1991

Delen S

Nu of nooit & Ik wil je

Uit 'Margriet op oudjaar'

Ga met me mee

Bart Van den Bossche zingt 'Ga met me mee' tijdens 'Margriet op oudejaar'.

Vergeet me niet

Uit Baraka

William

Op 24 december 1991 pakt De Nieuwe Snaar in Strombeek-Bever uit met de première van de theatervoorstelling "William", de vijfde op rij. Pas de week voorafgaand aan die première heeft de show de juiste vorm gekregen, het blijft sleutelen tot het laatste moment. Try-outs waren er al op 18 december in Tilburg en de dag nadien in 's-Hertogenbosch. Op 23 december is er voor alle zekerheid nog een generale repetitie. Ze beginnen er 's ochtends om negen uur aan, om pas 's avonds rond elf uur af te ronden. De show staat bol van de hommages: aan Canned Heat, Inspector Clouseau, Slim Gaillard, René Magritte... Stevige elektrische rock wordt afgewisseld met stille momenten en een heuse countryachtige tranentrekker.

Madeleine la Marolienne

Uit Toon 75

Het peukje

Uit Toon 75, een gelegenheidsprogramma n.a.v. de 75ste verjaardag van Toon Hermans

Money makes the world go around

Uit Baraka

Moeder Cordula

Uit De Zevende Dag

Ik wil maar zeggen

Uit De Zevende Dag

De vluchteling

Uit De Zevende Dag

Bange blanke man

Uit De Zevende Dag

Tijd voor Koen

Een fragment uit Tijd voor Koen, het televisieprogramma van Koen zelve. Hij zingt Ach, wie so herrlich zu schau'n eine Nacht in venedig van J. Strauss.

Zo ver weg

Uit Dank u wel, Vlaanderen voor Kom op tegen Kanker

Hoog in de wolken

Uit Baraka

Zo ver weg

Uit Baraka

Mark Ghyssels

In de herfst van 1991 had keyboardspeler Marc Ghyssels (geboren de achtste juni 1968 in Asse) zich bij de groep aangesloten. Peter weet nog goed dat ze in die periode enkele audities op het getouw hadden gezet. "We werden stilaan bekender, onze populariteit begon te stijgen. In eerste instantie wilden we er een extra gitarist bij. We oefenden toen in Wambeek (een dorp in de provincie Vlaams-Brabant). Ook al was Marc een toetsenist, toch kwam hij zijn kans wagen en waren we zo onder de indruk van zijn kennis en kunde, dat we hem meteen in de groep hebben opgenomen."