2000

Delen S

Every time I think of you

Uit Hitkracht (Oudjaar)

Alle kleuren

Uit de eindejaarsuitzending van Hitkracht met Jan Boskamp en Alexandra Potvin

Plankenkoorts

Programma n.a.v. de 60ste verjaardag van Willem Vermandere. Hij zingt Blanche en zijn peird, Bange blanke man, Duizend Soldaten, La belle Rosselle, Runekes Litanie, Winterwiegeliedje en Laat mie maar lopen.

Oma's aan de top

Het productieteam achter K3 weet maar al te goed waar ze mee bezig zijn en palmen gelijk de grootouders van de K3-fans in door Oma's aan de top op single uit te brengen. De inspiratie komt deze keer van de hit Toch ben je oma uit 1991, gezongen door Louis Neefs . Miguel wilde, daarin gesteund door Peter, er een nieuwerwetse draai aan geven, een omaliedje met een poppy beat. Niet alleen de dertigste december 2000 goed voor een vierde plaats in de VRT Top Dertig en een nummer één in de Vlaamse Top Tien, maar ook een hit in Nederland, want daar wordt Oma's aan de top, gekoppeld aan Blub, ik ben een vis, de dertiende oktober 2001 beloond met een achttiende plaats in de Top Veertig. Een jaar eerder werd aan hun Vlaamse fans hun tweede stripverhaal "De babysitters" aangeboden.

De wereld van K3

Omdat Studio 100 goed thuis is in de wereld van de musical, mogen de meiden van K3 van de zesentwintigste december 2000 t.e.m. de vijfde januari 2001 hun eigen verhaal op het podium etaleren in de musical "De wereld van K3", de story van drie meisjes op zoek naar succes. Er wordt gigantisch gescoord met de single Tele-Romeo, opnieuw van de hand van Miguel Wiels, Peter Gillis en Alain Vande Putte.

Zondagmiddag Liliane

Uit Louis Neefs 20 jaar later

Zondagmiddag Lilian

In 2000 is er op het Mercury-label het album "Louis Neefs - 20 jaar later". Neefs overleed de vijfentwintigste december 1980 tijdens een auto-ongeval. Aan dit album werken onder anderen mee: Bart Peeters, Stef Bos, Connie Neefs, Helmut Lotti en ook Mama's Jasje. Peter zingt Zondagmiddag Lilian, geschreven door Kris Kristofferson als Sunday mornin' comin' down en in 1979 door Louis op plaat gezet. Voor Peter behoort deze productie nog altijd tot de hoogtepunten uit zijn carrière.

Buona sera

Eenmalig programma vanuit het cultuurcentrum in Heusden Zolder. Rocco zingt Straniero, Mio padre, Che sara, Buona sera, Sammy, Volare, Zomersproetjes, Non andare via, Bella ciao, Buona sera m'n Vlaanderen, Manuela en Marina

Een eerbetoon aan Ann Christy

In 2000 is Garry ook te horen op het album "Een eerbetoon aan Ann Christy" in een productie van haar voormalige echtgenoot Marc Hoyois in samenwerking met Luc Smets. Aan dit album werken onder anderen Jo Vally , Johan Verminnen , Will Tura en Jimmy Frey mee. Garry zingt De roos, een van Anns bekendste liedjes.

Jennifer Jennings

Tijdens een eerbetoon aan zijn vader Louis Neefs brengt Günther het nummer waarmee hij België vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival.

Laat ons een bloem

Günther brengt hulde aan zijn vader en brengt zijn grote hit Laat ons een bloem live in het Sportpaleis.

Sixteen tons

Voor deze versie van Sixteen tons wordt Gunther bijgestaan door Voice Male. Ze brachten het tijdens een eerbetoon aan Louis Neefs in het Sportpaleis.

Romantic slows 2

Omdat het ijzer hoort gesmeed te worden als het heet is, in dit geval gloeiend heet, wordt er zonder al te veel te plannen iets later het album "Romantic Slows 2" uitgebracht. Dat album wordt op 16 december gelanceerd. Ook nu weer een verzameling van eerder uitgebrachte nummers, aangevuld met enkele nieuwe tracks. Songs als Fallin' in love again, Rags to riches, Spanish Harlem, Suspicion, Tender Years en Everybody Knows. Het succes van het vorige volume kan niet herhaald worden, want de 30ste december houdt het album halt op de dertigste plaats in de Ultratop Album 200.

Man van Rome

Will Ferdy brengt zijn nummer Man van Rome in De Laatste Show.

Jimmy solo

Omdat hij er nu de tijd voor heeft, neemt Jimmy Samyn in 2000 een cover op van I'm not scared van Eighth Wonder. Een hit zit er echter niet in. In 2002 duikt hij in "Eurosong" op. In vier voorronden nemen telkens zeven artiesten deel. Jimmy zit met het nummer Shine on in de derde voorronde, samen met onder anderen Patrick Vinx en Iris, maar slaagt niet in het uiteindelijke opzet. Byebye Eurosong.

Number 1

Uit Hitkracht