1994

Delen S

De koudste kerstmis

Uit Schoner dan de dagen

Heidschi Bumbeidschi

Uit het kerstprogramma Schoner dan de dagen

Leise reiselt der Schnee

Koen Crucke zingt Leise reiselt der Schnee in Schoner dan de dagen, een muzikaal programma rond Kerst.

1994

Uit 'Schermen'. Stef zingt het liedje '1994' bij het jaaroverzicht.

25 jaar

Jubileumshow rond 25-jarige carrière van Johan Verminnen.

Tura in Symfonie II

Will Tura nodigt Koen in de loop van de maand november 1994 uit om samen met hem tijdens "Tura in symfonie II" in Vorst Nationaal een liveversie neer te zetten van Kom reik me je hand.

When I need you

Uit Tartufo

I'll have to say I love you in a song

Uit Tartufo

De Nieuwe Snaar Revue

Tijdens de maanden mei en juni wordt er veel gebrainstormd en gaan ze in samenspraak met hun platenfirma EMI werken aan een uitgebreide verzamel-cd. Hun nieuwe voorstelling "De Nieuwe Snaar Revue" moet sowieso dolle pret worden. Er worden gasten uitgenodigd zoals het Trio Grande, drie a-capelladames, sitdowncomedian Earl Okin (speelde ooit in een voorprogramma van Wings) en illusionist Gili. Het Trio Grande is ook te horen op het nieuwe album. In Studio Impuls in Herent wordt onder andere Mocking Bird Hill ingeblikt, met een knipoog naar Les Paul & Mary Ford. De dames Grande mogen hier alvast laten horen wat ze kunnen. Om dat trio de nodige ervaring te gunnen, mogen de dames hier en daar mee op tournee. De maand augustus wordt voorbehouden om aan de nieuwe show te sleutelen en te prutsen. Er moet koste wat het kost vuurwerk aan te pas komen. Samen met regisseur Marc Peeters wordt alles tot één mooi geheel gekneed tijdens hun vele repetities in het cultureel centrum van Jezus-Eik. In "De Warande te Turhnout heeft de eerste november de première plaats. Voorafgaand aan de show lanceerde EMI in de maand oktober al hun album "De Nieuwe Snaar Revue", goed voor zesentwintig songs, waaronder als toetje Le chat du Pharaon, Die schöne Müllerin en El nadador. Acht liedjes verschenen niet eerder op cd.

Mijn paradijs

Met drie hits op zak wil Dana haar carrière fijner afstemmen. Zij knoopt met De Blende van haar platenfirma Assekrem een gesprek aan dat zij haar horizon wil verbreden en gaat ook een gesprek voeren met platenfirma EMI. Uiteindelijk blijkt EMI de beste partner.

Om dat contract in te kaderen, neemt Dana voor EMI als eerste album in 1994 Mijn paradijs op dat in de maand november van dat jaar gereleaset wordt. Het kleine paradijs, een liedje geschreven door Bart Van den Bossche samen met Guido Ceulemans, wordt de eerste single daaruit. De negende juli staat zij daarmee op één in de Vlaamse Top Tien.

Producer Wilfried van Baelen gaat met haar op zoek naar een klassiek nummer en belandt bij een deel van Wolfgang Amadeus Mozart uit diens Concerto voor klarinet in A, K. 622. Wilfried arrangeert het adagio op een tekst geschreven door Ingrid Vloemans. In het najaar van 1994 blijkt Hopeloos en verloren in de hitlijsten een schot in de roos. Bij de uitreiking van de Gouden Ogen door de kijkers van VTM zit er voor Dana opnieuw een trofee in als beste zangeres.

Op het einde van 1994 krijgt Dana van haar platenfirma te horen dat er van Mijn Paradijs honderdduizend exemplaren werden verkocht, goed voor drie keer platina. Met Westenwind, een Nederlandse tekst van Herman Pieter De Boer op de hit One way wind van The Cats, dat ook op die cd staat, heeft Dana bij ons nog maar eens een nummer één. In Nederland wordt het liedje ook opgepikt en belandt daar de tweeëntwintigste juli 1995 op de zeventiende plaats in de Top Veertig.