1991

Delen S

Nu of nooit & Ik wil je

Uit 'Margriet op oudjaar'

Ga met me mee

Bart Van den Bossche zingt 'Ga met me mee' tijdens 'Margriet op oudejaar'.

Vergeet me niet

Uit Baraka

William

Op 24 december 1991 pakt De Nieuwe Snaar in Strombeek-Bever uit met de première van de theatervoorstelling "William", de vijfde op rij. Pas de week voorafgaand aan die première heeft de show de juiste vorm gekregen, het blijft sleutelen tot het laatste moment. Try-outs waren er al op 18 december in Tilburg en de dag nadien in 's-Hertogenbosch. Op 23 december is er voor alle zekerheid nog een generale repetitie. Ze beginnen er 's ochtends om negen uur aan, om pas 's avonds rond elf uur af te ronden. De show staat bol van de hommages: aan Canned Heat, Inspector Clouseau, Slim Gaillard, René Magritte... Stevige elektrische rock wordt afgewisseld met stille momenten en een heuse countryachtige tranentrekker.

Madeleine la Marolienne

Uit Toon 75

Het peukje

Uit Toon 75, een gelegenheidsprogramma n.a.v. de 75ste verjaardag van Toon Hermans

Money makes the world go around

Uit Baraka

Valentine

Uit De Muziekdoos

Moeder Cordula

Uit De Zevende Dag

Ik wil maar zeggen

Uit De Zevende Dag

De vluchteling

Uit De Zevende Dag

Bange blanke man

Uit De Zevende Dag

Tijd voor Koen

Een fragment uit Tijd voor Koen, het televisieprogramma van Koen zelve. Hij zingt Ach, wie so herrlich zu schau'n eine Nacht in Venedig van J. Strauss.

Dreaming wild

Uit Kom op tegen kanker-slotgala

Op de soundtrack van 'Boys'

In 1991 draait Jan Verheyen samen met acteurs Michael Pas, Tom Van Bauwel en Francesca Vanthielen, om er een paar te noemen, de film "Boys". Op de soundtrack staan een rist bekende namen, waaronder Helmut Lotti, Beverly Jo Scott, Ludo Mariman en ook The Radios, goed voor een drietal nummers: You can get it if you really want, oorspronkelijk van Jimmy Cliff, Somebody to love van The Great Society en Dreaming wild, geschreven door Bart himself. "Ik beken eerlijk dat dit toch wel een aparte song is in het repertoire van The Radios. Hier gebeuren dingen die normaliter in de popmuziek niet voor de hand liggend zijn. Ik gebruikte intervallen die niet echt poppy klinken. Ook de tekst klinkt poëtischer dan normaal. Op die soundtrack staat trouwens, je moet maar eens luisteren, een geweldige versie van "I heard it through the grapevine" van Marvin Gaye door Ronny en Robert samen met Toots Thielemans." Dreaming wild duikt de zevende december 1991 in de Top 50 en houdt daar de vierde januari 1992 halt op de vierentwintigste plaats. De veertiende december noteren we het nummer op plaats 28 in de BRT Top 30. De soundtrack wordt uiteindelijk met goud bekroond en voor hun bijdragen aan deze film krijgen The Radios de Pallieterprijs van de Vereniging voor Belgische Cineasten.

Zo ver weg

Uit Dank u wel, Vlaanderen voor Kom op tegen Kanker