1981

Delen S

Pas op

In 1981 levert Perte Totale tien songs voor "Pas Op", het eindejaarsprogramma van de Socialistische Omroep, onder meer Lege buik, Gebedje, Nooit meer oorlog en Kerelslied. Die liedjes worden een jaar later verzameld op het album "Pas Op" en uitgebracht op het Racoon-label.

Het leven is als toneel

Uit Hitring

Zij heeft stijl

Uit 'Hitring'

Ik voel me goed

Een positieve Johan Verminnen zingt Ik voel me goed, in het populaire programma Hitring.

Aan het strand van Oostende

Uit het programma "Louis Neefs profiel van een zanger-politicus"

Heideroosje

Een gesnorde Louis Neefs zingt het nummer Heideroosje in The good old days.

Ding Dong Christmas Song

In 1981 neemt Wim De Craene een kerstsingle op in een gezamenlijke productie van Gus Roan en Marc Malyster Ding Dong Christmas Song. Hij zingt dit samen met Sofie, The Veterans, Venus, Ricky Gordon, Nancy Dee en Perte Totale.

De Nieuwe Snaar

Op het einde van 1981 besluit Stef Koekoekx De Snaar te verlaten. Doordat Stef nogal druk met zijn bedrijf bezig was en zich niet altijd vrij kon maken voor optredens, moesten ze regelmatig aanbiedingen weigeren. Jan en Kris waren ook erg ambitieus en wilden stevig verder stappen. Zij gaan hun zinnen op een nieuwe groep zetten, De Nieuwe Snaar, en doeken in 1981 De Snaar op. Zij speuren naar twee nieuwe muzikanten. In eerste instantie acteur Marc Peeters, die voor het visuele aspect mag zorgen, maar dat loopt niet vlot. Hij wordt na samenspraak regisseur van de groep. Vervolgens kloppen ze ook aan bij Geert Vermeulen, die net gestopt was met zijn groep Het Stekkedozeke.

Ik moet geen grootse finale beleven. Ik heb voor de muziek en het orkest geleefd.

Francis Bay

Met pensioen

Op het einde van de jaren zeventig is het Francis Bayverhaal afgelopen. Internationaal gezien was de belangstelling voor zijn elpees wat afgenomen, al deed hij in Europa nog van zich spreken. Toen hij 67 werd - hij had van de BRT al twee jaar langer mogen werken dan wettelijk was toegelaten omdat ze niet meteen een geschikte vervanger vonden - werd er een examen uitgeschreven en kwam Freddy Sunder als nieuwe dirigent uit de bus. Aan Francis werd beleefd gevraagd zijn dirigeerstok aan Sunder door te geven. Het was alsof ze hem de grootste liefde van zijn leven afnamen. Hij beschouwde het als een persoonlijke aanval op zijn jarenlange inzet en zijn veelzijdig talent en hij heeft dat de VRT een lange tijd kwalijk genomen.

Gezellig samenzijn

Uit 'Noord-Zuid'

Raymond Van Het Groenewoud - Chachacha

Uit het programma 'Hitring'

Dzjin

Uit Dzjin een programma over De Snaar en De Nieuwe Snaar

Thuis

Miel Cools zingt het liedje 'Thuis' in het programma 'Zuid Noord'.

Eufrasie Van Doemelen

Uit Hit Hit Hoera

Geef mij nog een kans

Geef mij nog een kans, vraag Marva in het televisieprogramma Hit hit hoera.