1992

Delen S

Teken van leven

Uit Margriet op oudjaar

World Music Awards 1992

Internationaal gezien is hun optreden tijdens de "World Music Awards" in 1992 in Monaco een absolute voltreffer. Hier schittert Vaya Con Dios op één podium samen met Simply Red, Kim Wilde, Olivia Newton-John, Patrick Bruel, Cliff Richard en The Scorpions. De bezetting van Vaya Con Dios is de laatste jaren steeds wisselend. Dani heeft altijd muzikanten bij elkaar moeten zoeken, zeker na het afhaken van Dirk en Jean-Michel.

What's a woman

Uit World Music Awards

Kerstspecial

Jo Vally zingt kerstliedjes samen met het Mechels koor 'Viermaliks'.

Diamond Awards Festival

The Radios zingen op het Diamond Award Festival 'S.O.S. for an angel', 'Dreaming wild' en Shes goes nana'.

Zonder verhaal

Uit Diamond Awards

Letters en lawaai

In 1992 is er op het Play That Beat!-label hun tweede album "Letters en Lawaai", met daarop veertien songs. De titel was een bewuste keuze van Ben, die op die manier hun succes wat wilde relativeren. Uiteindelijk zijn liedjes en zo'n album niet meer dan een hoop letters en wat lawaai. Ook deze keer neemt producer Paul Despiegelaere de honneurs waar. Uit dit album worden drie singles geselecteerd: Teken van leven, Regenboog en Land van 1000 dromen. Voor Teken van leven zit er de vijfde december 1992 een tweede plaats in de Vlaamse Top Tien in. Ben schreef dit nummer met in zijn achterhoofd een ex-vriendinnetje van wie hij hoopte dat ze nog iets van zich zou laten horen, dat ze nog een teken van leven zou geven. Het nummer zal trouwens nadien gecoverd worden door De Kast als Een teken van leven. Regenboog moet het de dertiende maart 1993 met een zesde plaats in die Vlaamse Top Tien stellen.

Zo ver weg

Uit Diamond Awards

Teken van leven

Uit Diamond Awards

Voor kinderen

Eind 1992 brengt Sam, speciaal voor zijn jongste fans die talrijk naar zijn optredens kwamen het album "Voor Kinderen" op de markt met liedjes zoals Mama is jarig, Dat is vakantie en Met opa op stap. Op dat album staan op verzoek van de jonge fans ook een aantal van zijn hits in karaokeversie.

S.O.S. to an angel

Uit Baraka

Teken van leven

Uit Baraka

Changes

Vanaf Changes worden de singles en albums van Jan en Paul uitgebracht onder de naam Soulsister. "Aan de tekst van 'Changes' heeft David echt gesleuteld tot het goed zat. Ik hou niet zo van oppervlakkige teksten, snel wat woorden bij elkaar zetten. Voor mij moet het goed zitten. David had datzelfde gevoel. We hebben bij manier van spreken nog aan de tekst gewerkt tot Paul achter de microfoon klaarstond om het definitief in te zingen", dixit Jan. Changes vinden we de veertiende november 1992 terug op de tiende plaats in de Ultratop. Een klein detail misschien: in 1994 zal Tom Jones een versie opnemen van Changes. De song wordt door Jan en David geproduceerd. Jan en Paul nemen ook de backings voor hun rekening. Tom Jones brengt die song datzelfde jaar uit op zijn elpee "The lead and how to swing it", gereleaset op Interscope Records.

Chris Van Tongelen en Roestvrij

Chris gaat nadien, om wat geld te verdienen, van start met een eigen reisbureau. In 1990 brengt hij zijn allereerste single op de markt, Liever met z'n twee. Iets later richt hij het groepje Roestvrij op. Die scoren behoorlijk met hun debuutsingle 5 dagen op 7, een tekst die Chris schreef op de melodie van Walking on sunshine van Katrina & The Waves, en laten nadien nog van zich horen middels de singles Jong zijn en Noem het maar geluk. Met dat laatste nemen zij in 1993 deel aan "Eurosong", waar ze de vijfde plaats bezetten. In 1996 neemt Chris in zijn eentje deel aan "De Gouden Zeemeermin" en belandt hij net buiten de finale met het liedje De toekomst. Hij wordt wel bekroond met de personalityprijs.