1990

Delen S

Through before we started

Uit Margriet op Oudjaar

Hij is jong

Uit 'Liedjes voor Mondiale'. De Kreuners maakten voor de Mondiale 1990 'Hij is jong', een liedje over Enzo Scifo. Dit is een parodie op 'Zo jong'.

Haar eerste album

Wanneer zij in 1990 van de VRT een Gouden Bertje in ontvangst mag nemen als populairste tv-figuur, maakt zij van de gelegenheid gebruik haar eerste single als Wendy Van Wanten aan het publiek voor te stellen en dat wordt het liedje Bij jou zijn geschreven door Paul Vermeulen en Marc Dex . Bij jou zijn bereikt in 1991 net de tiende plaats in de Vlaamse Top Tien. Zes maanden later valt de keuze op Kijk eens diep in mijn ogen, een duet dat zij opneemt samen met Willy Sommers . De eenentwintigste september staan zij op één in de Vlaamse Top Tien.

Je kan het een gewiekste zet noemen, maar als opvolger kiest zij voor het liedje Iemand dat zij samen met haar zoontje Dylan opneemt, al heeft het singlekopend publiek daar niet echt oren naar. Ook niet naar liedjes zoals Holiday Love, Ik zie je graag en Altijd samen met jou die ook op haar eerste album Verliefd staan dat in 1991 op het CNR label wordt uitgebracht.

Wanneer Herr Seele en Kamagurka op tv verschijnen met de TV1-reeks Lava wordt Wendy in de tweede reeks uitgenodigd om daarin de rol van Emmanuela te spelen. Om van de Wendyhype mee te profiteren, duikt haar personage op in het stripalbum De Poenpakker rond de figuur van Jean-Pierre Van Rossem, getekend door Erik Meynen.

Alles gaat voorbij

Uit Baraka

Eenzaam zonder jou

Uit Turalura

Turalura

Ode aan Will Tura door Raymond Van Het Groenewoud, Elisa Waut, Won Ton Ton, The Pop Gun, The Scabs, Soulsister, Noordkaap, Dirk Blanchart, The Paranoiacs, Bart Peeters, Hugo Matthysen en Dani Klein.

Het kan niet zijn

Uit Turalura

Gimme love

Uit De Zevende Dag

Lucky day

Uit De Zevende Dag

Aan mijn darling

Uit Baraka

Turn it up

And the hits keep on comin'. De tweeëntwintigste december 1990 wordt er weer een nummer van Technotronic in de markt gezet, deze keer featuring Melissa & Einstein. Met Turn it up, geschreven door Jo samen met Colin Case en Melissa Beckford, staat Technotronic een week later op plaats 39 in de Top 30. In de Britse Top 40 noteren we een tweeënveertigste plaats. Amerika slaat een beurt over. Even polsen bij Patrick Busschots, die in dezen ook nu weer een stevige vinger in de pap had: "We overlegden altijd met Jo wie aan het volgende project zou meewerken. Daar werd grondig over nagedacht. Die artiesten moesten ook ogen op het podium en moesten ook een aardig stukje kunnen dansen. Opgelet, want velen maken daar een denkfout. Technotronic was niet uitsluitend en alleen voorbehouden aan Manuela. Er werd zelfs met graagte gewisseld. Daarom dat we ook regelmatig audities organiseerden. Tourmanager Albert Samuel tipte ons regelmatig enkele namen en zo ontdekten we tijdens een auditie het talent van Melissa."

Danny & Sylvie

Danny, die voortdurend naar hitgevoelige nummers blijft zoeken, stapt naar Sony/CBS met het voorstel een vertaling te maken van Le téléphone pleure van Claude François en samen met het kindsterretje Sylvie Melody zingt hij eind 1990 De telefoon huilt mee naar de eerste plaats van de Vlaamse Top Tien. Sylvie Melody, alias Sylvie De Bie. Met haar vertaling van Ben van Michael Jackson veroverde zij in 1990 de harten van gans Vlaanderen. Zowel Ben als De telefoon huilt mee levert Sylvie op negenjarige leeftijd twee gouden platen op. Door de strenge wetgeving in België op kinderarbeid stopt zij na een tijdje met zingen. Nadien zal zij gaan optreden met diverse groepen: Lace, Liquid featuring Silvy en Sylver. Dat verhaal bij Sony houdt twee jaar stand

Films

In 1990 is Koen Wauters te zien in de films "My blue heaven" en iets later in "Intensive Care". "My blue heaven" werd geregisseerd door de Nederlandse cineast Ronald Beer. "Intensive care" dateert van 1991 in een regie van Dorna van Rouveroy.

Bwana Kitoko

Uit Zeker weten