2003

Delen S

Spring

Uit Hitparty 2004

Het is over

Uit Hitparty 2004

Never never never

Uit Dana Winner 10 jaar in concert

5 jaar K3

Op kertstavond 2003 serveert VTM "5 jaar K3", waarin hun carrière tot dan toe wordt belicht. In dit programma zien we hoe hun platenfirma, zo fier als een gieter, de drie dames een unieke award mag aanbieden voor de verkoop van méér dan twee miljoen verkochte cd's in België en Nederland Iets later lezen we in de pers dat dit cijfer achterhaald is en dat ze al een nieuwe award in ontvangst hebben mogen nemen voor meer dan drie miljoen verkochte exemplaren. In de maand februari 2004 ligt een liveregistratie van "K3 in Wonderland" op dvd in de winkel. Om die vijf jaar K3 te vieren worden al hun hits verzameld op het album "5 jaar - hun grootste hits", gewaardeerd met een platina exemplaar. Het theater laat hen niet onberoerd en dus gaan ze weer de baan op, deze keer met "K3 de wereld rond". " Karen, Kristel en Kathleen winnen een wedstrijd. In spanning wachten ze op de man die hun de prijs zal overhandigen. Hij heeft namelijk een grote verrassing bij zich: een reis rond de wereld! Maar er schuilt nog een addertje onder het gras: voordat zij hun prijs in ontvangst mogen nemen, moeten ze nog een allerlaatste opdracht vervullen. Het begin van een muzikaal avontuur?" Ook deze show blijkt, net zoals de andere, een voltreffer.

Georges

Uit De Laatste Show

Vlaamse Ardennen

Uit De Laatste Show

Voor haar

In 2002 brengt Gene samen met Wim Claes als de groep Coffee & Cream op het BMG-label de single All that matters uit. Een jaar later beslist Gene voor het volle pond voor zijn solocarrière te gaan. Hij kiest na samenspraak met Wim Claes voor een Nederlandstalig repertoire en schrijft samen met Wim en Jan De Vuyst het nummer Voor haar, opgedragen aan zijn toenmalige liefje. De zesde december van 2003 staat Gene acht weken na elkaar met Voor haar op één in de Vlaamse Top Tien. Een paar weken later wordt zijn kantoor al opgefrist met een gouden exemplaar. De eenentwintigste februari geraakt hij met de nodige trots in de Radio 2 Top Dertig tot op plek twee.

Voor de succesvolle serie Aspe bij VTM zingt hij de titelsong Wees van mij, die Gene en Wim samen met Han Kooreneef (hitleverancier voor Marco Borsato) en Steve Willaert schrijven, wat ook zijn tweede single wordt, opnieuw een nummer één in de Vlaamse Top Tien, zelfs drie weken na elkaar.

Reis naar Spanje

Uit De Rode Loper

Bondgenoot

Een opvallende song op "Zwart en wit" is en blijft Bondgenoot, geschreven door Paskal Jakobsen en Han Kooreneef en opgenomen door Mama's Jasje met de populaire Nederlandse zanger Guus Meeuwis. "Ik had Guus een tijdje voordien al eens ontmoet en we hadden afgesproken samen eens iets te schrijven. Die samenwerking is op café geëindigd, want het bleek niet zo te vlotten om samen iets op papier te krijgen. Omdat we beiden levensgenieters zijn, hebben we in plaats van daaraan door te werken een restaurant en een cafeetje opgezocht en hebben we nadien gekozen voor een demo die ik kende van de hand van Han Kooreneef, en dat is dan Bondgenoot geworden." Vreemd genoeg liggen de hitlijsten voor dit liedje niet binnen bereik. Ook het album an sich wordt geen topper. "Dat viel inderdaad tegen", geeft Peter toe. "Ik weet niet meteen waaraan dat te wijten was, want persoonlijk vind ik het nog altijd een goede plaat. Zeker de nummers Het is over en Voor jou alleen vind ik nog altijd prachtige uitschieters. Liedjes, dat weet ik nog goed, die we uit een stapel buitenlandse demo's hadden geselecteerd."

De Eregalerij

Jean krijgt op 21 november 2003 tijdens het gala van de Eregalerij in het Casino van Knokke uit handen van Johan Verminnen een onderscheiding voor een leven vol muziek. Hij ontvangt dat jaar die prijs gelijktijdig samen met zijn vriend en collega Bob Benny .

Jean brengt nog altijd samen met zijn vrouw, als zij niet in Kortrijk verblijven, voor een groot deel van het jaar op hun appartement in het zonnige Marbella door. Het mondaine leven daar en die zuiderse levensstijl hebben hem altijd aangetrokken. Hier kan hij nagenieten van zijn carrière en vooral van de schoonheid die hem daar omringt.

Het is over

Uit Het Swingpaleis

Viva Tura

En Will wil van geen ophouden weten. De tiende november 2003 wordt hij in het Concertgebouw van Brugge tijdens het Gala van de Eregalerij door fijne collega’s in de muzikale bloemen in de gezet. Twee jaar later viert Will zijn 65ste verjaardag met onder andere de cd Viva Tura. In 2007 zet hij met twee symfonische concerten, opgeluisterd door het Vlaams Radio Orkest, in Vorst Nationaal zijn vijftigjarige carrière in de kijker. Met het album Dank U Vlaanderen wil Tura de fans bedanken met een aantal nieuwe nummers, aangevuld met diverse verrassende covers.

