Sanne

Veel te mooi

Erik nodigt Sanne thuis uit en samen beluisteren zij enkele nummers en bespreken een eventuele samenwerking die er ook heel vlug komt, want Erik had tijdens een vakantie in Joegoslavië Dome Moj van Meri Cetinic opgepikt, in 1989 de inzending voor het liedjesfestival in Split, zeg maar de Baccarabeker van de Balkan.

Samen met Willy Smets had Erik de tekst voor Veel te mooi klaargestoomd. Erik zingt Sanne het liedje eerst voor en meteen na hem mag zij inpikken. Er wordt vrij snel beslist dat zij gaan samenwerken en Veel te mooi als duet gaan inzingen in de studio. Op weg naar die bewuste studio voelt Sanne zich zeer onwennig, op van de zenuwen. Maar die angst blijkt ongegrond, want na een take of twee is Veel te mooi een feit.

De single wordt meteen door het publiek opgepikt. Acht weken lang voeren Erik en Sanne de Vlaamse Top Tien aan, negen weken na mekaar op één in de hitlijst van Tien om te Zien, één week op één in VTM's Super Top Vijftig, goed voor méér dan zeventigduizend verkochte exemplaren. Voor Erik en Sanne worden het drukke maanden van veel interviews weggeven en optreden.