2011

Delen S

O Sarracino

Samenwerking met Buscemi uit Met Eén naar 2012

Viva De Romeo's

Uit Met Eén naar 2012

K3 en het droombed

Op 28 december 2011 wordt de special "K3 en het droombed" in een regie van Dennis Bots op tv uitgezonden: "Karen, Kristel en Josje gaan naar de magische illusionistenshow van Dr. Von Zanzibar kijken. Na de voorstelling komt Josje erachter dat ze haar handtas in de zaal is vergeten. Hun zoektocht naar de tas brengt hen tot op het podium, tussen de spullen van Dr. Von Zanzibar. Daar ontdekken ze dat het droombed uit de show toch wel zeer speciaal is.".

Bwana Kitoko

Uit De Laatste Show. Samen met 't Schoon Vertier.

Het verhaal van De Nieuwe Snaar

In 2011 wil Kris De Smet koste wat het kost zijn ei kwijt. Het moest er ooit van komen, het enige echte verhaal van De Nieuwe Snaar moet gevat worden in één boek, een kanjer van 622 pagina's, onder de titel "Het verhaal van De Nieuwe Snaar", uitgegeven bij Manteau in Antwerpen. Het boek zal nadien meermaals herdrukt worden. Knack reageert enthousiast: "Een hoogstpersoonlijke wereld vol kleur, muziek en zottigheid". Het Nieuwsblad heeft het over "muzikaal vakmanschap". Voor Kris leek dat schrijven op een bepaald moment haast onbegonnen werk: "Dat het niet gemakkelijk zou zijn, wist ik op voorhand, maar dat het zo'n beslag op mijn leven zou leggen, kon ik niet bevroeden. Er waren dagen dat alles bijna automatisch uit mijn hoofd op het beeldscherm verscheen en er waren dagen dat ik met moeite een pagina geschreven kreeg waar ik tevreden over was. Ik heb mezelf de discipline opgelegd om elke dag te schrijven. Gelukkig kon ik daar voldoende uren per dag voor uittrekken, omdat De Nieuwe Snaar het grootste deel van dat jaar geen voorstellingen deed. Maar ik ben blij dat de klus geklaard is. Er is een oosterse wijsheid die zegt dat een man in zijn leven drie dingen moet verwezenlijken: een zoon krijgen, een boom planten en een boek schrijven. Ik heb een zoon en ook twee dochters, ik heb meerdere bomen geplant en nu heb ik een boek. Wat er verder zal gebeuren, weet ik niet. Misschien moet ik wel op zoek naar andere oosterse wijsheden die me een nieuwe opdracht geven." Wanneer De Nieuwe Snaar er in 2014 mee ophoudt, zal Kris op basis van dit boek lezingen gaan geven, die als volgt gepromoot worden: "Tijdens deze lezing dist Kris sappige verhalen en anekdotes op uit het rijke toerleven van De Nieuwe Snaar. Bovendien illustreert hij alles met beelden en acts uit het onuitputtelijke repertoire dat in al die jaren werd opgebouwd. Hebt u een vraag die u al heel lang wil stellen aan een gepokte en gemazelde Snaar, of wilt u een verzoeknummer aanvragen, dan krijgt u die mogelijkheid er gratis bovenop!" Kris zal met die lezingen trouwens nog een hele tijd doorgaan.

Live in Het Zingpaleis

Op zaterdag 10 december 2011 palmen De Romeo's de Ethias Arena in Hasselt nog eens in met Het Zingpaleis, gepromoot als een groots meezingfeest. In hun kielzog brengen De Romeo's die avond een rist artiesten mee, onder wie kleppers als Lou Bega, Drukwerk en Umberto Tozzi. Om de fans alvast in de juiste stemming te brengen is er het dubbelalbum "De Romeo's Live - Het Zingpaleis". Dit album bevat opnamen die op 21 november 2009 in de Ethias Arena van Hasselt werden gemaakt tijdens de eerste editie met als tracks onder meer Footloose, Daddy Cool Medley, Celebration Medley en Les lacs du Connemara.

The Walt Disney Company

Vanaf 10 december 2011 zond The Walt Disney Company via Telenet het programma "Disney Poëzie" uit op zowel Disney Junior als Disney Channel. In dit nieuwe programma werden korte gedichten voorgelezen door Maaike Cafmeyer, Chris Van Tongelen, Tine Van den Wyngaert en Ingeborg. Voor Ingeborg kwam dit aanbod als een geschenk uit de hemel, waardoor ze zich plots weer piepjong voelde. "Het moment dat Disney me vroeg om mee te doen met "Disney Poëzie" dacht ik: eindelijk! Bij woorden als betovering, schoonheid, puurheid en magie denk ik meteen aan Disney. Alle films lopen goed af en dat is een belangrijke voorwaarde voor een levenskwaliteit. Deze boodschap geef ik zelf ook graag door. Disney zit in mijn cellen, want vanaf dag drie in mijn leven werd ik al door mijn ouders Mickey Mouse genoemd. Door dromen, durven en doen is alles bereikbaar in het leven en hierdoor zijn al mijn dromen die ik als kind had dan ook uitgekomen."

