2008

Delen S

Zijn zeventigste verjaardag

In 2008 worden 100 hits van Tura verzameld in de cd-box Will Tura 100 hits. Wanneer Will twee jaar later zeventig kaarsjes mag uitblazen, wordt dat rijkelijk gevierd en in de bloemen gezet met voorop zijn biografie geschreven door zijn dochter Sandy. De VRT wijdt aan hem een aflevering in de reeks Belpop en het weekblad Humo komt op de proppen met de cd Turalura 2 met daarop een reeks covers door hedendaagse artiesten.

Er wordt muzikaal van jetje gegeven door Customs, Arno, Mauro, The Van Jets en Daan die zich door Triggerfinger laat begeleiden tijdens zijn versie van de Turaklassieker Ik lieg, dat hij een jaar of tien eerder op een rommelmarkt had gevonden in de originele singleversie. De donkere ziel die achter de tekst schuilt, sprak Daan wel aan.

Radio 1 sessie

Radio 1 sessie met Eva De Roovere. Haar gasten zijn Frank Vander linden, Lady Linn en Sioen.

Ik moet constant op topniveau presteren: als je de mensen teleurstelt, is het voorbij.

Dana Winner in Humo

Leki - Pump up the jam

Uit De Eregalerij

What's a woman

Uit De Eregalerij

Seven horses in the sky

Uit De Eregalerij

Laat me nu toch niet alleen

Uit De Eregalerij

Ik ben verliefd op jou

Uit De Eregalerij

De familie Dex in de Eregalerij

De Marc Dex, broer Juul Kabas en dochter Barbara Dex worden als familie Dex geëerd in de Eregalerij.

Belpop

Op 2 december kunnen we op Canvas in een aflevering van "Belpop" genieten van een Kreunersspecial. In de context daarvan doopt Radio 2 de 17de oktober tot officiële Kreunersdag, met een ganse dag de beste Kreunerssongs met daarnaast vele interviews, weetjes en een heuse Kreunersquiz.

Tussen nu en morgen

Op zoek naar een nieuwe wind beslist EMI niet meer aan te kloppen bij Wilfried Van Baelen, maar wel bij de Nederlandse producer, arrangeur en liedjesschrijver Edwin van Hoevelaak die onder meer Jeroen Van der Boom en Nick en Simon onder zijn vleugels heeft. Onder het toeziend oog van haar toenmalige manager Gino Moerman blikt ze dertien liedjes in voor haar nieuwe cd Tussen nu en morgen die in de maand november wordt geboren.

Als bonus track staat op deze cd het duet Als je alles weet gezongen door Dana samen met André Hazes die vier jaar eerder was overleden. Tussen nu en morgen wordt op single uitgebracht, al wordt het liedje Als jij me aanraakt vaker gedraaid op de radio en valt qua schoonheid en impact vooral het nummer Niet mijn gevoel op, volgens kenners één van de mooiste liedjes die Dana ooit heeft opgenomen.

Het album wordt de hemel in geprezen. De Nederlandse pers omschrijft haar als de vrouwelijke Borsato en stellen het op prijs dat haar schlagergehalte zo goed als verdwenen is. Op het stadhuis van Aarschot ontvangt Dana Winner de Golden Lifetime Award die zij krijgt als blijk van waardering voor haar twintigjarige loopbaan.

Closer

In 2008 verschijnt het nieuwe album "Closer", goed voor elf nieuwe songs in een productie van Jan samen met Jeroen Swinnen. Om hieraan de nodige aandacht te geven, had Soulsister zich op dinsdagavond naast de A12 genesteld, op de parking van dancing de 'Carré' in Willebroek, om een fileconcert te geven. De filechauffeurs lieten zich de verrassing welgevallen en raampjes werden overal naar beneden gedraaid om van de muziek te genieten. In een mum van tijd stond ook de parking vol met mensen die de file even ontvluchtten om ten volle van het optreden te genieten. Dit optreden bestond uit een mix van nieuwe nummers, gecombineerd met de grote hits van weleer. Wie het album in huis wil halen, moet nog even geduld hebben. Het is pas vanaf 14 november in de winkel te vinden. Lezers van 'Het Laatste Nieuws' kunnen het al eerder in hun bezit krijgen. Op zaterdag 18 oktober is het voor slechts 2 euro extra bij de krant te vinden!_" Stevig gescoord wordt er in de Ultratop met How many waterfalls, want daarmee staat Soulsister de negende augustus 2008 op vijf genoteerd, een nummer eveneens van de hand van Jan, Paul en Michael. En dan is er ook nog uit het album "Closer" de single Old school lovin', maar zonder veel reacties in de hitlijsten uit te lokken.

'De zotte morgen' in De Eregalerij

Maandag de tiende november 2008 wordt in het "Casino Kursaal van Oostende" De zotte morgen toegevoegd aan de "Eregalerij" van Radio 2 en Sabam.