Salim Seghers

Limburg mie landj

In 1976 laat Salim Monopole achter zich en vindt onderdak bij de grote platenfirma CBS. Hier wordt op een ander niveau gewerkt. Hij krijgt meteen een eigen arrangeur en een behoorlijk budget aangereikt. Salim blijft singles uitbrengen zoals In je mooie blauwe ogen, Als ik je vind en in 1977 In de stilte van de nacht dat hij samen met Roland Verlooven schrijft die intussen zijn producer is geworden.

In 1978 neemt hij samen met producer Roland Verlooven het album Limburg mie landj op als een soort blauwdruk van de Limburgse troubadoer Jo Erens. Meteen wordt het nummer Loeënde klokken op vijfenveertig toeren uitgebrach, met iets later het door Roland onder diens pseudoniem Armath geschreven Het gebeurde op een zondagavond.

Roland had er voor gezorgd dat Salim een platencontract kreeg bij EMI die zijn producties op hun sublabel Bestsellers uitbrengt. Een jaar later schrijft Roland Verlooven voor Salim Heb jij geen drie minuten tijd voor mij en in 1980 Mientje van Meeuwen. Voor de fans is het qua stijl even wennen, maar ze haken niet af.