2013

Delen S

Fantastig toch

Uit de Radio 1 Sessie met Rick De Leeuw. Eva De Roovere zingt Fantastig toch met Kraantje Pappie.

Zonde van de tijd

Uit de Radio 1 Sessie met Rick De Leeuw

Als artiest moet je je publiek verdienen. Zelf verdiende ik er vroeger geen rooie duit aan. Ik ben met knikkende knieën aan Belgium's Got Talent begonnen. Ik had nooit gedacht dat ik zou winnen.

Michael Lanzo

Belgium's Got Talent

In 2013 leest hij in een advertentie dat VTM een tweede editie organiseert van Belgium's Got Talent. Michael besluit zich in te schrijven. Maar met welk repertoire? Hij heeft namelijk beslist met een schone lei te beginnen. Hij is intussen een grote fan geworden van het bekende kwartet Il Divo dat internationaal erg goed scoorde met hun albums boordevol klassiek getinte popsongs. Hij gaat op zoek naar een nieuwe invalshoek en komt op de idee Nederlandstalige nummers, de liedjes waarmee hij was opgegroeid, in een klassieke verpakking te stoppen.

En dan is het zover: tweeëndertig acts gaan ervoor, vijf weken live vanuit de Videohouse Studio's in Vilvoorde. In de eerste vier live-shows passeren telkens acht kandidaten de revue, slechts twee worden er doorgestuurd naar de finale. Die heeft de achtste december 2013 plaats. De finale wordt een spetterende bedoening.

Michael imponeert haast iedereen door zijn Nederlandstalige versie van de klassieker You Raise Me Up. De elfjarige Mathijs wordt derde en Johnny Trash tweede. Charmezanger Michael wordt door een uitzinnig publiek naar de overwinning gehesen. Aan Koen Wauters vertelt hij dat zijn droom eindelijk is uitgekomen. Als eindejaarsgeschenk mag hij ook nog eens de beloofde € 50.000 op zak steken. Met dat geld koopt hij zich meteen een nieuwe auto en houdt wat in reserve om in zijn carrière en een nieuwe plaatopname te investeren.

In de pers laat hij weten dat hij jaren na mekaar van de ene boerenkermis naar de andere is getrokken. Hij zal nooit vergeten dat hij in zalen terechtkwam waar hij na zijn optreden amper van applaus mocht genieten. Maar hij is keihard blijven voortknokken. Al geeft hij meteen toe dat hij, ook na deze overwinning, de kleine podia onder de kerktoren trouw zal blijven, want hij zal nooit de weg vergeten die hij in al die jaren heeft afgelegd.

Living on a prayer

Gene keek toen hij klein was op naar Bon Jovi. Hier brengt hij samen met Liliane Saint-Pierre Living on a prayer.

10 jaar De Romeo's

Tijdens Zomerhit van Radio 2 worden De Romeo's genomineerd voor Houden van elkaar. Ozark Henry en Amaryllis Uitterlinden winnen die avond de trofee "Zomerhit" voor hun single I'm your sacrifice. Op zaterdag 30 november 2013 pakken De Romeo's uit met de vijfde editie van Het Zingpaleis. Met hen aan het roer, naast kleppers als Luc Steeno, Rob de Nijs en Christoff, zijn alle ingrediënten aanwezig voor het grootste meezingfeest. Het wordt volgens hen het grootste ambiancefeest van het jaar en tevens een knallende feesteditie, want niet alleen wordt het de vijfde editie van Het Zingpaleis, tegelijk wordt "10 Jaar De Romeo's" gevierd. Die tien jaar worden extra in de kijker gezet met de dubbel-cd "De Romeo's 10". Dit album blijkt meteen een voltreffer te zijn. Uit dit album wordt Dans de sirtaki gelicht, een single die we op 31 augustus 2013 op één aantreffen in de Radio 2 Vlaamse Top Tien. Met Paul Vermeulen schreven ze Droog nu je tranen, de veertiende december van dat jaar goed voor opnieuw een nummer één in de Radio 2 Vlaamse Top Tien. Nog even vermelden dat De Romeo's in 2013 genomineerd werden in de categorie "Vlaams Populair", maar deze keer ging Christoff met de eer en de prijs lopen, wat hij in 2014, 2015 en 2016 nog eens overdeed.

Ik wist van toeten noch blazen, toen. Dat lekker beest had in mijn ogen helemaal niks met mezelf te maken, maar alles met mijn teddybeer.

Isabelle over 'Hé, lekker beest' in Humo

Op het zeildoek van de botsauto's

UIt 'Café Corsari'

People help the people

Maartje zingt haar versie van People help the people (origineel van Birdy) tijdens Sing that song.