Al even verrassend is het album Onvergetelijk dat hij in 2009 in het Hilton Hotel in Brussel aan de pers voorstelde. Zijn firma liet toen weten dat het zijn 138ste album is, rijkelijk gevuld met covers van zijn grote idolen Nat King Cole, Dean Martin en Frank Sinatra in zowel de originele als Nederlandstalige versie.

Zwart op wit

In 2003 is er in een productie van Hans Francken op het Virgin-label het nieuwe album "Zwart op wit". Peter en zijn broer Jan Van Laet zetten twaalf liedjes op dit album. Er wordt opgenomen in de ICP-Studio in Brussel en in Studio Galaxy te Mol. Bekende namen tijdens die opnamesessies: Steve Willaert, Yannic Fonderie, Kevin Mulligan, Evert Verhees en Walter Mets. Het album wordt eind november 2003 in de markt gezet en staat de zesde december op de drieëndertigste plaats in de Ultratop Album 200. Een hogere ranking zit er niet in. Uit dit album worden nochtans zes nummers op single uitgebracht. De negentiende juli was er als aanloop Het is over, een vertaling door Peter van Det innersta rummet van Date. Daarmee bereiken ze de zesentwintigste juli 2003 de derde plaats in de Vlaamse Top Tien. Ook de volgende single is een cover. Voor jou alleen linken we immers aan Still the same van Slade, dat in de versie van Mama's Jasje de achtste november 2003 op vier in de Vlaamse Top Tien staat. De illusie van Sander Schaap en Niels Thomassen bereikt de zevende februari 2004 de negende plaats in diezelfde hitlijst. Vier plaatsen hoger is de vierentwintigste april weggelegd voor het nummer Verloren zaak, geschreven door Ad Cominotto samen met Jan Van Laet. En dan is er nog de titelsong Zwart op wit, geschreven door Peter Van Laet en Gert Meert. Gescoord wordt er deze keer niet.

Christel Verweyen

Intussen had Frank een eigen bvba opgericht waar onder andere zijn optredens geboekt kunnen worden. Hij richtte dat bedrijf samen met Christel Verweyen op, die hij in 2001 had leren kennen tijdens een optreden in Overpelt. Zij zat tijdens dat optreden op de eerste rij en was Frank iets voordien al op de parking opgevallen toen hij daar zijn auto parkeerde. Haar zo vlak voor hem te zien, speelde hem zoveel parten dat hij delen van zijn songteksten kwijtraakte, compleet afgeleid door haar knappe verschijning. Na het optreden wisselen ze snel hun telefoonnummers uit met als gevolg twee weken later een romantisch etentje in Leuven, waar ze Frank eerlijk bekent dat ze voordien nog nooit van hem had gehoord, laat staan zijn repertoire kende. Voor haar bleef hij in het begin van hun relatie dan ook Frank Van Molle, en tijdens hun ontmoetingen praatten ze meer over zichzelf en hun privéleven dan over Franks carrière. "De eerste vijf jaar heeft Christel me vooral erg gesteund. Zij adviseerde mij qua kleding, in mijn songkeuze, het uitbouwen van mijn entourage enzovoort. Zijzelf kwam uit een zakenmilieu dat bestond uit negen winkels en kende dus het klappen van de zweep. Zij had net een echtscheiding achter de rug, maar besloot vrij snel volledig voor onze relatie te kiezen. Christel liet haar zakenimperium achter zich, maar bracht wel haar drie kinderen uit haar vorige huwelijk mee. Dat was even wennen, al was ik snel in het gezin opgenomen." Dus met die rijke zakelijke ervaring van Christel als steun in de rug richt Frank op haar aanraden zijn eigen bvba op. "Optreden is niet alleen mijn passie", aldus Frank, "maar ook mijn broodwinning. Ik heb intussen in de showbizz zowat alles meegemaakt. Ik heb veel geleerd, veel gekeken en vooral bijgeleerd. Vergeet niet, ik ben intussen met een zakenvrouw getrouwd. Christel heeft mij op haar beurt bijgestaan en vooral zakelijk bijgestuurd. Ik moet goed uitkijken om me in deze business staande te houden. Christel en ik – en onderschat dat vooral niet, want daar kruipt ontzettend veel tijd in – doen alle boekingen zelf. Daarbij komt dat ik door de band ook veel live on tape optreed."

The Night of The Proms

In 2003 zijn De Kreuners ook aanwezig bij "The Night of The Proms" tijdens de editie in Antwerpen wordt aan hen hulde gebracht door onder anderen John Miles, Toto, INXS en En Vogue. De Kreuners treden als verrassingsact op, net als Clouseau en Natalia.

Een nieuw begin

Platenfirma Ariola wil voortmaken en het ijzer smeden als het heet is. Zij gaan op zoek naar een rist geschikte nummers en eind oktober 2003 ligt Wims eerste album in de rekken "Een nieuw begin". De kersverse fans krijgen dertien liedjes voorgeschoteld. Elf nummers werden samen met Xander de Buisonjé geschreven. Tijdens "Idool" had Wim Afscheid van Volumia gezongen en omdat hem dat zo goed lag, werd er besloten met hun frontman Xander samen te werken. Ik hoor bij jou wordt de tweede single. In november verneemt Wim dat zijn eerste single Allemaal de platina status heeft bereikt. Het album "Een nieuw begin" wordt eerst met goud, vervolgens met platina bekroond. Uit dat album volgt nog Voor altijd op single.