Sanne

Hun Ja-woord

Om hun relatie extra in te kleuren, geven Erik en Sanne op achtentwintig oktober 1996 hun ja-woord. Hun liefde werd het jaar voordien, de vijfentwintigste oktober, bekroond met de geboorte van hun dochter Maartje .

Er wordt ook een nieuw album geboren: In één woord. Van de hand van Claude Lemesle vertalen Erik en Marc Van Caelenberg Lange weg dat de eerste singlekeuze wordt, goed voor een tiende plaats in de Vlaamse Top Tien. Pal in de hitroos schiet Sanne met haar versie van The power of love, de zesentwintigste augustus 1996 goed voor de hoogste notering in de Vlaamse hitlijsten. Van Land van ons twee hangt er intussen thuis een gouden versie tegen de muur, net als trouwens van het duettenalbum Mee met de zon, het album De mooiste van Erik en Sanne, Vertrouwen en De Fantastische Expeditie en platinum voor Details en Veel liever. Op datzelfde album durft Sanne het ook aan haar eigen interpretatie neer te zetten van Ziggy dat wij eerder al kenden in de uitvoering van Céline Dion.

Als kroon op dit alles scoren Erik en Sanne in 1997 nog eens lekker met De laatste bolero, twee jaar voordien in Duitsland als Der letzte Bolero een stevige hit voor Die Flippers. Een schlager, dat wel, al slagen Erik en Sanne erin het net een niveau hoger te tillen. In één woord is ook de titel van de theatertournee waarmee Sanne in 1997 door Vlaanderen trekt.