Stef Bos

Wereldwijd

Van januari tot juni 2017 gaat Stef samen met zijn band weer toeren met de voorstelling Wereldwijd, ontstaan in een kleine werkkamer in Kaapstad aan de piano. Het is de broedplaats van een voorstelling die geboren is in Zuid-Afrika en vervolgens vanaf februari 2017 noordwaarts zal vliegen naar de Lage Landen. Vanaf zijn derde cd Vuur ontstond veel van zijn repertoire reizend door Europa en Afrika.
 Dat repertoire en de reisdagboeken die hij onderweg volschreef vormen de basis voor een voorstelling die heen en weer beweegt tussen de binnen en de buitenwereld.
 Het vreemde als een spiegel om jezelf te leren kennen. “Met alle informatiebronnen die tot onze beschikking staan hebben we de neiging de wereld kleiner te maken. Ik ook. Zo klein dat ik niet meer praat met degenen die naast me staat maar eerder op het scherm van mijn telefoon zit te kijken.
Wat dat betreft, was het een bewuste zet om deze voorstelling te maken, ook om mezelf weer wakker te schudden uit mijn kleine wereld want grenzen zijn er om bij tijd en wijle gepasseerd te worden", aldus Stef Bos. Zo zijn ze op 24 januari live mee te maken in Kaapstad, op 1 februari in het Nederlandse Veenendaal en op 16 februari in het Belgische Mol.