Serjeuze liekes

Op 8 december 2011 liggen De Strangers in de cd-rekken met het album "Serjeuze Strangers zingen serjeuze liekes". Het is een verzameling van eenentwintig liedjes waarin de serieuze Strangers diverse emotionele facetten rond persoonlijke en maatschappelijke thema's bezingen. Op hun website lezen we daaromtrent: "De Strangers zijn natuurlijk bekend van hun 'plezante nummerkes', maar ze maakten er een erezaak van om jaarlijks een 'serjeus lieke' te maken. Het verzamelalbum van Alex uit de jaren tachtig 'Helemaal alleen op z'n eentje' werd een waar collector's item. Intussen zijn er nieuwe liedjes verschenen, wat Bis-Art op het idee bracht om een nieuw verzamelalbum uit te brengen. Eenentwintig nummers werden verzameld, waarin ernstige Strangers op meesterlijke wijze diverse emotionele facetten rond persoonlijke en maatschappelijke facetten bezingen. Van Achter de gesloten deur (huwelijksperikelen) tot De gastarbeider (het migrantenprobleem uit de jaren zeventig) en Pol (het verlies van een te vroeg gestorven kameraad)."

Studio TVL

Toenmalig programmadirecteur Anja Buytaert van TVL ontdekt op zekere dag in het tijdschrift Dag Allemaal de snoet en het talent van Maarten en nodigt hem via e-mail uit voor een screentest waaraan twaalf kandidaten deelnemen. Maarten slaagt en krijgt een proefperiode van zes maanden voorgeschoteld waarna hij wordt opgenomen in de ploeg van studio TVL aan de zijde van Rudi Moesen en Cynthia Reekmans. Maarten ziet zijn kans schoon om op die manier in de media terecht te komen en zegt zijn job bij firma Schippers op. Bij TVL krijgt hij een contract van onbepaalde duur in handen en ziet zijn job als presentator voor deze zender nog altijd als zijn hoofdberoep en natuurlijk een leuke etalage waarin hij elke week te zien is, op zich een goede promotie voor hem als zanger, want het werkt zijn bekendheid positief in de hand.

Ich bin wie du

Dana brengt haar versie van Ich bin wie du, een nummer van Marianne Rosenberg in Het Muziekcafé van Radio 2.

You can't hurry love

Dana covert You can't hurry love van The Supremes in Het Muziekcafé op Radio 2.

Een muzikale adempauze

Eind 2011 houdt Vlaanderen heel even de adem in. Bart laat weten dat hij de riem even wil afgooien. Hij heeft samen met broer Stijn de optelsom gemaakt: vier studio-albums, tien jaar onafgebroken op tournee, achthonderd uitverkochte voorstellingen in Vlaanderen en Nederland. Van 2008 tot 2011 had hij elk jaar tijdens de MIA-Awards de trofee van Beste Nederlandstalige Artiest gewonnen. Een muzikale adempauze is méér dan welkom. Bart gaat de komende jaren een frisse neus halen.

EMI brengt een verzamelalbum uit onder de toepasselijke titel Het beste en tot nog eens. Het is een collectie van tweeëntwintig liedjes beginnend met Poolijs en eindigend met Niets of niemand houdt ons tegen.

Houten kop

Zjef Vanuytsel zingt 'Houten kop' in Het Muziekcafé

Reggie Watts - Pump up the jam

Uit De Laatste Show

20 jaar op de planken

In 2011 wordt er teruggeblikt op zijn twintigjarige carrière. Niet verlegen om een leuke invalshoek pakt Christoff uit met het album Christoff en vrienden waaraan hij de negentiende november van dat jaar een gelijknamige show in de Ethias Arena te Hasselt koppelt. Hij krijgt daarbij de vocale steun van Kathleen van K3, Jo Vally , Willeke Alberti, The Sunsets, Dana Winner , Luc Steeno en uiteraard zijn zus Lindsay . Dat concert is zo'n meevaller dat hij er een vervolg aan breit en er mee op tournee door Vlaanderen trekt. Van dat concert verschijnt er trouwens iets later een live album.