2002

Delen S

Sergio & The Ladies - Sister

Uit Hitparty

En dans

Uit het programma 'Hitparty' uit 2002

K3 in de Ardennen

Op 31 december 2002 zendt VTM de special "K3 in de Ardennen" uit. Daarin worden niet alleen mooie beelden getoond, maar zingen Kristel, Karen en Kathleen hun tot dan toe grootste hits. De Nederlandse TROS zendt in negen afleveringen "De wereld van K3" uit. Van deze afleveringen hebben de dames ook een Vlaamse versie opgenomen. Om het livecontact met de fans niet te verliezen pakt K3 in 2002 uit met de "K3 Toveren Tour".

Ik geef me over

Uit de Special van Het Sportpaleis uit 2002

Sportpaleis

December 2002 breekt Clouseau een record! In het "Antwerps Sportpaleis" treden ze 9 keer na mekaar op tijdens "Clouseau-Speciale Editie" en dat voor in het totaal ruim honderdentwaalfduizend uitgelaten fans. Gevraagd naar de toverformule blijven Koen en Kris het antwoord schuldig. Zij hebben echt geen plausibele uitleg om dat succes ook maar enigszins te verklaren. Van dat concert zal enkele weken later een dvd verschijnen waarvoor ze in de maand maart 2003 een diamanten trofee krijgen. In december 2003 breken Koen en Kris het vorige record. Deze keer staan ze 14 keer na mekaar in het "Sportpaleis" in Antwerpen. "Clouseau- In 't midden" is goed voor méér dan tweehonderddrieënveertigduizend aanwezigen. "Vanbinnen" wordt vanaf 2 december 2004 de titel van een reeks van achttien concerten in het "Antwerps Sportpaleis".

Niels William stopt als manager

Niels William krijgt in die periode nog amper de tijd om te slapen. Hij staat er haast alleen voor en ziet K3 almaar groeien. Zijn leven bestaat nog alleen uit interviews regelen, onderhandelen en problemen oplossen. Na een stevige babbel met het management van Studio 100 besluit Niels eind 2002 zijn K3 aan hen te verkopen. De meiden van K3 voelen zich van dan af zeker zo gelukkig met voortaan Gert Verhulst aan het roer: "want hij heeft zo'n fantastische dosis humor !", klinkt het unaniem. Met de komst van Gert hebben ze, nog steeds aldus de dames, minder de indruk dat ze een manager achter zich hebben staan, het loopt allemaal wat vlotter en spontaner. De stress van in het begin, het moeten slagen, valt met de komst van Gert en Studio 100 een beetje weg. Het keurslijf is wat minder gespannen en de meiden krijgen meer inspraak. K3 wordt meer iets zoals zij het zelf aanvoelen. De Studio 100-stijl en kwaliteit steekt almaar meer de kop op.

Hij heeft zo'n fantastische dosis humor!

K3 over Gert Verhulst

In de hemel is geen Dylan

Uit De Laatste Show

Het beste van Mama's Jasje

In 2002 is er op het Virgin-label de verzamelaar "Als de dag van toen - Het beste van Mama's Jasje". Achttien hits op een dubbele verzamelaar, die de drieëntwintigste november van dat jaar op de tweede plaats in de Ultratop Album 200 belandt. Het is tevens een van hun bestverkochte platen, goed voor zo'n dertigduizend exemplaren. De platina plaat die ze daarvoor in ruil kregen, hangt nog steeds bij Peter thuis aan de wand. "Bij de start van Mama's Jasje vonden we het niet echt cool uit te pakken met gouden en platina exemplaren, zoals ik al eerder vertelde, maar naarmate ik ouder werd en de waarde van Mama's Jasje beter kon inschatten, ben ik die speciale exemplaren almaar meer gaan koesteren!"

Unforgettable Too

In 2002 is er de opvolger Unforgettable Too met daarop het ijzersterke Plaisir d'amour, de haast onafscheidelijke Abba Medley en dan een paar eigenzinnige keuzes zoals Conquest of Paradise, It's a Heartache en Against All Odds. De fans van het eerste uur en zelfs een aantal programmamakers fronsen de wenkbrauwen. De echte Dana Winner lijkt ver uit de buurt. Dit album wordt niet alleen bij ons met goud overladen, maar ook in Zuid-Afrika waar zij intussen de sterrenstatus heeft bereikt. In de maand maart van dat jaar gaat zij op tournee in Zuid-Afrika en treedt daar succesvol op in Bloemfontein, Sun City en Oudtshoorn.

De Eregalerij

Op 21 november 2002 ontvangen De Strangers tijdens het gala "De Eregalerij" van Radio 2 en Sabam samen met de familie Klüger de trofee "Onvergetelijk" voor hun lange carrière.

De Eregalerij

Tijdens De Eregalerij van Radio 2 krijgen De Strangers een Leven vol muziek.

De Eregalerij

2002 wordt voor Willy zowel een vrolijk als een wat gênant jaar. Gertrude Vereecken, beter bekend in Vlaanderen als zangeres Truus, vertelt in een interview dat zij jaren geleden een intieme relatie met Willy heeft gehad en dat zij daar dochter Annemie aan heeft overgehouden. Al die tijd heeft zij dit verzwegen, maar haar dochter heeft recht op een eerlijk bestaan en wil niet langer verdoken blijven. Dat jaar krijgt Willy er een tweede kind bij en dat wordt zijn dochter Luna uit zijn relatie met Cindy. Al bij al worden de plooien gladgestreken en gaat de heisa in de pers snel liggen.

Willy krijgt de eenentwintigste november van dat jaar een ereplaats toegewezen voor zijn nummer Zeven anjers, zeven rozen in De Eregalerij van Radio 2 en Sabam en deelt hij die eer met de componist en producer van dat nummer Roland Verlooven. Op platengebied wil Willy daarom betere resultaten scoren. Geen wonder dat hij op zoek gaat naar een nieuwe platenfirma.

Als marktkramer ben ik geboren

Door de legendarische Felice himself gekroond tot koning van het Vlaamse levenslied en zelfs keizer van China. Eddy Wally zingt de sterren van de hemel in Het Swingpaleis.Als marktkramer ben ik geboren is de Vlaamse meezinger bij uitstek!

We deden zoveel mogelijk live-takes, alles tegelijk de plaat op met de strijkers achteraf. Ronny wilde voorkomen dat ik te veel zou nadenken tijdens het inblikken.

Over 'Het plaatje van Bart Peeters'