1987

Delen S

Ik mis je zo

Uit Mike's Music

La mamadora

In 1987 gaat Bart de exotische tour op met La Mamadora. Hij is te gast in het programma Carrousel.

Laat ze gaan

Uit De pak de poen show

A-rum-a-dum-dum

Uit 'Diamond Awards Festival'

Terugblik

Overzicht zangcarrière Johan Verminnen

Just a friend of mine

Uit Bingo

Hemelhuis

Koen Crucke zingt Hemelhuis, met Marc Matthys op de piano.

De muzikale jeugdjaren

Omdat zingen hem wel ligt, volgde Sam al vanaf zijn veertiende zangles met nadien dictie en logopedie. Op zijn zeventiende volgt Sam een jaar lang notenleer aan het conservatorium van Mechelen. Na zijn achttiende gaat Sam in Mechelen de richting mannequin-fotomodel volgen via deeltijds onderwijs. Dat is gemakkelijk meegenomen, want hij moet maar twee halve dagen naar de les en voor de rest kan hij zich met zijn carrière bezighouden.

Love is blue

Bob Benny brengt Love is Blue live op televisie bij Mike.

Brazil

Omdat Sergio niet echt van hout pijlen weet te maken, gaat hij na zijn legerdienst met de financiële steun van pa een taverne uitbaten in Linden. "Ik had niks. Ik heb tot mijn eenentwintigste moeten wachten vooraleer ik een eigen zaak kon opstarten, eerder mocht in die tijd niet. Ik had tijdens mijn jeugdjaren ook wat uitgespookt hier en daar, dus een blanco strafregister had ik niet. Ik ben een paar keer veroordeeld voor uit de hand gelopen vechtpartijen. Mijn vader had in die tijd al een eigen fabriek uit de grond gestampt en hij stelde me voor de keuze: ofwel bij hem komen werken ofwel samen een respectabel horecabedrijf opstarten. Ik koos dus voor dat laatste met de centen van pa. De dertiende augustus 1987 opende ik in Linden taverne "Brazil"." Die "Brazil" was aanvankelijk een rustige zaak, een café-taverne, voor al even rustige mensen, zoals zijn vader dat ook wou, maar Sergio zint dat niet lang. "Die zaak draaide heel goed. De mensen konden daar bijvoorbeeld een steak eten met friet. Ik draaide dan ook muziek. In het begin, zoals het hoorde, rustige muziek. Maar ik voelde me daar als jonge snaak niet zo goed bij. Ik begon die zaak almaar meer naar mijn hand te zetten en stilaan werd het eerder een discotheek dan een taverne."

Marktrock

Optreden van Johan Verminnen tijdens Marktrock 1987 in Leuven.

Marktrock 1987

Eerste optreden van Clouseau op Marktrock 1987. Aankondiging door Big Bill.

Marktrock 1987

In 1986 was Kris aan de slag gegaan als promojongen bij platenfirma Ariola. Hij had Jokke Kerkhofs leren kennen, de drijvende kracht achter "Marktrock" en hem warm gemaakt om op regelmatige basis ook eens nieuwe onbekende groepen uit te nodigen, Clouseau en Vrienden bijvoorbeeld. Zij mochten op de Oude Markt in Leuven de editie van 1987 openen, op voorwaarde dat ze gratis zouden optreden, wat ze in dank en met graagte aanvaardden. Voor ze naar "Marktrock" trokken, vond Kris het promotioneel gezien toch beter dat ze daar een single konden aanbieden. Hij trekt naar uitgever Hans Kusters die er meteen wat in ziet. Hij neemt met hen het nummer Brandweer op, een song van Bob Savenberg. Er worden amper iets méér dan vierhonderd exemplaren van verkocht. Op de B-kant staat het liedje September, eveneens van de hand van Bob. Maar Kusters blijft in hen geloven en brengt snel de single Ze zit (achter me aan) uit. Later zullen ze het vertalen als She's after me.