1995

Delen S

Ik was zo graag bij jou gebleven

Uit De Muziekdoos - Oudjaar

Dein ist mein ganzes Herz

Uit het programma 'Rosa's wafelbak' met Walter Baele

Chérie (is in da house)

Eddy Wally steekt zijn hit Cherie in een nieuw jasje in 1995. Hij zet samen met Vlaanderen het nieuwe jaar in tijdens De Muziekdoos op Oudejaar.

Granada-Dakar

Koen doet tussen 29 december 1995 en 14 januari 1996 mee aan de rally "Granada-Dakar". Auto's zijn en blijven trouwens een van de grootste passies, zowel van Kris als van Koen.

Diep in mij

Uit De Muziekdoos

Rode lippen moet je kussen

Uit De Muziekdoos

Kiss me goodbye

Wendy zingt Kiss me goodbye in het populaire televisieprogramma De Muziekdoos.

25 jaar Nicole & Hugo

De tweede december 1995 zetten Nicole en Hugo vijfentwintig kaarsjes op hun carrièretaart in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Internationaal klinkt het album dat zij dat jaar opnemen Home and away. Op dit album uitsluitend anderstalige liedjes: Home and away, Cuando vuelva a tu lado, The glory of love, Illusionen, Donner pour donner en What a wonderful world.

In 2000 nemen zij in de PM Mastering Studio in een productie van Eddy Aelbrecht in eigen beheer voor NHS Productions het album True love op. Er wordt door de bank voor Engelstalige songs gekozen zoals Ziggy, The world is stone, Smoke gets in your eyes en They can't take that away. Hier en daar wordt er tussendoor toch in het Nederlands gezongen: Baby baby, Jij bent zo lief en Goeiemorgen, morgen.

Geef de kinderen de wereld

Dana Winner kijkt naar de toekomst en vraagt Geef de kinderen de wereld in het programma De Muziekdoos.

Mijn Vlaanderenland

Uit De Zevende Dag

Night of the Proms

We zouden hen er niet meteen verwachten, maar in november 1995 staat Clouseau op het podium van "The Night of the Proms" in Nederland, geflankeerd door Andrea Bocelli, Al Jarreau, Bryan Ferry, Roger Hodgson en John Miles. Tijdens de "Zamu-Awards" worden ze dat jaar onderscheiden als beste groep Nederlandstalig.

Don't cry little child

Uit het programma 'De Muziekdoos' met Johan Verstreken

Café Vlaanderenland

Reportage in het programma Schermen over het stamcafé van Willem Vermandere Vlaanderenland.

Passie

Uit het programma 'De muziekdoos' uit 1995

Portfolio

Een enorme switch maakt Yasmine twee jaar later met het album Portfolio. Ze was het beu in het weekend van discotheek naar discotheek te hollen om daar een paar liedjes te kwelen en hop, verder naar de volgende danstempel. Ze hield intussen meer en meer van het repertoire van Daniel Lanois, Emmylou Harris en vooral Joni Mitchell. Yasmine tekent een contract bij Dino en krijgt tijdens de opnamen muzikale steun van onder anderen Eric Melaerts, Jody Pijper en Piet Van den Heuvel.

Als eerste single uit Portfolio wordt een song van John Terra Diep in mij op tekst van Daniel Ditmar gelicht, volgens John een van de mooiste liedjes die hij ooit heeft geschreven. Yasmine was bij John op bezoek en koos uit een hele rist demo's zonder aarzelen Diep in mij, dat ze eerst nog aan haar producer Eric Melaerts wilde voorleggen, die er volgens John een subliem arrangement bij schreef, wat het liedje een extra dimensie gaf.

Dat album Portfolio leverde nog een grote hit op, een song van Phil Spector, Gerry Goffin en Carole King: Ik was zo graag bij jou gebleven, oorspronkelijk door The Ronettes op plaat gezet als Is that what I get for loving you?, goed voor een achttiende plaats in de BRT Top Dertig in de lente van 1995. Portfolio wordt iets later met goud bekroond.

El bandido

Frank brengt op Guys platenlabel Centropa een coverversie van de Will Tura -hit El Bandido uit. Dat liedje heet oorspronkelijk The Great El Tigre, door Cy Coben geschreven en in 1966 door Stu Phillips, de Canadese Jim Reeves, op plaat gezet. Het was Nelly Byl die er speciaal voor Will een Nederlandse tekst bij schreef. De tiende december 1966 stond Tura er bij ons mee op één. "Dat liedje lag al jaren in mijn kast, nog voor de soundmixshow, nog voor het Beyers-verhaal. Ik had dat ergens in het Antwerpse opgenomen, in een bescheiden living, maar eerder in een uptempo, een soort dansante houseversie. Dat was dus heel primitief opgenomen, maar dat had iets en Guy zag het wel zitten om dat zo op plaat uit te brengen." Die versie van Frank, die in Vlaanderen de vierde november 1995 werd uitgebracht, slaat bij ons niet aan, maar wordt vreemd genoeg wél in Nederland opgepikt en veel gedraaid. "Ik had het geluk", vult Frank aan, "dat dat liedje in 1996 door een piratenzender in Nijmegen werd opgepikt. Zij begonnen mijn Spaanse versie van El Bandido zo goed als grijs te draaien. Het regende telefoontjes met als gevolg dat de rest van Nederland volgde en dat ik er de achtste juni 1996 mee op de negentiende plaats in de Nederlandse Top 40 stond. In Nederland gingen er vijfentwintigduizend exemplaren van over de toonbank. Wij hadden tegen die tijd een Nederlandse platenfirma (RPC) gevonden, die dat nummer op single wou uitbrengen. Zo is die bal aan het rollen gegaan."