1985

Delen S

Een eenzaam hart

Uit Sjo Bis Time

Sha-la

Uit de Oudjaar-uitzending van de BRT

La-La

In 1985 winnen zij de Tasse d'Or op het theaterfestival in Cannes. In Avignon worden ze bekroond met de Prix du Off. In datzelfde Frankrijk spelen ze dat jaar op 21 november hun vijfhonderdste concert. In ons land gaat op 24 december hun nieuwe show "La-La" in première in de Beursschouwburg in Brussel. Er is dat jaar in de Parijse Olympia hun optreden als Les Snaars.

Op het Koninklijk Paleis

Op vrijdag 13 december zijn De Strangers te gast op het Koninklijk Paleis in Brussel naar aanleiding van de zilveren bruiloft van koning Boudewijn en koningin Fabiola. Ze zingen daar drie liedjes, waaronder Den dopper. John durft het aan om aan het aanwezige publiek te vragen of de doppers aan de linker- en de rest aan de rechterzijde wil gaan staan. Den dopper hadden ze in 1978 al opgenomen en het was een vertaling van The Melodians' Rivers of Babylon, nadien succesvol gecoverd door Boney M. De Strangers staan met Den dopper de eerste juli 1978 op twee in de Vlaamse Top Tien.

Gelukkig samen

Uit De steek-er-wat-op-show

Kom dans een slow

Uit Sjo Bis Time

Ik ben verloren

Uit Sjo Bis Time met als thema Lichtjes van De Schelde

Jan

Uit het programma Sjo Bis Time

Strangerestaurant

We mogen bij dit alles niet vergeten dat De Strangers ook regelmatig naar het theater trokken met een avondvullende show. In 1984 is het - na "Jubilee", "Bloemmekee" en "Strangeritis" - de beurt aan "Strangerestaurant". Ze omschrijven het in hun programmaboekje als een dialekkernij voor dialectuelen. Ze dienen het programma op alsof het een meergangenmenu is. De tweede november 1985 is het opnieuw prijs in de Vlaamse Top Tien. Dan schitteren ze daar op één met 'n Antwârpse griet, u wellicht bekender in de oren klinkend als London girls van Chas & Dave.

Eviva Espana

Uit Sjo Bis Time

Trillion

Fred speelt zich in zijn eentje in de kijker met zijn project Trillion. De twaalfde oktober 1985 staat hij in de Top Dertig met het samen met John Vijdt geschreven Belgian girl.

Eviva Espana

Uit Sjo Bis Time

Moeders houdt uw dochters binnen, want De Kreuners spelen binnenkort in uw dorp.

Louis De Lentdecker in De Standaard

In het eerste jaar zat ik nog in de richting toneel. In dat tweede jaar ging het er gemoedelijker en vrijer aan toe. Ik ben toen veel opgetrokken met Myriam Bronzwaar.

Ingeborg over Myriam Bronzwaar