2004

Delen S

Einde Touch of Joy

In 2003 wordt van Touch of Joy stilaan in schoonheid afscheid genomen met de single Be ready, geschreven door Piet Van Den Heuvel, Lex De Groot en Roel De Ruijter, uitgebracht op het ARS-label, verdeeld door Universal en de drieëntwintigste augustus goed voor een zevenentwintigste plaats in de Ultratop 50. Ze blijven nadien nog een aantal optredens afwerken. "Ik weet nog goed", aldus Sergio, "dat we bij de jaarovergang van 2004 naar 2005 ons allerlaatste optreden gaven, dat was op het Zuid in Antwerpen. Er kwam noch een traan, noch een glimlach aan te pas. Het was op, ik voelde dat het zo moest zijn. Sandy en ik waren compleet op mekaar uitgekeken. Elke karaktertrek, elke reactie die in het begin als sympathiek werd ervaren, kwam plots irritant over. Haar entourage maakte het ook niet gemakkelijk, een liefje bijvoorbeeld dat het altijd beter wist, jaloezie en ga zo maar door. Het was hoogdringend tijd dat het gedaan was."

Voor altijd

Uit het programma 'Hitparty 2005'

Voor haar

Gene Thomas, ook bekend als Gene Machine viert eindejaar in Hitparty met zijn lied Voor haar.

Te min voor Anja

Spring zingt Te min voor Anja tijdens het programma Hitparty op oudejaar.

Met de trein naar Oostende

Spring kijkt uit naar het nieuwe jaar in Het Swingpaleis met hun nummer Met de trein naar Oostende.

't Durp

Sabien Tiels brengt 't Durp samen met De Laatste Show-band.

As gau paust

Günther zingt As gau paust in het Mechels dialect tijdens De Laatste Show. Het nummer werd geschreven door presentator Mark Uytterhoeven.

Haar eerste optreden

Het kon niet uitblijven of Erik en Sanne zouden hun dochter op zekere dag meetronen naar een of ander concert en als het enigszins kan mee het podium op. Hun kerstconcerten waren daarvoor een gedroomde aangelegenheid. In 2004, Maartje is dan negen, mag zij voor de eerste keer meezingen. Vooraf werd er thuis dan ook degelijk geoefend en werd er voor een aantrekkelijke outfit gezorgd.

Maartje zong toen mee in het lied Een kindeke lag. Later zong ze ook het lied Zeven nachten waarvan de videoclip op Youtube vaak werd bekeken. In de winter van 2010 zong ze eveneens mee op de single Halleluja als aanloop naar de kerstconcerten van dat jaar.

Naar Amerika

Voor de opname van de videoclip van Ik heb je lief reist Wim naar Miami om daar leuke beelden te schieten. Hij gaat ginder zelfs optreden in een Belgische club. Van die reis wordt een muziekspecial gemaakt "Wim Soutaer in Miami" en de derde december door VTM uitgezonden. Achteraf wordt er van deze special ook een anderhalf uur durende dvd op de markt gebracht. Toch wordt die aanpak niet omgezet in een hoge notering. Met deze ballade stoot Wim niet verder door dan de achtste plaats in de Vlaamse Top Tien. Met de laatste single uit dit tweede album Kijk eens om je heen wordt er, ook al zit er méér power in dan in de vorige, niet beter gescoord.

Afscheid van VTM

Vanaf 30 november 2004 presenteert Ingeborg het programma "Bluf", waarin telkens vijf Vlamingen vijf sterke verhalen vertellen. Slechts één verhaal is waar en goed voor 5.000 euro. De waarheid voor Ingeborg is echter dat VTM het jaar nadien beslist niet meer te werken met langlopende contracten. Na zestien jaar trouwe dienst wordt Ingeborg bedankt voor bewezen diensten en samen met Gerty Christoffels de laan uit gestuurd. VTM-woordvoerder Mark Vanlombeek anticipeerde: "We stappen af van langdurige contracten. Alleen als een tv-figuur heel concrete programmaplannen heeft waar de zender zich in kan vinden, wordt er nog een contract gesloten." Ingeborgs laatste presentatie voor VTM wordt in het voorjaar van 2006 het programma "Ik wil je iets vertellen", waarin telkens drie mensen via hun verhaal herenigd worden.

Voor haar

Uit Het Swingpaleis

Vanbinnen

Uit 'Het Swingpaleis' van 2004

Te Gek

In 2004 werkt Kris De Bruyne ook mee aan de benefiet-cd "Te Gek", ten voordele van de psychiatrische instelling "Sint-Annendael" te Diest. Hij schrijft en zingt samen met Mauro Pawlowski de song Al wie dit Hoort. Aan deze cd werken onder meer ook Roland, Patrick Riguelle, Guy Swinnen en Kathleen Vandenhoudt mee.

Veerle Wauters - Het begin

Veerle Wauters vertelt over het eerste aperitiefconcert van Clouseau in 1984.

Ik denk aan jou

Uit het programma 'De Laatste Show'