2010

Delen S

'I'm into folk' in De Eregalerij

In 2006 vertaalt Bart I'm into folk voor zijn solo-cd "Slimmer dan de zanger". Op dit album zet hij een laaiende liveversie neer Ik hou meer van folk. Dat liedje wordt in 2009 gelauwerd tijdens de tiende editie van "De Eregalerij' van Radio 2 en Sabam for Culture in het Kursaal van Oostende. Bart staat die avond op het ereschavot samen met onder meer What's another woman van Vaya Con Dios en Pump up the jam van Technotronic.

Een leven vol muziek

In 2010 ontvangt Raymond Van Het Groenewoud, samen met Willy Sommers , een award voor "een leven vol muziek" van Radio 2 en Sabam tijdens het gala van "De Eregalerij" in het Casino Kursaal van Oostende .

Sabbat

Op 4 december 2010 staat Clouseau hoog in de Radio 2 Top Dertig met Gek op jou. Eind december laten Koen en Kris weten dat ze er voor een tijdje het bijltje bij neer willen leggen, ze willen een sabbatperiode inlassen. Van 17 tot en met 29 december zullen ze nog een laatste keer optreden in het "Antwerps Sportpaleis" tijdens "De Laatste Ronde". Koen en Kris zullen dan toe zijn aan de elfde concertreeks op Antwerpse bodem, een mooi getal om voorlopig mee af te ronden. Om de fans extra in de watten te leggen, besluiten ze langer te concerteren dan gewoonlijk. De grootste hits komen aan bod en als collector's item wordt na afloop van elk concert een instant-live-cd en USB-stick te koop aangeboden met daarop de meest opmerkelijke momenten van de avond.

Jij altijd jij

Naast Koos Alberts, Paul Severs, Vader Abraham, The Sunsets en Sergio, staan De Romeo's in het voorjaar van 2010, hoe kan het ook anders, hondstrouw op de affiche van het Schlagerfestival in Hasselt. Dat najaar heeft op zaterdag 27 november de tweede editie van Het Zingpaleis plaats. Davy wou daar toen aan de media dit over kwijt: "We liepen al méér dan een jaar met de idee van die formule rond. Vorig jaar hebben we een voorzichtige start genomen, dit jaar durven we al wat meer. We waren dan ook dringend op zoek naar een degelijke single om deze editie aan te zwengelen. Onze keuze viel op Jij altijd jij, een vertaling van de Anita Meyer-klassieker Why tell me why. Het is een meerstemmig nummer waarmee we live veel kanten uit kunnen. Het heeft ook een enorm meezinggehalte en we hebben geprobeerd er een beetje onze stempel op te zetten." Ondanks al dat positieve, komen we de single nadien in de hitlijsten nergens tegen. Het evenement zelf is een schot in de roos met op de affiche onder meer Johnny Logan, Sandra Kim, VOF de Kunst, The Gibson Brothers en Plastic Bertrand. Toegegeven, met deze namen ligt het Eurovisiesongfestival binnen handbereik. Die avond staat er sowieso een Eurosongmedley op het programma en brult de hele zaal mee met Plastic Bertrands Ça plane pour moi en The Gibsons' Que sera mi vida. De Romeo's laten vooraf in extremis nog weten dat ze wat extra geld in een grotere band hebben gestopt. Er wordt die avond luider geblazen en op de bühne door een aantal dames verleidelijk gedanst.

My Special Prayer

In 2009 vinden we Lisa op het CNR label met als single een nummer van Wim Soutaer en Phil Sterman In jouw ogen, erg schlager getint. We hoeven niet vreemd op te kijken, want twee jaar eerder schitterde Lisa al in de Ethias Arena van Hasselt op de affiche van het Schlagerfestival. Die kerst geeft zij ook onder de titel Kerst in Vlaanderen enkele gesmaakte kerstconcerten.

In 2010 mag Lisa tijdens de Virga Jessefeesten in Hasselt gastvrouw zijn van het toch wel unieke Virga Jesseconcert. Zij brengt met dit feestelijk gebeuren als achtergrond het gospelalbum My Special Prayer uit met daarop klassiekers zoals Stand By Me, What a Friend I Have in Jesus, Amazing Grace, Swing low Sweet Chariot. Opvallend op dit album is het Pie Jesu van Gabriel Fauré.

Drie jaar later is er de single Hemelhoog, geschreven door Juan Guerrero samen met Patrick Renier die ook de productie voor zijn rekening neemt. De single geraakt in 2012 tot op twee in de Vlaamse Ultra Top Tien. Een wat vreemde keuze wordt de vertaling van Je t'aime à mourir van Francis Cabrel, dat Shakira iets eerder al had gecoverd, op een tekst van Cliff Vrancken Hoe moet ik verder? dat Lisa als kerstsingle samen met Femke and The Big Sisters had ingeblikt. Femke had iets eerder in Armenië ons land vertegenwoordigd met Een kusje meer tijdens Junior Eurosong en zong samen met The Big Sisters oftewel haar zusjes Ymke en Anke.

Een wonder van een vrouw

Willy brengt ambiance tijdens Peter Live met Een wonder van een vrouw.

Viva Elvis

In 2010 gaat Cirque du Soleil de baan op met de show "Viva Elvis", waarin gefocust wordt op het leven van The King. Van die show wordt de elfde november van dat jaar ook een soundtrack op de markt gebracht. De Presley-hits als Blue suede shoes en Suspicious minds worden eigentijds gearrangeerd, en van een aantal, waaronder Memories, wordt een instrumentale versie opgenomen. Voor elk land waar Cirque du Soleil optreedt, wordt een lokale artiest gekozen en als bonustrack aan het album toegevoegd. Voor Nederland Lisa Lois, voor Frankrijk Amel Bent, voor Canada Marie-Mai en voor ons land Dani Klein, die we samen met Elvis horen in het duet Love me tender in een productie van Erich van Tourneau.

45-jarig jubileum

Hun 45-jarig jubileum vieren Miek en Roel de dertigste oktober 2010 in "De Handelsbeurs" in Gent. Eva De Roovere, Roland, Mathias Sercu en Jean Blaute kleuren de affiche extra en brengen bekende nummers uit het repertoire van Miek en Roel. Naar aanleiding van dit feest wordt de single Altijd alleen gereleaset, een nummer geschreven door Walter Ertvelt en Johan Verminnen.

Een lied voor kinderen

Dana zingt Een lied voor kinderen tijdens En nu serieus op Radio 2.

't Is weer voorbij die mooie zomer

Dana zingt 't Is weer voorbij die mooie zomer in En nu serieus op Radio 2.