal opgepikt. Zonder mijn medeweten schreef die een briefje met het hele relaas naar onze toenmalige koningin Fabiola. Blijkbaar heeft zij haar relaties toen aangesproken, want enkele weken later kreeg ik een briefje van haar en een nieuwe medaille. In ben die fan en uiteraard koningin Fabiola oprecht dankbaar voor dit mooie gebaar."

Eenzaam zonder jou

Integraal

Begin december 2014 verschijnen op het Universal-label Zjefs zes albums plus de bonus-dvd met VRT-materiaal in de verzamelbox "Integraal".

Hoop doet leven

De vijfde december 2014 overleed koningin Fabiola. Zij werd de twaalfde december in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel begraven. Op het einde van de plechtigheid zong Will als afscheid een aangepaste versie van Hoop doet leven. De zevende augustus 1993 had Will Tura tijdens de begrafenis van koning Boudewijn dat lied al eens gezongen. Op vraag van het hof en volgens de laatste wens van Fabiola ging Will graag een tweede keer op dit verzoek in. De media meldden diezelfde avond nog dat koning Filip tijdens het beluisteren van Hoop doet leven duidelijk een traan wegpinkte.

Look at us now

Uit Café Corsari

Thank you all!

Van het laatste concert werden sowieso liveopnamen gemaakt voor het album "Thank you all!", dat de eerste december 2014 in de winkel ligt. De twintigste december staat het album, uitgebracht op het Sony-label, al op drie genoteerd in de Ultratop 200 Albums. Het album zet in met One silver dollar en wordt in volle glorie onthaald op een staande ovatie en afgerond met Nah neh nah. Als definitief slotakkoord wordt het album met goud bekroond. De achtentwintigste november brengt Sony de allerlaatste single van Vaya Con Dios uit, Look at us now, geschreven door Dani Klein en Willy Lambregt in een productie van Dani samen met haar zoon Simon. Al moeten we voor de correctheid vermelden dat Sony de eenentwintigste februari 2015 nog een liveversie op single uitbrengt van I don't wanna know.

Stemmen

Eind 2014 is er het album Stemmen, een cd die om enige uitleg vraagt. Op een zonovergoten terras ontmoette hij tijdens Midem, de hoogmis van de muziekindustrie, Jean Klüger opnieuw. Vijftien jaar lang was hij zijn producer geweest die hem bij aanvang van zijn carrière alle kansen bood. Hij stelde hem voor om de belangrijkste liedjes die hij van zijn in uitgave had, op te nemen met een akoestische piano en enkel stemmen als arrangement.

Samen met pianist Leo Caerts dook Johan de Dan Lacksman Studio in en selecteerde uit het Vlaamse stemmen aanbod een rist die perfect bij dit project past: Marie & Jean-Louis Daulne, Amaranthe, The Jody's Singers, De Arnootjes, Scala en de gebroeders Kolacny. Het resultaat mag er wezen. Vijftien opvallende versies van onder meer Bar Tropical, Mooie dagen over Een vriend zien huilen, Hemel vol sterren tot en met 'k Voel me goed en Laat me nu toch niet alleen.

Opvallend bij dit album is de Zing Mee cd waardoor je thuis uit volle borst kan meezingen met de bekendste liedjes van Johan. Dat meezingen wordt vergemakkelijkt door de uitgeprinte teksten die bij de cd gevoegd zijn. En voor de fijnproever is er ook nog als extraatje de Making of-dvd met geïntegreerde clips en extra materiaal.

45 jaar Nicole & Hugo

Hun platenfirma Vlaamse Sterren is blij dat ze eind 2014 kan melden dat Nicole en Hugo nog een jaartje doorgaan. In 2015 zal het immers vijfenveertig jaar zijn dat ze lief en leed op de planken hebben gedeeld. De achtentwintigste november 2014 verschijnt op het label Vlaamse Sterren de verzamelbox Voor het doek valt - Het allerbeste van Nicole & Hugo, een verzameling van hun vijfenveertig populairste liedjes, aangevuld met hun allerlaatste en nieuwe album Muziek is ons leven plus een bonus-dvd met daarop hun theatershow en als toetje het interview Achter de schermen, dat in 2010 werd opgenomen.

Op vraag van de fans bevat dit hebbeding ook enkele solosingles van Nicole uit de tijd dat ze nog optrad als Nicole Josy, waaronder Leven van liefde en On my own, en ook enkele liedjes van Hugo Sigal, zoals Bring him home en Alleen, die voor de eerste keer op cd te verkrijgen zijn. Als voorbode werd maandag de zeventiende november 2014 hun nieuwe single Muziek is ons leven op single uitgebracht, een vlot uptempo nummer geschreven door Gene Thomas , Wim Claes en Steven Defraine.

De twintigste december nemen ze definitief afscheid tijdens een slotconcert in de Stadsfeestzaal van Brugge.

Westenwind

Dana Winner brengt haar hit Westenwind bij De Weekwatchers op Radio 2.