2005

Delen S

Sprakeloos

Uit Het Swingpaleis Oudjaar

Ik wil jou

Uit Hitparty 2005

Van soorten

Uit De Laatste Show

Golden Years

Zaterdag de tiende december 2005 delen The Pebbles het podium tijdens de "Golden Years" in het "Sportpaleis" van Antwerpen met André Brasseur, Dave Berry, The New Seekers, The Rubettes, The Searchers en The Sweet. Hierover schreef Alfons Maes: "Nu was het tijd om ons te concentreren op eigen talent. We hebben er jaren naar uitgekeken, maar vanavond was het een feit. Het was de beurt aan de Antwerpse Pebbles. En ja hoor, ze hadden er weer écht zin in: Luc, Bob, Fred en Marcel en nog twee gastmuzikanten waarvan ik de naam kwijt ben. Maar mij was het méér te doen om de originele Pebbles. Of je nu naar hun vinylplaten of cd's luistert, of nu, na lange tijd weer live, het klinkt allemaal toch zo tijdloos en dit is muziek waar je niet genoeg van krijgt. Ze blijven steeds verbazen en dit deden ze met als opener hun wereldhit Get around gevolgd door Mackintosh, To the rising sun en Seven horses in the sky. The Pebbles kun je vergelijken met een bolide van veertig jaar waar geen schrammetje roest op zit en die een motor heeft die iedere dag goed onderhouden werd."

1 jaar gratis

Tot dan toe pakte Frank zelden of nooit uit met zijn populaire, vier jaar oudere broer Herman Van Molle, die wij op tv intussen hadden leren kennen via zijn "TV-Touché" en zijn onafscheidelijke "IQ Quiz" en "De Canvascrack". Herman zat in 2006 in verlegenheid toen hij met zijn spelprogramma "1 jaar gratis" van start wou gaan samen met Katja Retsin als copresentatrice, die echter hoogzwanger blijkt te zijn. Op zoek naar een vervanger komt Herman uiteindelijk bij zijn broer Frank terecht. Die kijkt eerst verbaasd, maar zegt dan toch vriendelijk ja. Frank heeft altijd naar zijn stillere broer opgekeken. Die schreef in zijn tienertijd al toneelstukken en was een slimme jongen. Herman houdt niet zo van de schijnwerpers en trekt zich liever na zijn televisiewerk terug in het ijskoude Zweden, waardoor de voorliefde van Frank voor het zonnige Spanje een groot contrast tussen hen beiden vormt. Zes afleveringen lang mag Frank de plaats van Katja innemen, met verve en succes. "Herman belde me met de melding dat wat hij ging vertellen nog even top secret was en ook nog even moest blijven. Hij zei me vooraf dat ik tijdens zijn programma's vooral een speelse rebel moest zijn. Dat was de rol waarin hij me zag. Hij wist immers dat ik vroeger al vaak presenteerde, dikwijls tweetalig, en dat het wel in me zat. Ik heb snel beslist, heb meteen een opleiding gekregen, twee keer per week gedurende twee maanden, in het 'Amerikaans Theater' in Brussel. Omdat ik tijdens mijn eigen zaaloptredens ook presenteer, heb ik daar natuurlijk wat aan overgehouden. Het heeft me in mijn vlotheid qua presentatie tijdens mijn eigen shows veel geholpen en ik heb er tijdens die korte tv-carrière vooral veel goede herinneringen aan bewaard."

Wie wil horen

Uit De Laatste Show

Da's entertainment

UIt 'De Laatste Show'

Ik zie de hemel

Uit 'De Laatste show' uit 2005

De Eregalerij

De tiende november 2005 is Johan de centrale gast tijdens de zesde editie van De Eregalerij, deze keer georganiseerd door Radio 2 en Sabam in het Casino van Oostende. Johan wordt die avond vereerd met de gegeerde award Een leven vol muziek, tegenwoordig door de bank aangeduid als Life Time Achievement Award.

Johan glundert als hij ziet wie hem allemaal een eresaluut komt brengen: Gene Thomas , Clouseau, Will Tura , Jo Lemaire, Peter Van Laet, Paul Michiels, Sabien Tiels en Voice Male. Hij is vooral aangenaam verrast wanneer hij hoort dat Daydream van The Wallace Collection en Anne van Clouseau diezelfde avond de eeuwigheid worden ingeprezen.

Evenwicht

De single Niet voor niets, die Gene samen met Wim en Han Kooreneef schrijft, geraakt in de hitlijsten niet verder dan een tipnotering. Inmiddels is hij al druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers voor zijn tweede cd Evenwicht. Hij vindt tussendoor nog de tijd om voor het album Viva Tura een versie op te nemen van Met rock & roll in mijn hart, dat Will ooit leende van de Franse zanger Julien Clerc.

