Technotronic

Get up!

De achtste januari 1990 ligt de maxi Get up! in de winkel. "Uiteraard had ik thuis niet stilgezeten. Ik zag dat succes van "Pump up the jam" almaar aangroeien en voelde aan dat zich een vervolg opdrong. Ik heb iets gemaakt dat naar mijn gevoel dicht bij "Pump up the jam" aanleunt. In de danswereld werd dat vaak zo gedaan. Je maakte als vervolgverhaal op een hit gewoon een soort blauwdruk van dat succes. Let wel, we maakten in die tijd muziek met beperkte middelen en dan grijp je makkelijker terug naar een bepaalde stijl. Wat ons betreft was dat: dezelfde bassound, dezelfde drumklank, dezelfde structuur. Eigenlijk een soort variatie op hetzelfde thema, ook nu in nauwe samenwerking met Manuela."

Er verschijnen van Get up! gelijktijdig zowel een 7- en een 12 inchsingle als een cd-single plus een cd-maxisingle. "Ik stelde die nummers in eerste instantie samen gericht op de discotheken. Als we zagen dat er een overstap in zat naar de popcharts en de radio, kortte ik die nummers in tot volwaardige singles." Voor de singleversie van Get up! zit er een nummer één in: in België, Finland, Spanje en Zwitserland. In de Nederlandse Top 40 houdt de single halt op de tweede plaats. In Engeland moet de single de top drie delen met Kylie Minogue en Sinéad O'Connor. In de Amerikaanse Billboard Hot One Hundred staat Get up! in het voorjaar van 1990 op de zevende plaats genoteerd.

Aanvullend noteren dat van Get up! in 1989 op single Get up! (the '98 sequel) verschijnt en een jaar later Get up! (the '99 sequel). In Frankrijk en Canada zien we Get up! nadien nog eens opduiken in 2007 in de versie van Global Deejays, featuring Technotronic. Global Deejays is een Oostenrijks team met daarin de dj's Konrad & Florian Schreyvogl. Ze scoren met hun versie zelfs een nummer één in Oekraïne.