Dat ik je mis

Maartje zingt haar versie van Dat ik je mis (origineel van Maaike Ouboter) tijdens Sing that song.

Voor mij is het een hele eer dat ik met de 3J's een nummer heb kunnen opnemen. Geloofwaardige teksten en melodieën zijn hun handelsmerk en dat is iets dat ons bindt.

Bart Herman over de 3J's

Viert

Op 16 november 2013 is er op het Universal-label het album "Viert". "Van al mijn albums tot dan toe vind ik persoonlijk dit het beste. Je hoort heel goed hoe ik door de jaren heen ben geëvolueerd." Het blazersarrangement op Water is van Marc De Maeseneer. De muziek wordt gespeeld door Luuk Cox (toetsen, drums, bas, gitaren, percussie, programmatie), Arnout Hellofs (drums), Mirko Banovic (bas), Dominik Friede (gitaren), François Gustin (toetsen) & Marc De Maeseneer (saxen). Alles werd opgenomen in Trix Antwerpen door Luuk Cox, Studio La Frette Parijs door Nicolas Quéré, geassisteerd door Jonathan Ratovoarisoa, en ICP in Brussel door Luuk Cox, geassisteerd door Paul Edouard Laurendeau. Het geheel werd thuis gemixt door Luuk en gemasterd in New York door Fred Kevorkian. Of hoe internationaal een album kan zijn en klinken. Eva is ook deze keer zeer ijverig wat het aanleveren van nieuwe songs betreft: Hoe zou het zijn, Je raakt me, Schone schijn, Brekend glas en Luchtballon zijn van haar hand. Bij Dagen van niets kreeg ze de hulp van Mirko Banovic. Water schrijft Eva samen met Bob Neuwirth. De muziek van Onzichtbaar is van Marc De Maeseneer en de tekst van Eva. De tekst van Robin is van Ron Sexmith en de muziek van Eva, ook het gedicht dat gesproken wordt in Robin, is van Eva. Het deert me niet (I Don't Mind) is een lied van Pieta Brown, Telefoon (The Call) is een nummer van Bob Neuwirth en Geen zorgen meer (Ain't Gonna Worry No More) is van de hand van Peter Case. Veel dank gaat vanwege Eva uit naar alle schatten van mensen die meegewerkt hebben aan deze cd. "Veel dank aan iedereen die in deze cd gelooft. Veel dank ook aan iedereen die gelooft in de kracht van muziek." Van dit album bestaat er een gelimiteerde versie met, naast de studio-opnamen, een liveregistratie van haar tournee 2011-2012 "Mijn Huis". We horen liveversies van onder meer Mijn huis, Fantastig toch, Slaapt de zon en Dank u wel meneer.

De Grietjes

Story schreef in de maand november van 2013 dat Isabelle A naar het voorbeeld van De Romeo's van plan is een meidengroep op te starten samen met ex-Familie-actrice Anneke van Hooff en ex-Lasgozangeres Evi Goffin. Zij willen vooral ambiance brengen en hun publiek entertainen. Met voorkeur voor vrouwenmedleys waarmee zij hun publiek aan het dansen kunnen brengen.

In de volgende editie van Story staat dat als groepsnaam voor De Grietjes werd gekozen. De drie grieten willen zich als gewone vrouwen in de vocale strijd en gooien en niet als babes. Wanneer in de zomer van 2014 Goffin laat weten dat ze mama wordt, wordt haar plaats tijdelijk ingenomen door Silvy De Bie. Een paar maanden eerder, de tweeëntwintigste maart, stonden de dames nog op twee genoteerd in de Vlaamse Top Tien met Sprong in 't maanlicht. Samen met Guy Balbaert en Joris Devos schrijft Isabelle de opvolger Ons verhaal, waarmee De Grietjes de elfde oktober op vier genoteerd staan in de Vlaamse Top Vijftig.

Als ik de zomer in je ogen zie

Danny Fabry zingt Als ik de zomer in je ogen zie, live tijdens het Muziekcafé op Radio 2.

Een halve eeuw op de planken

In 2013 pakt hij uit met de gloednieuwe show Bobby Prins, een halve eeuw op de planken. Aangespoord door zijn fans brengt Bobby in 2013 op het VNC Label (Vincent Producties) het album Ik heb je zo nodig uit, geproduceerd door Johan Hense met daarop liedjes zoals Als een meisje moeder wordt, Jouw mooie blauwe ogen, Ik heb je zo nodig en Wil je met me dansen.