1997

Delen S

Touch of Joy - Enjoy

Uit De Muziekdoos op oudjaar

Als de dag van toen

Uit De Muziekdoos op oudjaar

Marjolijn

Uit De Muziekdoos op oudjaar

De hoezen van Julie

Uit Nieuwe maandag

Noord en zuid

De negentiende december 1997 zendt VTM de special Varen tussen Noord en Zuid uit. Dat is ook de titel van zijn nieuwste cd. Bart is maar weer eens van platenfirma gewisseld en heeft onderdak gevonden bij Play That Beat, die al garant hadden gestaan voor het succes van Get Ready en voor Mama's Jasje.

Zij koppelen Bart opnieuw aan zijn vroegere producer Roland Verlooven, die opnieuw in Studio Impuls gaat opnemen. Charles Aznavour wordt vertaald, net als Roger Whittaker, John Denver, Sailor en zelfs Boney M. De zee en het varen op zee staan centraal in dit album, dat frisser dan fris klinkt. Maar de echte hits blijven uit, ook al wordt een vertaling van de Freddy Quinnhit Junge komm bald wieder als eerste single uitgebracht.

Duizendpoot

De negentiende december 1997 en de elfde april 1998 duikt Bart op in de rol van Pontius Pilatus in de musical Jesus Christ Superstar in Vorst Nationaal.

Een jaar later levert Bart zijn vijfde album Hacienda af met daarop in tex-mexstijl liedjes als Blijf hier vannacht, gebaseerd op een Mexicaans studentenlied. Als eerste single hieruit is er het countrywalsje Ma. Dat levert mainstreammuziek op, net zoals Zolang als ik leef.

Bart heeft intussen zijn muzikale evenknie gevonden in de Nederlandse kleinkunstenaar van het eerste uur Dimitri van Toren, met wie hij op tournee gaat onder de vlag Is liefde wel genoeg, in het totaal goed voor zo'n honderdtwintig voorstellingen, en met wie hij in 2000 de single Kijk es in de spiegel opneemt. Hij is daarmee de drieëntwintigste september van dat jaar op de zevende plaats in de Vlaamse Top Tien terug te vinden.

Met Dimitri was hij al te zien en te horen sinds 1998 in het theaterprogramma De Komplete Kleinkunst Kollektie samen met Miek en Roel en Miel Cools. Wanneer Willy Sommers op aanraden van zijn producer Roland Verlooven bij Bart gaat aankloppen met de vraag of hij geen rist Franse hits wil vertalen voor zijn album Alleen de liefde overwint, gaat Bart meteen akkoord.

Samen

Blijkbaar is vijfmaal scheepsrecht, want uit het album "Go For It!" wordt ook het nummer Samen op single uitgebracht. Dit nummer van Stefaan Fernande piekt de dertiende december op één in de Vlaamse Top Tien.

Samen dromen

Christoff brengt Samen dromen tijdens het programma De Muziekdoos.

De broedplek

reportage uit Leuven Centraal

Touch of Joy - Come on and get up

Uit De Muziekdoos

De slag van mijn hart

Omdat Bart een enorme bewondering koestert voor Jean-Jacques Goldman, gaat hij in 1997 toelating vragen om twaalf liedjes van hem te vertalen, wat resulteert in het album De slag van mijn hart. Als eerste single wordt gekozen voor Als je morgen weggaat, dat Goldman schreef voor Laurent Pagny die in Frankrijk met Si tu veux m'essayer een behoorlijke hit scoorde.Naar aanleiding van de release van het album zendt Eén de drieëntwintigste november een special rond Bart Herman uit.

Een muzikant kan meestal niet goed dansen

Uit Abracadabra

Zamu-awards

Wat niet meteen duidelijk was voor men met de opnamen begon, was hoe men het precies ging aanpakken. "Eigenlijk", voegt Peter er meteen aan toe, "was 'Hommages' de voortzetting van mijn soloproject. Dus ik zou het in mijn eentje doen, maar tijdens de opnamen werd duidelijk dat we het toch beter als een plaat van Mama's Jasje in de markt zouden zetten. Bij mijn soloplaat 'Hartslag' was immers gebleken dat de naam Peter Van Laet niet zo aansloeg, maar de naam Mama's Jasje wel, en het zou zonde zijn dat op dat moment niet uit te spelen. Roland Verlooven ging meteen akkoord, want die bekeek het vanuit commercieel standpunt, en met Gunther erbij zou het allemaal promotioneel op televisie en zo veel beter overkomen en konden we het ook beter in de markt zetten." Als kers op de taart valt Mama's Jasje tijdens de uitreiking van de ZAMU Awards tweemaal in de prijzen: de single-award voor Als de dag van toen en ook de airplay-award.

Gor for it! Limited edition

Het album "Go For It!" verschijnt in 1997 op het Play That Beat!-label extra op een dubbele cd: het album zelf + een poster van de vier heren, aangevuld met enkele hoogtepunten uit hun liveoptreden in Vorst Nationaal, te weten Rock and roll part II, Marjolijn, Dance across the floor samen met Petra, Laat, Ze wil me niet en Diep.

Stop ou encore

Uit De Muziekdoos. Duet met Plastic Bertrand