1986

Delen S

'k Zen zo gere polies

Bewerking van J'aime la vie van Sandra Kim uit het programma Reveillon (31/12/1986)

Een Nieuwe Snaar in 't Oude Jaar

De Nieuwe Snaar is intussen ook gelauwerd door de VRT-televisie, die hun in 1986 de kans biedt om hun kunnen op oudejaarsavond op het scherm te etaleren in de show "Een Nieuwe Snaar in 't Oude Jaar". Ze mogen ook enkele gasten uitnodigen, onder wie José Happart, Drs. P en Les Ballets Contemporains de La Belgique.

Voor wat het waard is

Uit 'Reveillon', eindejaarsshow van de BRT

Hartelijk Gefotografeerd

Als trio nemen Jan, Kris en Geert in 1986 hun debuutplaat op, "Hartelijk Gefotografeerd". Voor deze productie trekt De Nieuwe Snaar naar de studio in het gezelschap van producer Jean Blaute. Ze bespelen alle instrumenten zelf. Blaute hield zich tevens bezig met de klavieren en de drumprogrammatie. Voor gastmuzikanten was er geen speelruimte omdat het budget dat niet toeliet. Ze blikken tien liedjes in met daarop de vaak gedraaide en over de radio te horen ¨¨De fotografie, Dynastie-Rap en Ardennen Doo-wop. De twintigste december van dat jaar staan ze met Dynastie-Rap** op zes in de Vlaamse Top Tien. Het is Hugo Matthysen die hun belangrijkste tekstleverancier wordt.

Mijn grote liefde heet muziek

'Mijn grote liefde heet muziek' was een muziekprogramma van Eén met Zjef Vanuytsel als centrale gast.

Carte Blanche

Programma Carte Blanche met de liedjes "De jeugd van tegenwoordig", Mijn voeten bleven staan", "Je betekent niets als niemand om je geeft", "Als ze eet", "De dag dat mijn meisje mij verliet", "Rode lampen en haven-vampen".

Meeuw

Uit 'Kwarteeuw kleinkunst - Wissel op de toekomst'

Carl Lewis

Voor de aardigheid vermelden we dat Fred in 1986 samen met Cris Lennarth en Jean-Pierre Dagleth tekent voor het nummer Break it up, dat producer Eddy Luyckx op plaat zet samen met de legendarische sprinter Carl Lewis. Lewis won in de loop van zijn carrière tien olympische medailles. De single belandt de vijfentwintigste oktober op de vierentwintigste plaats in de Top Dertig.

Congo Express

Uit 'Bingo'