In het najaar van 2005 ligt het album Evenwicht in de winkel. Ik wil jou werd vooraf met het oog op de zomer als single gereleaset. Het nummer slaat aan, en prijkt zelfs op twee in de Vlaamse Top Tien. Eveneens een tweede plaats is iets later weggelegd voor Ik leef. Uit datzelfde album verschijnen nadien nog Je danst met jezelf en Voor altijd samen zijn op single.

Verzamelalbum '40 jaar Miek en Roel"

In 2005 is er het album "40 jaar Miek en Roel", dat de eenendertigste oktober op het Plansjee-label verschijnt. Plansjee is een platenlabel dat zich haast uitsluitend richt op de release van Nederlandstalige kleinkunst en luisterliedjes. "40 jaar Miek en Roel" bevat drie cd's, goed voor 47 tracks, waaronder een paar liveversies uit het archief van Radio 2 Limburg zoals Wie wil horen, Vreemde vogels en Soldaat van goede wil. Datzelfde jaar verschijnt er in de cd-reeks "Master Serie" op het Universal-label nog maar eens een overzicht van hun bekendste liedjes, inmiddels haast stuk voor stuk klassiekers geworden in Vlaanderen: De Grote Revolutie, Bert en Bertje en Wie wil horen.

Van soorten

Een van Willems bestverkochte cd's is "Van soorten", die de twaalfde november 2005 de Ultratop Album 200 binnenduikt en postvat op de zevenentwintigste plaats. In de lijst met Belgische albums zelfs op de negende. Zestien liedjes in het totaal, onder meer Eigen benen, Met trage tred, Tsunami, Priet pret prot en Muziek. Vermandere geeft ons op de binnenflap nadere tekst en uitleg: "Er wonen van soorten zielen in mijn vel. Daar is de honkvaste beeldhouwer in zijn afgelegen polderdorp en daar is de zwervende theatermens met zijne santenboetiek van gitaren en klarinetten. Daar is een zanger die vloekt, een zanger die bidt. Maar 't is ook een halve onnozelaar, een prietpretprotrijmelaar die graag een pint drinkt in 't dorpscafé, maar even graag moederziel alleen, met zijn ogen dicht, zit te improviseren op klarinet en voetorgel. Wat ben ik zotcontent als de muzikanten binnenvallen: Pol en Freddy, mijn eeuwige reisgezellen, hier nu ook nog Frank, Arne en Philippe, om mijn muziekjes nog heviger te doen leven."

Optreden à volonté

De tweeëntwintigste oktober 2005 zijn Hugo en Nicole erbij wanneer naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen een groots feest op het getouw wordt gezet. Zij glunderen nog na wanneer zij de zesentwintigste november de aftrap mogen geven van het Junior Eurovisiesongfestival in de Ethias Arena in Hasselt.

Die omgeving vormt ook het decor van het inmiddels megapopulaire Schlagerfestival, waaraan zij in 2006 voor de eerste maal deelnemen met naast hen op het podium onder meer Willy Sommers , Laura Lynn , Koos Alberts, Vader Abraham en Jimmy Frey .

In het Eén-programma Zo is er maar Eén van dat jaar vertolken zij met veel verve De allereerste keer van Rita Deneve in de categorie Liedjes over Passie. Thé Lau wint die categorie met zijn versie van Je veux de l'amour van Raymond van het Groenewoud. K3 zingt die avond Zie me graag van Clouseau en Liesbeth List Verzoening van Frank Boeijen.

Alles wat was

Op 11 oktober 2005 is er bij uitgeverij "Lannoo" het boek "Alles wat was", een verzameling liedteksten zoals het hoort van het allereerste begin tot en met de liedjes van de cd "Ruimtevaarder". Op méér dan 400 bladzijden staan alle liedteksten die Stef voor zichzelf en voor anderen schreef in die periode plús het persoonlijke commentaar van Stef Bos in cursiefjes erbij, inclusief foto's, brieven, rekeningen enzovoort van verschillende mensen met wie hij heeft samengewerkt. Zo leren we dat hij onder meer Alle mooie vrouwen zijn zo lelijk schreef en dat het uiteindelijk bij Margriet Hermans terechtkwam. "Op een avond spraken we af bij Wouter Van Belle, in die tijd nog studiotechnicus. Tegen dat het licht werd hadden we bij hem thuis een demo opgenomen, Alle mooie vrouwen zijn zo lelijk, ik kreeg die zin en dat deuntje maar niet uit m'n hoofd. Toen Roland Verlooven, toenmalig producer van Margriet Hermans, bij toeval die demo hoorde, werd het bewerkt voor een vrouwelijke benadering en zong zij in 1990 Alle mooi mannen zijn zo lelijk." Als extra achter in het boek vindt u de cd "Onvoltooid verleden" met solo-opnames van 11 liedjes die voor het grootste gedeelte niet eerder werden opgenomen.

Hommage Wim De Craene

Reportage van het eerbetoon aan Wim De Craene in het Cultuur Centrum in Wetteren.

Vier of vijf dagen in het ziekenhuis? Ondenkbaar. Ik ben zanger!

Bart Herman in een interview van tegenkanker.be