Sanne

Het noodlot slaat toe

Na de terugkeer uit Frankrijk van een tiendaagse vakantie wordt Erik de elfde juli 2009 's ochtends getroffen door een hersenbloeding. Hij wordt in allerijl opgenomen in het ziekenhuis waarna hij dringend aan rust toe is. Intense revalidatie moet ervoor zorgen dat hij snel weer beter wordt. Op dat moment beslissen Erik en Sanne het na de zomer qua optredens rustiger aan te doen.

Ondanks al die tegenslagen ligt de vijftiende september hun nieuw album Vertrouwen in de winkel als extraatje bij het weekblad Story. Méér dan 10.000 lezers schaffen zich het album aan. Nadien komt het ook nog in de winkels. Erik en Sanne zijn weer hot en in het Stadhuis van Sint-Niklaas krijgen ze een gouden album uitgereikt.

Er wordt op dit album aardig gecoverd, onder andere Ich zeige dir mein Paradies van Andrea Jürgens, Ein Leben lang van Helmut Frey, Zwei weisse Pferde van Nic en de titelsong Vertrouwen is een vertaling van Vertrauen van de Kastelruther Spatzen. Erik en Sanne trekken voor heel even duidelijk de kaart van het lichtere genre.