Sabien Tiels

Hier hoor ik thuis

Aan haar management en platenfirma heeft Sabien duidelijk laten weten dat zij voor kwaliteit wil gaan zonder daarmee laatdunkend op haar zingende collega's neer te kijken. Haar platenbaas Bert Burm gaat akkoord, ook met haar koppige wens om voor haar volgend album Hier hoor ik thuis al de liedjes zelf aan te brengen. Uitzonderlijk zal Toots Thielemans haar begeleiden op het nummer Alles kan gebeuren. Op haar eerste album schitterde al het nummer Trein waarop zij voor dit tweede album een vervolg schrijft onder de voor de hand liggende titel Trein II. Zij werd gedwongen, onder andere door haar toenmalig lief, om dit te schrijven, maar zijzelf is er nooit verlekkerd op geweest.

De titelsong Hier hoor ik thuis wordt de eerste singlekeuze, in de Vlaamse Top Tien goed voor een zevende plaats in de maand mei van dat jaar. Nog twee liedjes uit dit album zullen op single een kans krijgen: Van voor af aan en Ik wil alleen maar zijn, maar echte hoogvliegers worden het in de hitlijsten niet. Opvallend op dit album is haar eresaluut aan Ann Christy dat Sabien brengt in de Ann Christy medley waarin zij onder andere de hits Gelukkig zijn en Dag vreemde man verwerkt. Zij voelt enig verwantschap met Ann omdat die ook vaak, net zoals zijzelf, tegen de bierkaai moest vechten.

Het album Hier hoor ik thuis wordt de kapstok waaraan zij haar eerste theatertournee ophangt. Manager Dirk Paternoster wordt bedankt voor zijn bewezen diensten en in zijn plaats komt Marc De Coen. Marc blijft maar een half jaartje aan het roer, want zijn medewerker Wim Schuer start met een eigen theaterbureau en neemt een aantal artiesten in zijn kielzog mee waaronder Sabien Tiels.