1993

Delen S

Vurige tongen

Uit Margriet op Oudejaar

Woordenloos

Dana Winner zet het nieuwe jaar in bij Margriet op Oudejaar met Woordenloos

Exit Ben, Herman en Steven

Ben Destrycker was het vaak optreden op een bepaald moment meer dan beu. Optreden voor bomvolle zalen lag hem niet meer. Mama's Jasje was volgens zijn idee té populair geworden. Zo speelde hij liever in een gezellig café dan op grote festivals. Peter daarover: "We voelden al in de studio tijdens de opnamen van ons derde album dat de rek er wat uit was, de inzet was aan het uitdoven. Ben wou de plaat nog wel afwerken, maar dan ook niet meer dan dat. Hij ging wel nog mee promotie voeren voor de single Alleen liefde. Ben en ik trokken toen met ons tweetjes naar de media." En nadien gaat het snel, want eind december 1993 besluiten Ben, Herman en Steven ermee te kappen en wordt de eerste bezetting van Mama's Jasje opgedoekt.

Heading for a fall

Uit "World Music Awards 1993"

Cuarteto Triangular

Op 28 december van dat jaar zendt de VRT een reportage over het Spaanse avontuur uit onder de titel "Cuarteto Triangular". Met de Spaanse voorstelling kapen de heren het Diploma d'Aplaudiment van het seizoen 1993 weg, uitgereikt door El Premi Sebastià Gasch de Music-hall i Arts Parateatrals. Manager Léon Lamal spoort hen tussendoor aan een show uit te werken, waarmee ze in 1994 hun vijfentwintigjarige bestaan in de verf kunnen zetten, een terugblik, die ze maar één seizoen zullen opvoeren en enkel in de grotere culturele centra.

Cuarteto Triangular

Verslag over de 5 weken durende tournee van De Nieuwe Snaar in Barcelona

Hoop doet leven

Uit Tartufo

Zeven regenbogen

Dana zingt niet over één, maar Zeven regenbogen in het televisieprogramma Tartufo.

Diep verlangen

Uit Kerststerren

Duizend witte duiven

Uit Kerststerren

Couleur Locale

Reportage uit Couleur Locale over Salim Seghers en zijn Marokkaanse tekstschrijver Johnny Larbi Khetouta

Do they know it's Christmastime

Uit Op de afspraak. Yasmine zingt samen met Niels William en Glow een bewerking van "Do they know it's Christmastime" van Band Aid.

Zeven regenbogen

Dana wil koste wat het kost als opvolger een vertaling brengen van een oeroude song die zij kent in de versie van een bewerking door het Nederlandse tweetal Tol en Tol. Die haalden de inspiratie bij de traditional Can the circle be unbroken (by and by) dat in 1928 al op plaat was gezet door Frank & James McCrary die op hun beurt een hymne uit 1907 hadden herschreven. Later wordt het liedje bekend als Will the circle be unbroken.

Ook deze keer wordt Marc Van Caelenberg als tekstschrijver aangetrokken die er Zeven regenbogen van maakt. De single wordt haar derde nummer één op rij: zes weken op één in de Vlaamse top Tien, zeven in Tien om te zien.