2012

Delen S

Klein kindje Jezus

Bart zingt, al helemaal in de kerstsfeer, Klein kindje Jezus tijdens Het Muziekcafé op Radio 2.

Singles bij de vleet

Als opvolger wordt gekozen voor het nummer Leve de winter. De tweeëntwintigste december 2012 is het opnieuw bingo, een nummer 1 in de Vlaamse Top Tien. Maartens ouders zijn zo in de wolken dat zij almaar vaker naar zijn optredens komen kijken, zij het heel bescheiden, ergens achteraan in de zaal. Maarten verneemt links en rechts dat de meeste platenfirma's jaloers zijn op zijn prestaties. Zij vermoeden gesjoemel, want zij geloven niet dat hij als nieuweling op een eerlijke manier twee maal na mekaar op één kan staan in de Vlaamse Top Tien.

Met de derde single Onweerstaanbaar, geschreven door hetzelfde team, is het even gokken. Er wordt nog gezocht naar een typische Cox-stijl. Achteraf beschouwd, werd er tijdens de opname iets teveel geëxperimenteerd. Er zit de achtste juni 2013 een derde plaats in de Vlaamse Top Tien in.

Kerstconcert in Oostende

Het jaar wordt haast devoot afgerond wanneer Frank de eenentwintigste december 2012 samen met Andrei Lugovski en Yannick Bovy tijdens een speciaal kerstconcert in de Sint-Janskerk te Oostende optreedt, daarbij begeleid door een heus strijkorkest.

De laatste noot

De 14de en 15de december 2012 treedt Eddy voor de laatste maal op en dat tijdens de vijfde Nacht van de Schlagers in Kortrijk. Hij krijgt daarbij de steun van zijn zingende en dansende dochter Marina. De zesduizend aanwezigen geven Eddy een staande ovatie nadat hij zingend vanuit zijn rolstoel voor de laatste keer Chérie heeft gebracht.

Bengeltjes

Sam wordt in 2012 door Studio 100 gevraagd om een rol te vertolken in de K3 -film "Bengeltjes". Hij speelt daarin de rol van Carlo, een vurige fan van Karen van K3 .

K3 Bengeltjes

In 2012 trekken de fans nog maar eens naar de bioscoop voor de verfilming van "K3 Bengeltjes": "Karen, Kristel en Josje van K3 zijn door het dolle heen, want hun drie nichtjes logeren een weekendje in hun appartement. Maar al snel blijkt dat de nichtjes ettertjes zijn, die de boel graag op stelten zetten. In de wolkenwereld waar de engelen leven, is er een afdeling "Bengeltjes" waar opperengel Manuel van kindjes die zich op aarde als ettertjes gedragen bengeltjes maakt. De kindjes die bengeltjes worden, moeten op aarde vierentwintig uur lang braaf zijn en mogen geen overtreding maken tegen het Engelenboek. Als ze toch een fout begaan, worden ze gestraft op een wel heel bijzondere manier. Opperengel Manuel geeft zijn nieuwbakken, maar heel klungelige assistent Tuur, de opdracht om de drie nichtjes van K3 op te halen om er bengeltjes van te maken, zodat ze leren om braaf te zijn. Maar Tuur vergist zich en maakt per ongeluk bengeltjes van Karen, Kristel en Josje". Bijrollen zijn er weggelegd voor onder anderen: Jacques Vermeire, Sam Gooris en Chris Van den Durpel. Als aanloop naar die film wordt de single Waar zijn die engeltjes? ingeblikt.

De eerste stappen in de showbizz

Voor papa is het niet gemakkelijk om de dagen nadien zijn draai te vinden, maar het zwarte gat laat hij links liggen en gaat zich onder meer met volle kracht inzetten voor de carrière van Maartje die zo snel mogelijk een solo-single op de markt wil brengen en dat onder de veilige vleugels van haar ouders. Dat wordt het eerder in Austin ingeblikte My songbird, een cover van de Amerikaanse singer songwriter Jesse Winchester. De tiende december 2012 wordt dit als haar allereerste single uitgebracht.

Als tweede single wordt begin maart 2013 gekozen voor Niet slecht bedoeld dat wij al kenden van het album De fantastische expeditie. Hoewel Sanne een sopraan is en Maartje een alt, horen luisteraars hoe Maartje en Sanne qua stem als twee druppels water op elkaar lijken.

Ik wil je

Uit de 'MIA'S 2012'

De Laatste Kreun

Op zaterdag 23 juni 2012 heeft "TW Classic" in Werchter plaats met naast De Kreuners op de affiche Kaiser Chiefs, The Scabs, Lenny Kravitz en Sting. Het heeft de heren behaagd er dan toch mee op te houden. Op 7, 14 en 15 december 2012 nemen De Kreuners in het Antwerpse Sportpaleis definitief afscheid van hun fans. Niet voor niets krijgt dat concert de titel mee "De Laatste Kreun". "Jongens, jongens, deed dat veel pijn" weet Walter nog heel goed. "Bijna 35 jaar van ons leven hadden we daarin gestoken en weloverwogen werd daar dan een punt achter gezet. We hadden samen veel lol beleefd, maar privé hebben we daar ook door geleden. We zijn diep gegaan en dat leverde prachtige songs op, zonder die diepgang hadden we die nooit kunnen schrijven. Naarmate we ouder werden droegen we elk onze goed gevulde rugzak mee. Persoonlijk ben ik een heel gevoelig iemand die niet snel zijn verleden uitgomt. Al het positieve en al het negatieve heb ik heel diep beleefd. Dat eindpunt in onze carrière werd op een waanzinnig hoogtepunt gezet. Ik heb nadien een uur nodig gehad vooraleer ik uit mijn kleedkamer wilde en durfde te komen."

Nog niet uitgezongen

December 2012 is er de single Alleen gaan, een vertaling van Comme d'habitude van Claude François dat Will al eens eerder had opgenomen, maar dat hij nu aflevert in duet met Andrei Lugovski. In de zomer van 2013 lanceert Will de single Een vrouw zoals jij, een song die hij schrijft samen met Frank Verkooyen en Peter van Noort en zoals steeds geproduceerd en gearrangeerd door zijn vaste rechterhand Steve Willaert.

Will was op zoek om tijdens zijn concerten een eigentijds dansnummer te kunnen brengen. Hij schreef dat met in zijn achterhoofd de discohit Alexandrie, Alexandra van Claude François, een van zijn grote idolen. In februari 2014 is er de single Waar je ook maar bent die Will schrijft in samenwerking met Ingrid Mank die wij kennen van nummers van Clouseau, Sandrine en Natalia én in samenwerking met Bob Neuwirth die wij mogen linken aan Stan Van Samang en Eva De Roovere. Will schrijft duidelijk liedjes daarbij geholpen door een jongere garde. Zat nummertjes heeft hij ingeblikt met het oog op een goede score in de hitlijsten, hij wil nu een beetje koppig zijn eigen ding doen. Waar je ook maar bent klinkt anders dan de rest, veel meer punch, een ander tempo met een open doekje voor gitarist Kevin Mulligan die er de nodige drive aan geeft.

Was je nu maar hier