Sanne

Erik

Een keerpunt voor Sanne, zowel privé als carrièrematig, wordt haar optreden de vierde november 1989 wanneer zij tijdens het fanbal van Eric Flanders, die net een hit had gescoord met Zo moet mijn meisje zijn, in Antwerpen een aantal covers zingt, onder meer Blue bayou van Linda Ronstadt en Stand by your man van Tammy Wynette.

Erik Van Neygen mag die avond na haar optreden. Zij kende hem toen al als de zanger van de betere liedjes. Hij volgt haar performance vanuit de coulissen en is meteen gecharmeerd door haar stem. Sanne herinnert zich nog in detail dat hij in de kleedkamer voor de spiegel stond met een groene kam om zijn golvende haren in de juiste plooi te leggen en haar met zijn mooie ogen warm aankeek. Een afspraak maken doen zij die avond niet.

Een paar weken later ontmoeten zij elkaar opnieuw wanneer Sanne in het koortje van Helmut Lotti mag optreden tijdens een opname van Tien om te Zien. Erik vraagt aan Sanne of zij hem niet een cassette kan sturen met enkele liedjes die zij heeft ingezongen. Dat worden onder andere Een vriend van Margriet Hermans en een liedje van Micha Marah . Na het beluisteren, neemt Erik meteen contact op met Sanne, want hij droomt er al jaren van een duet op te nemen met een goede zangeres, maar de geschikte stem daarvoor heeft hij tot nu toe niet gevonden.